Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Caini - Rasa: Pomeranian, Spitz
2.168 vizite - 0 comentarii
adaugat de nina
 
  Caini - Rase: Doberman
1.848 vizite - 0 comentarii
adaugat de nina
 
  Memoria cainilor, similara celei a oamenilor
874 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  rasa de caine BOXER
1.921 vizite - 0 comentarii
adaugat de nina
 
  Cea mai buna mama-leoaica africana
1.748 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Adoptia animalelor
206 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Animale ca noi.Adoptia animalelor
136 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Caini - Rasa: Border Collie
2.108 vizite - 0 comentarii
adaugat de nina
 
  Caimanul Negru din padurile tropicale Guiana
1.365 vizite - 0 comentarii
adaugat de nina
 
  Traind printre lei / Documentar 45 minute
2.042 vizite - 0 comentarii
adaugat de marea
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Animale >> Animalele planetei
 

 

Istoria Cainilor Rottweiler / Documentar

 
 
 
 
 
Adaugat de nina 20.10.2012  Adauga la favorite 2.958 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Se crede ca Rottweiler-ul din zilele noastre este un descendent al cainilor-pastori din timpurile romanilor, probabil al mastiff-ului italian. Asa cum romanii si-au extins dominatia de-a lungul intregii Europe, Rottweiler-ul le-a stat alaturi avand rolul de a pastori cirezile de vaci si de a-i apara pe soldati si alimentele acestora de pradatori. Datele istorice au consemnat ca trupele romane, in cele din urma, au intrat si s-au stabilit in Germania in anul 74 i.Hr. In acel timp, acoperisurile din olane (tigle) rosii reprezentau stilul arhitectural obisnuit, iar colonia a fost numita Rottweil, o traducere a cuvintelor germane pentru tigla rosie. Aceasta colonie a dat nastere numelui rasei, care a contribuit cu loialitate si curaj la dezvoltarea civilizatiilor romane si germanice.Aceasta regiune Rottweil a devenit in cele din urma un important targ de vite, unde descendentii cainilor romani de bovine si-au dovedit utilitatea atat in conducerea turmelor cat si in paza lor impotriva hotilor si a animalelor salbatice . Rottweilerii au fost folositi de macelarii ce calatoreau prin targurile evului mediu pazind pungile de bani legate in jurul gatului lor.Cu toate acestea, la sfarsitul secolului al nouasprezecelea cand caile ferate au devenit principala modalitate de transport, rasa a scazut numeric atat de mult incat in 1900 a existat o singura femela in orasul Rottweil, pe langa doar inca un numar redus in imprejurimi. Renasterea rasei pana la primul razboi mondial s-a realizat datorita cererii din ce in ce mai mari pentru caini de politie, sporind interesul pentru cainii Rottweiler. In timpul primului razboi mondial, rottweilerii au fost folositi in diferite roluri, inclusiv ca mesageri, ambulanta, si caini de paza.

Practic, aproape distrusa in jurul anilor 1800, rasa a revenit la inceputul secolului al XX-lea, datorita eforturilor sustinute ale unor crescatori entuziasti din Stuttgart. Rottweiler-ul este incadrat in clasa cainilor utilitari si a fost prima data inregistrat de catre American Kennel Club in 1931


Comportament si psihologie

Dresajul si ingrijirea corespunzatoare a Rottweiler-ului il pot face un caine de companie excelent. Rottweiler-ul este o rasa de caini foarte puternica cu instincte protectoare native. Initial, utilizat ca si caine ciobanesc care supraveghea turmele de oi, Rottweiler-ul a devenit rapid mai bine cunoscut ca si caine de paza. Desi uneori rautacios din cauza unei educatii inadecvate si mergand pana la agresiune, dresajul si ingrijirea adecvata a Rottweiler-ului il pot face un companion excelent.

Aspectul exterior si dimensiunile

Rottweiler-ul este un caine de talie medie, de culoare neagra cu pete ruginii pe obraji si bot, labe si membre.Crescatorii de Rottweiler vizeaza un caine de o mare forta , negru acoperit cu marcaje clar definite - asa zisele puncte de foc-, a caror putere si aspect nu duce lipsa de noblete si care este deosebit de bine adaptat pentru a fi un caine de companie, serviciu sau de lucru. Exista si o varietate de Rottweiler rosie (roscata) cu pete maron. Blana sa este formata din fire de par de lungime medie, drepte si destul de aspre. Capul cainelui este lat cu un bot rotunjit, bine dezvoltat si urechi triunghiulare, lasate. Nasul (trufa) este mare si negru. Ochii sunt de culoare inchisa, cu o expresie de loialitate si bunavointa. Buzele sunt negre, iar mucoasa lor este pigmentata. Corpul acestui caine este masiv si puternic, musculos si atletic. Rottweiler-ul poseda o forta considerabila si prezinta un piept adanc si lat. Coada este taiata (scurtata in lungime) ramanand una sau doua vertebre coccigiene (piese osoase ale coloanei vertebrale). Daca este prezenta coada este butucanoasa. Amputarea este interzisa in Germania, Marea Britanie si alte cateva tari. Rottweiler-ii sunt adesea nascuti cu pinteni la nivelul membrelor posterioare, care sunt amputati, de regula, odata cu coada. Se sustine ca ar exista doua tipuri de caini Rottweiler: 1.Rottweiler-ul german se pare ca este mai scund, mai indesat si are un cap mai mare si mai butucanos; 2.Rottweiler-ul american este mai inalt, cu picioarele mai lungi si cu capul mai putin butucanos. In orice caz, sunt crescatori care fac selectii urmarind standardul german, care este in afara celui recunoscut de AKC, in timp ce altii fac selectii urmarind standardul american, acceptat de AKC. Adultul de Rottweiler are in medie 61-69 cm inaltime la mascul si 56-63 cm la femela. Masa corporala este de 43-59 kg la mascul si de 38-52 kg la femela.



Personalitatea

Rottweiler-ul este un caine cu o personalitate puternica. Este calm, usor de dresat si educat, curajos si devotat proprietarului si familiei sale. Este un caine extrem de protector, aparandu-si familia cu inversunare. Sunt luptatori puternici, care par a fi imuni la durere. Sobru, ponderat, loial, sigur pe sine, Rottweiler-ul necesita stapani care il pot domina si manipula. Dresajul ferm si meticulos este esential pentru acest caine, altfel puteti sfarsi prin a avea un caine extrem de puternic, independent si peste masura de agresiv. Este un caine de paza nativ, cu un caracter bland si usor de cizelat. Sunt foarte inteligenti si si-au dovedit abilitatile in cadrul institutiilor politienesti, militare sau vamale de-a lungul multor secole. Acest caine necesita multa companie si timp pentru socializare pentru a avea cu adevarat un exemplar reusit. Prietenii si rudele familiei sunt, in general, primiti cu entuziasm. Strainii nu pot trece mai aproape de trotuar. Latratul este adesea rezervat pentru intrusii nedoriti. Potrivit standardului FCI, Rottweilerii sunt blanzi, calmi in etapa de baza, iubitori de copii, foarte devotati, ascultatori si dornici sa invete lucruri noi si sa lucreze. Aspectul lor este natural si rustic, comportamentul lor sigur de sine, echilibrat si neinfricat. Ei reactioneaza in mediul lor cu mare atentie. American Kennel Club spune ca este in esenta un caine calm, increzator si curajos, cu rezerva ca nu se imprieteneste usor cu strainii. Un Rottweiler este intotdeauna sigur pe sine. Manifesta o mare dorinta de a proteja casa si familia si este un caine inteligent, cu o duritate extrema si adaptabilitate, cu o vointa puternica de a lucra, ceea ce il face potrivit mai ales ca si companion, paza sau caine utilitar. Rottweilerii sunt o rasa de caini puternici, cu o buna dezvoltare genetica a instinctelor de paza . Ca la orice rasa, comportamentul potential periculos este, de obicei, rezultatul educatiei iresponsabile a proprietarului, a tratamentului plin de abuzuri, neglijare sau lipsei de socializare. Expertii recomanda ca acesti caini sa beneficieze de instruire si socializare extinsa, lucruri esentiale pentru toti Rottweilerii. Potrivit AKC, Rottweilerii iubesc persoanele din anturajul lor si pot sa se comporte intr-un mod comic spre deliciul familiei si prietenilor, dar sunt, de asemenea, foarte protectori cu teritoriul lor si nu agreeaza strainii. Rottweilerii au nevoie de atentie in formare si de multa, multa socializare. Rottweilerilor nu le face bine sa stea legati timp indelungat. Ei sunt caini de lucru si necesita o ocupatie, de aceea nu se recomanda acest caine oricui.



Relatiile cu familia si casa

Rottweiler-ul este un caine de companie pretabil pentru persoanele care sunt in cautarea unui prieten loial si a unui caine de paza credincios. Proprietarii impartasesc o legatura puternica cu cainii lor de companie; totusi, rasa nu este cunoscuta pentru abilitatea de a realiza relatii de prietenie rapide cu strainii. Adesea vazuti ca o amenintare de catre Rottweileri, strainii pot fi intampinati cu o reactie agresiva. Acest caine nu prea este indicat familiilor cu copii mici din cauza fortei si posibilei intolerante fata de poznele copiilor. Rottweiler-ul se bucura sa fie singurul caine al familiei. Poate fi agresiv cu alti caini, motiv pentru care trebuie tinuti in lesa in spatiile publice. Cand un caine Rottweiler este complet educat si dresat, va fi un bun tovaras de joaca pentru copii. Va accepta pisicile si alte animalute de casa atata timp cat a avut o experienta pozitiva cu acestea in timpul copilariei. Rottweiler-ul se va acomoda sa traiasca intr-un apartament, daca i se acorda suficient timp si spatiu pentru miscare. Sunt caini relativ inactivi in interiorul caminului, astfel ca o curticica este suficienta pentru a-l face fericit.


Dresajul

Rottweiler-ii sunt caini extrem de inteligenti si sunt utilizati de secole, datorita curajului lor recunoscut, ca si caini de paza. De la inceputul secolului al XX-lea, cainele din aceasta rasa a fost utilizat ca si caine politist. Rottweiler-ii sunt nerabdatori si doritori sa invete. Din nefericire, unele persoane au ales sa profite de entuziasmul Rottweiler-ului pentru a-i invata si antrena sa fie agresivi. Acest lucru a avut ca rezultat crearea unei reputatii proaste pentru rasa, reputatie pe care proprietarii si crescatorii de caini Rottweiler au incercat cu disperare s-o reabiliteze. Cu un dresaj adecvat, Rottweiler-ul poate deveni un membru al familiei, indragit si devotat. Din cauza taliei lor, dresajul trebuie instituit de timpuriu, inca de cand cainele este mic si trebuie luat in serios pentru a va putea asigura ca exemplarul dumneavoastra nu va deveni agresiv.



Aspecte particulare

Unii caini Rottweiler sforaie in timp ce dorm si, ca urmare, ocazional tusesc. Aceasta nu implica o problema de sanatate pentru caine. Totusi, daca tusitul este un fenomen frecvent, in special in timp ce cainele dumneavoastra de companie doarme, acesta poate fi un indiciu al prezentei unei afectiuni cardiace sau pulmonare. Acestea sunt probleme grave care ar trebui tratate imediat. Rottweiler-ul ar trebui periat cu o perie din par de porc, de circa doua ori pe saptamana. Aceasta este o regula generala pentru toate rasele de caini cu parul scurt. O manusa-perie este adecvata pentru efectuarea unui periaj meticulos. Perierea stimuleaza cresterea parului nou, sanatos si inlatura parul uzat, pregatit sa cada. Aceasta activitate va permite stabilirea unei legaturi cu cainele. Demararea acestui regim in timp ce cainele dumneavoastra de companie este inca pui este o cale eficienta pentru inceperea unei relatii apropiate si bazata pe incredere. Imbaiati-l numai cand este absolut necesar. Rottweiler-ul este un caine ce naparleste sezonier si nu excesiv. Rottweiler-ul este un caine ce necesita un volum suficient de miscare. Alergatul in spatiile deschise (paduri sau campurile neimprejmuite) il vor face foarte fericit, neavand nici o intentie de a se departa de dumneavoastra. Inotul si alergatul pe langa bicicleta sunt activitati perfecte pentru consumarea energiei acestui caine „sportiv" din nastere. Rottweiler-ul se va bucura intotdeauna sa recupereze mingea pe care i-o veti arunca. Catelele de Rottweiler sunt foarte prolifice, nascand in mod frecvent pana la 12 catei. Rasa a avut parte de o publicitate negativa. In SUA, intr-un raport din 1997 al CDC, Rottweiler a fost considerat ca a doua rasa cu probabilitate de atac mortal asupra oamenilor dupa Pit Bull, desi aceste atacuri reprezinta jumatate comparativ cu rasa Pitbull. Portretizarea Rottweilerilor ca si caini rai in mai multe filme de fictiune si serii de televiziune, mai ales in The Omen, si articolele negative de presa s-a adaugat la publicitatea lor negativa. Acest lucru a dus la interzicerea lor in unele orase si sunt uneori vizati ca si caini periculosi prin legislatie, cum ar fi in Tarile de Jos, Polonia, Portugalia si Republica Irlanda. Pe de alta parte, nu toata mass-media a portretizat rasa intr-o lumina negativa : De exemplu, o parte mai blanda a personalitatii Rottweilerului a fost observata in Lethal Weapon 3 film in care cu ajutorul unui Rotweiller o operatiune de contrabanda cu arme a fost anihilat de personajul principal, jucat de Mel Gibson. Cainele a fost ulterior salvat si de facto adoptat de catre protagonist. De asemenea, in seria HBO Entourage un Rottweiler pe nume Arnold este un dragut animal de companie pentru personajele principale.



Boli

Boli frecvente sunt: displazia de sold si de cot (daca nu sunt controlate montele), torsiune stomacala, demodecie (la fel, daca nu sunt controlate montele) precum si probleme cu ficatul. Exista exemplare la care pot aparea probleme cu calciul (probleme de asimilare a calciului).



Educatia si dresajul

Dresajul poate fi unul usor daca este facut de cineva cu experienta. Rottweilerul poate uneori sa incerce sa preia conducerea. Daca va avea o mana forte care sa il ghideze va deveni un caine foarte bun in toate sensurile.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.