Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Place Jacques-Cartier.-Canada
344 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Notre-Dame de Montreal Basilica.
371 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Montreal, Quebec, Canada
1.268 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Adirondack
488 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Vieux-Montreal (vechiul Montreal)
37 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pointe-a-Calliere Museum.- Old Montreal,
364 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Top 5 Atractii Turistice, Otava (Canada) -Ghid calatorie
1.722 vizite - 0 comentarii
adaugat de oscar
 
  Pointe-a-Calliere Monteal
48 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Gradina Botanica Montreal, Quebec
739 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Top 5 Atractii Turistice, Toronto (Canada) - Travel Guid
1.589 vizite - 0 comentarii
adaugat de oscar
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Montreal-Canada

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 23.07.2014  Adauga la favorite 916 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Salt la: Navigare, cautare


Montreal
— Oras —
Ville de Montreal

Vedere panoramica a orasului Montreal
Vedere panoramica a orasului Montreal

Drapel
Drapel Stema Montreal
Stema

Motto: Concordia Salus ("bunastarea prin armonie")



Montreal se afla in Provincia Quebec

{{{alt}}}

Montreal

Pozitia geografica

Coordonate: Coordonate: 45°30′N 73°40′V45°30′N 73°40′V




Tara

Canada Canada


Provincie

Quebec Quebec


Comitat regional

Montreal


Fondat
1642

Stabilit
1832


Guvernare

- Primar
Gerald Tremblay


Suprafata [1]

- Oras
365.13 km²

- Urbana
1677 km²

- Metropolitana
4259 km²


Populatie (2006)

- Oras
1.620.693 locuitori

- Densitate
4,439 loc./km²

- Urbana
3.316.615

- Metropolitana
3.635.571

- Densitate metropolitana
854


Montreal (engleza Montreal) este cel mai mare oras din provincia canadiana Quebec. Se afla pe Insula Montreal, formata la confluenta fluviului Sfantul Laurentiu si raului Ottawa. Insula imparte fluviul Sfantul Laurentiu intre canalul principal si Riviere des Prairies. Orasul este desfasurat si pe alte 74 de insule vecine, ca Insula Maicilor, Ile-Bizard, Ile-Ste-Helene si Ile-Notre-Dame). In timp ce orasul propriu-zis avea (inainte de defuziunile municipale din 2006) un numar de 1.852.723 locuitori, 3.316.615 de persoane locuiesc in zona sa urbana, iar 3.635.571 de persoane in aria metropolitana, ceea ce fac din Montreal cea mai populata aglomeratie urbana francofona din lume, dupa Paris. Un numar aproximativ de 40.000 de locuitori din Montreal si-au declarat originea etnica romaneasca [2]. Numarul actual este semnificativ mai mare, orasul fiind destinatia marii majoritati dintre cei 11.569 de emigranti proveniti din Romania in Quebec, intre 2000 si 2004.

Orasul ocupa o suprafata de 482,84 km² si se gaseste la 45°30 N, 73°30 V, in fusul orar al Canadei (UTC-5). Mai demult, era cel mai mare oras din tara, insa acum ocupa locul secund dupa Toronto. Este un important centru de comert, industrie si cultura. In Montreal, multe persoane vorbesc atat engleza cat si franceza.

In privinta transportului, Montreal este un important oras portuar, prin care se aduc cantitati importante de cereale, zahar, petrol, masinarii si bunuri de consum. De asemenea este conectat prin cai ferate cu restul tarii, iar in imediata vecinatate a sa se afla doua aeroporturi internationale: Pierre Elliot Trudeau (care deserveste aproape tot traficul de pasageri) si Mirabel. Orasul are un sistem complex de autobuze si un sistem de transport subteran inaugurat in 1966 pentru a servi la expozitia mondiala care a avut loc in anul urmator.



Principalele industrii montrealene sunt cea farmaceutica, a textilelor, electronica, a tehnologiei de transport, a imprimarii si a tutunului. Centrul orasului se afla la poalele Mont Royal, de unde provine si numele actual al orasului. In partea de sud a insulei se gaseste centrul istoric (Vieux Montreal) care reuneste atractii precum Vieux-Port, Place Jacques-Cartier, Palatul Consiliului, Place d'Armes si Bazilica Notre-Dame.

Inima orasului este formata din duzine de zgarie-nori, cum ar fi 1000 de La Gauchetiere, 1250 Rene-Levesque si Piata Ville-Marie (proiectata de Ioeh Ming Pei). Acest turn cruciform de birouri inaugurat in 1962 se ridica deasupra nucleului orasului subteran, un complex arhitectonic cu acces la sute de magazine, restaurante, birouri si terminale de transport.

Montreal este un mare centru cultural al Canadei si Provinciei Quebec. Dispune de un Muzeu al Artelor Frumoase, un Muzeu de Arta Contemporana, diferite muzee de istorie (cum este McCord si Pointe-a-Calliere), de artizanat sau muzee specializate. Complexul din Place des Artes adaposteste Muzeul de Arta Contemporana, cateva teatre, Opera din Montreal si Orchestra Simfonica. Complexul olimpic din estul orasului include un modern muzeu ecologic (Biodome), un insectar si a doua cea mai mare gradina botanica din lume.

Poreclit "Cetatea sfintilor", Montreal este faimos pentru frumoasele sale biserici. Sunt patru biserici romano-catolice: Catedrala Marie-Reine-du-Monde, Bazilica Notre-Dame, Biserica Saint Patrick si Oratoriul (Oratoire Saint-Joseph). Ultima este biserica cea mai mare din Canada, iar cupola sa este cea mai mare din lume dupa Basilia Sfantul Petru din Roma. Alte biserici faimoase, cunoscute ca locuri de " pelerinaj sunt Notre-Dame-du-Bon-Secours (zisa a marinarilor) si biserica anglicana Catedrala lui Cristos, care a fost complet excavata si suspendata in timpul constructiei unei parti a metroului.

Montreal are un numar important de stundenti datorita celor patru universitati urbane: Universitatea din Montreal si Universitatea Quebec din Montreal (francofone), Universitatea Concordia si Universitatea McGill (anglofone).

Orasul a gazduit Expozitia Mondiala in 1967 si Jocurile Olimpice in 1976. Stadionul Olimpic are turnul inclinat cel mai inalt din lume si a fost sediul echipei de baseball Expos din Montreal, mutata acum la Washington. In 2006 a fost locul de desfasurare a Jocurilor Homosexuale datorita sprijinului municipalitatii, Montreal avand cel mai mare cartier homeosexual din America de Nord


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.