Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Povesti oceanice - Uriasul si fantoma
268 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Exista un oras subacvatic misterios sub Marea Neagra?
320 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cipru -Documentar DW
119 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Voi cu Voicu. Secretele lumii, ascunse la Vatican
986 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Povesti oceanice Lamantini si Mola
320 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Secretele Palatului Primaverii
1.127 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cele mai mari vase de croaziera din lume
595 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Secretele intunecate ale Marii Negre
1.284 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Detectivii documentelor de la Marea Moarta
244 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Marea cursa de fosile:descoperirea oaselor de dinozauri
132 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Marea Mediterana si secretele ei

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 04.02.2014  Adauga la favorite 1.514 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Marea Mediterana este mare adiacenta a Oceanului Atlantic, comunicand cu acesta prin stramtoarea Gibraltar si fiind totodata marea cea mai mare din lume.

Suprafata Marii Mediterane este de 2,51 milioane de km² si are aproximativ 3860 km lungime. Pe coasta de nord tarile care au iesire la Marea Meditarana sunt: Turcia, Grecia, Muntenegru, Albania, Bosnia si Hertegovina, Slovenia, Croatia, Italia, Monaco, Franta, Spania. Litoralul acestor tari constiuie o atractie turistica foarte des cautata.

Pe coasta estica se situeaza tarile: Israel, Liban si Siria, iar in sud Maroc, Algeria, Tunisia, Libia, Egipt.


Marea Mediterana in afara de Oceanul Atlantic mai comunica si cu Marea Neagra prin stramtorile Bosfor si Dardanele si cu Marea Rosie prin canalul Suez, favorizand navigatia si transporturile de marfuri. Mediterana are o adancime medie de 1.370 m. Salinitatea apei medie este de 3,5%. In Marea Mediterana se varsa aproximativ 69 de rauri si fluvii care anual aduc o cantitate de 283 km³ de apa si aluviuni. Dintre acestea cele mai importante sunt: Nil si Po.


Fluviul Nil are o lungime de 6.671 km si cu un debit mediu de 2.830 m³/s.Este singurul fluviu care la revarsare nu produce pagube. Nilul se varsa in mare printr- o delta in Alexandria, Egipt. Subdiviziunile Marii Mediterane sunt: marea Adriatica, Ionica, Egee si Tireniana. Intreaga coasta are o lungime de 46.000 km si strabate 22 de tari.


Marea Mediterana este mare adiacenta a Oceanului Atlantic, comunicand cu acesta prin stramtoarea Gibraltar si fiind totodata marea cea mai mare din lume. Suprafata Marii Mediterane este de 2,51 milioane de km² si are aproximativ 3860 km lungime. Pe coasta de nord tarile care au iesire la Marea Meditarana sunt: Turcia, Grecia, Muntenegru, Albania, Bosnia si Hertegovina, Slovenia, Croatia, Italia, Monaco, Franta, Spania. Litoralul acestor tari constiuie o atractie turistica foarte des cautata. Pe coasta estica se situeaza tarile: Israel, Liban si Siria, iar in sud Maroc, Algeria, Tunisia, Libia, Egipt.
Marea Mediterana in afara de Oceanul Atlantic mai comunica si cu Marea Neagra prin stramtorile Bosfor si Dardanele si cu Marea Rosie prin canalul Suez, favorizand navigatia si transporturile de marfuri. Mediterana are o adancime medie de 1.370 m. Salinitatea apei medie este de 3,5%. In Marea Mediterana se varsa aproximativ 69 de rauri si fluvii care anual aduc o cantitate de 283 km³ de apa si aluviuni.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.