Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Top 10 Atractii Turistice,Madrid (Spania)-Ghid calatorie
2.110 vizite - 0 comentarii
adaugat de oscar
 
  Top 100 locuri de vazut
825 vizite - 0 comentarii
adaugat de odette
 
  MADRID, GRAN VIA
120 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  10 locuri de top de vizitat in Franta
409 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Palacio Real-Madrid
309 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Top 10 locuri de vizitat in 2023 (anul calatoriei)
138 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Locuri frumoase din Anglia - Midhurst Market Town
132 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Andre Rieu | Happy Together | Madrid 2022-120 min
116 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Piata Cibeles-Madrid
607 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lapland, Finlanda
810 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Top 10 locuri de neratat in Madrid

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 30.06.2014  Adauga la favorite 742 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
MADRID

In timpul unei vacante sau escapade in capitala Spaniei, puteti admira frumusetea acestui fabulos oras si va puteti bucura de istoria sa care se simte peste tot, chiar si in aer. Este suficient sa vizitati cateva dintre faimoasele obiective istorice si sa va plimbati pe stradute pline de restaurante si case vechi. Totusi, ce credeti despre modernismul Madridului? Veti fi impresionati de unele dintre cele mai mari mall-uri de pe continent, dar si de alte cladiri contemporane. Madrid este in acelasi timp o capitala istorica si moderna si in ciuda atmosferei pline de viata, veti gasi parcuri verzi, zone de recreere si alte locuri atragatoare pentru timpul liber. Iata un Top 10 cu cele mai valoroase locuri de vizitat in Madrid:


1. Parcul Retiro


In Parcul Retiro domina nuantele de verde, aleile linistite, pajistile pitoresti si facilitatile pentru recreere. Este posibil sa aveti nevoie de o zi intreaga sau mai mult pentru a explora frumusetile naturale ale acestui parc, deoarece este foarte mare. Parcul Buen Retiro este unul dintre cele mai mari din Madrid si se afla chiar langa centrul istoric al orasului. De la plimbari cu barca pe lac, la o multime de facilitati sportive, monumente istorice si chiar si un muzeu - cu siguranta veti regasi un locsor numai al vostru pentru a petrece o dupa-amiaza placuta. De asemenea, va puteti bucura de plimbari prin labirinturile create de copacii verzi si inalti si aleile pasnice din Parcul Retiro.


2. Poarta Alcala


La sfarsitul plimbarii voastre prin Parcul Retiro incercati sa gasiti iesirea din nord-vest, deoarece acolo se afla Poarta Alcala - o atractie importanta din Piata Independentei. Este un monument masiv de la sfarsitul secolului XVIII si cuprinde cinci porti - trei arcade mari si doua porti mai mici patrate. Poarta Alcala este deosebita si datorita frumusetii detaliilor. Veti observa detalii complexe, statui si alte ornamente, dar si o zona inconjuratoare superba si plina de gradini cu flori de toate culorile si copaci verzi.


3. Piata Spania


Piata Spania este un alt parc pitoresc din centrul Madridului, mai mic decat Retiro Park, un loc cu adevarat magic unde va puteti bucura de fuziunea naturii cu cladirile istorice, zgarie-norii si alte monumente culturale uimitoare. Monumentul lui Cervantes este localizat chiar in centru, alaturi de o frumoasa fantana. Pe cealalta parte a pietei puteti admira o alta fantana pitoreasca si va puteti odihni pe bancutele ce ofera privelisti placute. La lasarea serii, luminile monumentului si ale parcului va vor dezvalui unul dintre cele mai romantice obiective turistice din centrul Madridului.


4. Gran Via


Gran Via este drumul principal ce leaga Palatul Regal din Madrid si Parcul Buen Retiro. Reprezinta, de asemenea, o strada lunga si lata plina de viata. Gran Via este una dintre cele mai faimoase atractii din centrul Madridului pentru shopping. Pe toata lungimea strazii veti gasi numeroase centre comerciale, magazine de lux, restaurante rafinate, cinematografe, hoteluri si multe altele. O plimbare de-a lungul Gran Via reprezinta o modalitate plina de culoare de a explora atmosfera moderna din centrul orasului Madrid, in timp ce cladirile vechi din imprejurimi creeaza o atmosfera istorica placuta peste tot. Poate ca cel mai bun moment pentru o plimbare este dimineata, cand bulevardul este mai linistit, iar fatadele cladirilor sunt scaldate in lumina aurie a rasaritului.


5. Catedrala Almudena


Catedrala Almudena este situata langa Palatul Regal din Madrid, intr-o piata mare si spatioasa, locul in care veti fi inconjurati de o multime de obiective istorice uimitoare. Mergeti in mijlocul pietei si priviti de jur-imprejur! Cea mai frumoasa priveliste o ofera catedrala insasi, care impresioneaza prin cele doua turnuri uriase de la intrare. Acestea sunt dominate doar de domul imens situat in "inima catedralei". Arhitectura gotica va va da impresia ca v-ati intors in timp. In interiorul catedralei atmosfera se schimba complet: o cripta in stil neo-romanic, statui, decoratiuni luxuriante, detalii gotice moderne, un joc mistic de lumini... toate acestea va vor incanta privirea.


6. Piata de la Villa


Faimoasa Plaza de la Villa arata ca si celelalte piete istorice fabuloase din centrul orasului Madrid, dar este mult mai frumoasa si captivanta decat pare. Aceasta are o forma dreptunghiulara neregulata, este inconjurata de cladiri istorice si dispune de mici gradini pitoresti. Casa de la Villa din secolul XVII si Casa de Cisneros sunt doar doua cladiri ale caror fatade va vor taia respiratia. Dimensiunea relativ mica a pietei este o alta insusire ce o face unica. Bucurati-va de atractiile de pe o parte, apoi de pe cealalta, admirati combinatia de culori si forme antice si pregatiti-va pentru urmatoarea piata din acest top.


7. Piata Mayor


Plaza Mayor este situata la doar cateva strazi distanta si este foarte mare. Are o forma dreptunghiulara bine delimitata si este, de asemenea, inconjurata de o multime de cladiri istorice. Este un loc perfect pentru o mica oprire la o ceasca de cafea datorita cafenelelor si restaurantelor de acolo. Este una dintre cele mai bune metode de a "gusta" din farmecul Pietei Mayor. In centrul acesteia se afla o statuie de bronz a Regelui Filip III.


8. Muzeul Prado


Continuati sa mergeti de-a lungul strazii care face legatura intre Plaza de la Villa si Plaza Mayor si dupa aproximativ un kilometru veti ajunge la Muzeul Prado. Acesta este adiacent gradinilor botanice si se afla aproape de Buen Retiro Park. In cladirile sale superbe se afla Muzeul National de Arta. Exteriorul va va capta privirea cu o multime de coloane gigantice, statui si nuante de alb care creeaza o armonie absoluta cu verdele copacilor. In interiorul Muzeului Prado puteti admira una dintre cele mai interesante colectii de arta europeana.


9. Puerta del Sol


In timpul plimbarii la Muzeul Prado veti intalni o alta atractie turistica importanta - Puerta del Sol. Acesta este probabil cel mai aglomerat loc din centrul Madridului si faimos datorita statuii reprezentand un urs cu un arbore in maini - simbolul Madridului. Tot aici se afla mai multe obiective turistice si locuri interesante, cum ar fi: cladiri istorice, statuia lui Charles III al Spaniei, Turnul cu ceas al casei Real de Correos, cateva cafenele si restaurante. Puerta del Sol este un loc irezistibil pentru a face fotografii, mai ales la apus.


10. Palatul Regal din Madrid


Ultimul, dar nu cel din urma este Palatul Regal din Madrid. Acesta este unul dintre cele mai importante, simbolice si valoroase obiective turistice din Madrid. A fost construit in secolul 19, iar fatadele sale albe reflecta stilul baroc cu influente clasice. Interiorul este, de asemenea, de neratat. In zona inconjuratoare va puteti bucura de o multime de gradini, piete si colturi verzi.

Acesta este Madrid - un amestec interesant de obiective turistice, arome, sunete si multe altele!


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.