Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Exercitii pentru recuperarea dupa proteza de genunchi
195 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Umflarea varfului piciorului sau a varfului piciorului
72 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Dr. Mihaela Bilic: cele mai bune sfaturi de slabire
194 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa slabim sanatos?
123 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Monturi .diagnostic,exercitii si tratament
251 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Una din cele mai bune masti pentru par uscat
139 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Exercitii pentru seniori
3.934 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Exercitii pentru femei insarcinate -3
1.250 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Exercitii pentru femei insarcinate 1
398 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  5 alimente pentru sanatatea ochilor
131 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Cele mai bune exercitii pentru SCIATICA

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 23.09.2022  Adauga la favorite 153 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Durerea asta care iradiaza din sale in picioare (de obicei in unul singur, nu in amandoua, din fericire) poate fi destul de greu de suportat si cu siguranta creeaza un disconfort accentuat, pentru ca este o durere ascutita. Iar durerea poate fi si mai intensa daca faci miscari bruste (de exemplu cand stranuti sau tusesti) ori iti schimbi pozitia.
Crizele de sciatica apar de obicei brusc si tin cateva zile sau chiar saptamani. Ce suntem tentati sa facem atunci cand ne doare spatele sau cand ne dor picioarele? Cand ne doare ceva, in general. Sa ne asezam si sa ne odihnim. Ei, uite ca in sciatica durerea nu se amelioreaza prin odihna! Dimpotriva! Daca stai o sa te doara si mai rau. Intinde-te, plimba-te, prietenul meu!
Ce este important de retinut e faptul ca desi exercitiile ar trebui sa provoace o intindere si o tensiune in zona, ele nu ar trebui sa agraveze durerea sau sa provoace noi dureri. Gata! Trecem la exercitii.

Genunchi la piept
Intinde-te pe spate, cu picioarele indoite astfel incat genunchii sa fie indreptati in sus, iar talpile sa fie sprijinite pe podea. Adu un genunchi la piept, lasand celalalt picior sprijinit pe podea.
Tine genunchiul la piept timp de pana la 30 de secunde sau oricat de mult timp iti este confortabila aceasta pozitie. Elibereaza incet piciorul si repeta exercitiul cu celalalt picior.
Incearca sa faci 3 repetari la fiecare picior. Ca o varianta la acest exercitiu de intindere, poti aduce ambii genunchi la piept si sa ii tii acolo timp de 30 de secunde.

Ridicari de bazin
Ca un fel de „podul de jos" dar nu chiar... Ca si la exercitiul anterior, intins pe spate, picioarele indoite, genunchii indreptati in sus, talpile lipite de podea, dar usor distantate. Opinteste-te bine in calcaie si ridica bazinul pana cand corpul formeaza o linie dreapta de la genunchi pana la umeri. Ramai in pozitie cateva secunde, atat cat rezisti, apoi revino cu bazinul la podea. Pentru inceput 8-10 repetiri sunt suficiente, dar cu timpul poti incerca sa cresti numarul lor.

Pozitia porumbelului asezat
Cine practica yoga, cu cest exercitiu e familiarizat. Stai asezat pe podea (asezat, nu culcat!) cu picioarele intinse, drepte, lipite intre ele. Indoaie piciorul drept si pune glezna dreapta peste genunchiul stang. Apleaca trunchiul inainte si atinge varful picioarelor cu mainile. Mentine pozitia timp de 10-20 de secunde, atat timp cat iti este confortabil, fara a exagera. Revii usor in pozitia initiala si faci acelasi lucru si cu celalalt picior.

Pozitia copilului
Si aceasta pozitie este, de asemenea, populara in yoga. Te asezi in genunchi si cobori buci... fesele pe calcaie. Departezi usor genunchii si intinzi trunchiul intre coapse. Bratele le intinzi pe podea, in fata, drepte, pe langa urechi. Relaxeaza-te si stai in aceasta pozitie 30 de secunde.

Intinderi stand in picioare
Pentru acest exercitiu ai nevoie de ceva stabil, de o inaltime sub cea a soldurilor. Poate fi un scaun sau pot fi treptele unei scari. Stai in picioare, in pozitie verticala, si pune un picior pe respectivul scaun sau pe trepte. Piciorul se va sprijini in calcai, cu varful indreptat in sus. Apleaca-te usor inainte pastrand spatele drept si incearca sa-ti prinzi cu mainile varful piciorului. Nu forta, te intinzi cat ti-e plapuna si ramai asa 30 de secunde. Revii usor in pozitia initiala si faci acelasi exercitiu si cu celalalt picior. Sunt suficiente 2-3 repetari la fiecare picior.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.