Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Misiunea Saturn: Prabusirea navei spatiale Cassini
664 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tehnologia spatiala extrema
275 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  STS-134: Ultima misiune a Space Shuttle Endeavour
235 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  INTALNIRI EXTRATERESTERE SI OZN-URI DIN ALTA DIMENSIUNEe
261 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Telescopul Hubble partea a II-a
983 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mario Batali
729 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  CE ASCUNDE NASA DESPRE PLANETA NEVAZUTA
828 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum functioneza: Statia Spatiala Internationala
107 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Planeta Saturn
1.478 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Telescopul Hubble partea I
797 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

NASA a lansat cu succes sonda spatiala Juno

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 10.02.2014  Adauga la favorite 988 vizualizari

Nota film: 5 / 5 (1 vot )
   
 
In 6 ag 2011 ,NASA a lansat cu succes,sonda spatiala Juno, de la statia fortelor aeriene Cape Canaveral din Florida, naveta avand drept tinta planeta Jupiter, potrivit Daily Mail.

Propulsata de o racheta Atlas-V, sonda lansata vineri va calatori prin spatiu timp de 5 ani pana cand va ajunge la destinatie, conform informatiilor prezentate de NASA.

Charles Bolden, administratorul NASA, a declarat: „Astazi (n.r. vineri), odata cu lansarea sondei Juno, NASA a inceput explorarea unei noi frontiere. Viitorul explorarii spatiale include cele mai noi descoperiri stiintifice, care ne vor ajuta sa intelegem mai bine sistemul solar si numarul din ce in ce mai mare de posibile destinatii pe care acesta continua sa ni le ofere."

Misiunea sondei Juno presupune o analiza detaliata a planetei Jupiter, cea mai mare din sistemului nostru solar, avand ca scop stabilirea originii si evolutiei planetei-gigant.

Proiectul este rezultatul unei investitii totale de 1,1 miliarde de dolari, si, dincolo de misiunea sa stiintifica, are ca scop refacerea imaginii publice a NASA, dupa ce Agentia Spatiala americana isi retrasese intreaga flota de navete.

De mai bine de cinci ani, NASA nu a mai realizat nicio misiune spatiala importanta.

„Lansarea spectaculoasa de astazi (n.r. vineri) ne-a reamintit ca NASA este inca „in carti" in ceea ce priveste explorarea spatiala", a adaugat Bolden.

In misiunea sa, Juno va strange o cantitate substantiala de date despre Jupiter, ce vor ajuta la elucidarea misterului din jurul formarii planetei.

Jupiter, supranumit si Regele Planetelor, este o uriasa structura gazoasa, volumul sau depasindu-l de 1,200 de ori pe cel al Terrei. Informatiile colectate de Juno vor raspunde la intrebarea daca Jupiter are un miez solid dincolo de invelisul gazos format din heliu si hidrogen.

„Jupiter este cheia sistemului nostru solar", a declarat Scott Bolton, seful departamentului de cercetare de la Institutul de Cercetare San Antonio.

„In mod incontestabil cea mai veche planeta, (n.r. Jupiter) contine mai multa materie decat toate celelalte planete, comete si asteroizi laolalta, iar inauntrul ei nu sta doar istoria sistemului solar, ci si a noastra. Juno este emisarul nostru si va traduce ce are de spus planeta, " a adaugat Bolton.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.