Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Agartala-India
909 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Singapore – Little India
270 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Calcutta-India
894 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Munnar-India
560 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Agra, India
898 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Top 5 Atractii Turistice, India - Travel Guide
1.493 vizite - 0 comentarii
adaugat de oscar
 
  Calcuta-India
1.009 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Amritsar-India
1.093 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Parcul National Kaziranga din India
224 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pesterile Ajanta - India
1.375 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Rajashtan -India

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 21.03.2014  Adauga la favorite 660 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Rajashtan este un stat din estul Indiei, al doilea ca marime. Se invecineaza la nord-vest cu Pakistanul, iar la nord, cu Punjab si cu Haryana.
In trecut, aici se afla un tinut istoric — Rajputan —, pe teritoriul caruia au aparut 26 de mici state. Stapanii lor erau numiti rajputani — adepti ai hinduismului si dusmani ai carmuitorilor musulmani moguli.

Colonizarea Indiei de Marea Britanie s-a desfasurat incetul cu incetul si intr-un mod voalat. Procesul a debutat cu victoria impotriva conducatorului Bengalului, repurtata in 1757 la Palashi, in delta Gangelui. Guvernul de la Londra a actionat cu discretie. Abia un sfert de veac mai tarziu, la Kolkata si-a facut aparitia un guvernator general britanic, ca reprezentant al puterii coloniale, care s-a comportat de altfel asmenea unui autocrat. Primea indicatii numai de la reprezentantii politici ai autoritatilor britanice si de la directorii care gestionau Compania Indiilor de rasarit, care si-a extins in scurt timp activitatea pe intregul subcontinent. Influenta exercitata de colonisti a inceput sa se faca tot mai puternic simtita in toate sferele vietii cotidiene. Din acest punct de vedere, Rajasthan a opus rezistenta cu succes pana la inceputul secolului al XIX-lea. Dupa moartea imparatului Aurangzeb, in anul 1707, statul islamic local al Marilor Moguli a devenit tot mai slab. Intre timp, in loc sa stranga randurile impotriva invadatorilor, principii din Rajasthan si-au irosit fortele cu luptele fratricide. Intr-un final, domeniile lor au fost jefuite de populatia marathi care locuia pe teritoriile invecinate si care, in plus, i-a obligat pe invinsi sa plateasca tribut. In aceasta situatie, britanicii si-au oferit ajutorul celor din Rajasthan: dusmanul a fost respins si si-a pierdut influenta. In schimb, cei salvati au inceput sa plateasca tribut salvatorilor. Tranzactia a fost pecetluita prin semnarea unui tratat privind protejarea Rajasthanului de catre Marea Britanie, semnat de principii locali si lordul Hastings in anul 1818. Prin prevederile acestuia, principii isi mentineau suveranitatea in cea ce privea afacerile interne. In consecinta, legea adoptata ulterior in India, referitoare la interzicerea arderii rituale pe rug a vaduvelor si la uciderea fetitelor nou-nascute, nu a putut fi aplicata in Rajasthan. A trebuit sa treaca mult timp pentru ca aceste prevederi sa devina obligatorii si in acest stat indian.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.