Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Cataracta
1.799 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Apa calda face miracole
557 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cata apa este bine sa bei pe stomacul gol
898 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ridichile, cel mai bun medicament de primavara
1.070 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Apa buna de slabit
1.124 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Zeama de varza
878 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Volbura grabeste coacerea furunculelor
975 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce se intampla, daca bei apa de usturoi in fiecare zi
336 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Siropul de usturoi
143 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Remediu natural pentru dureri de articulatii si oase:
209 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Usturoi pe stomacul gol

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 20.05.2022  Adauga la favorite 243 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Usturoiul este unul dintre cele mai populare alimente din intreaga lume. Ne place sa il consumam crud sau sa il adaugam in mancaruri datorita aromei sale puternice. Dar cum ti se pare daca ti-ai incepe ziua cu un catel de usturoi pe stomacul gol?

Inca din cele mai vechi timpuri, usturoiul a fost apreciat si consumat pentru proprietatile lui terapeutice. Considerat un puternic antibiotic natural, era folosit in scopuri medicinale pentru a combate o varietate de afectiuni.

Usturoiul este asociat cu numeroase beneficii pentru sanatate chiar si in zilele noastre. O cura cu usturoi pe stomacul gol dimineata poate fi un remediu naturist care ajuta la mentinerea si imbunatatirea unei stari bune de sanatate.

Citeste mai jos pentru a afla cum poti sa consumi usturoi pe stomacul gol dimineata, ce beneficii iti poate aduce si ce contraindicatii are.

Ce proprietati are usturoiul?
Ce proprietati are usturoiul
Usturoiul (Allium sativum) face parte din familia Alliaceae, fiind inrudit cu ceapa si prazul. Usturoiul contine numeroasi compusi bioactivi care ii confera proprietati medicinale.

Confrom USDA, in 100 g de usturoi se regasesc 63,1 g de apa si 130 calorii.

Contine 28,2 g de carbohidrati, 6,62 g de proteine si 0,38 g de lipide. De asemenea, struoiul este o sursa excelenta de fibre si de aminoacizi esentiali.

Usturoiul este bogat in vitamina B6 si vitamina C. Contine niveluri ridicate de minerale, precum: fosfor, potasiu, sulf, zinc, mangan, calciu, seleniu si fier.

Cateii de usturoi intregi cruzi contin numerosi compusi bioactivi precum polifenoli, saponine, taninuri si polizaharide.

Actiunile terapeutice ale usturoiului se datoreaza in principal compusilor sulfurati responsabili pentru aroma si gustul sau. Aceste substante active se elibereaza in urma unor reactii chimce atunci cand usturoiul este pisat, zdrobit sau tocat.

Principalul compus organosulfuric este alicina care este prezenta doar pentru cateva secunde in usturoiul proaspat zdrobit sau tocat.

Conform unui studiu usturoiul are proprietati antioxidante, antiinflamatorii si hipolipemiante.

Astfel, consumul de usturoi ar putea avea efecte antimicrobiene, anticoagulante, antivirale, cardioprotectoare, antihipertensive, antihiperglicemiante si alte actiuni terapeutice impotriva unor afectiuni de sanatate.

Beneficii cand se consuma pe stomacul gol
Avand in vedere proprietatile sale, o cura cu usturoi pe stomacul gol poate fi un remediu naturist cu numeroase beneficii pentru sanatate.



Pentru proprietati terapeutice mai puternice se recomanda consumul de usturoi crud pe stomacul gol.

Previne infectiile si aparitia bolilor
Consumul regulat de usturoi poate contribui la mentinerea unei stari bune de sanatate. Usturoiul contine antioxidanti care contrubuie la eliminarea substantelor toxice din organism, protejandu-l de actiunea nociva a radicalilor liberi.



De altfel, datorita efectelor sale antiinflamatoare, usturoiul ar putea sa tina la distanta infectiile, prevenind aparitia bolilor.



Usturoiul are proprietati antimicrobiene si antifungice, putand fi eficient pentru a combate parazitii intestinali si candidoza.

Intareste sistemul imunitar
Usturoiul este considerat un puternic antibiotic natural. Consumat regulat ar putea creste rezistenta organismului in fata bacteriilor si ar putea contribui la intarirea sistemului imunitar.



Consumul de usturoi pe stomacul gol ar putea avea efecte antivirale, putand fi unul dintre cele mai eficiente leacuri batranesti pentru raceala si gripa.



Usturoiul ar putea fi util pentru a ameliora simptomele asociate bolilor respiratorii, precum: astmul, bronsita sau tusea convulsiva.

Scade riscul de boli cardiovasculare
Sa mananci usturoi pe stomacul gol ar putea ajuta in prevenirea bolilor cardiovasculare. Usturoiul crud actioneaza ca un diluant natural al sangelui.



Astfel, poate avea efect de preventie a cheagurilor de sange care pot duce la tromboza, infarct miocardic si accident vascular cerebral.



Consumul regulat de usturoi crud zdrobit ar putea exercita efecte pozitive asupra profilului lipidic si tensiunii arteriale.



O cura cu usturoi pe stomacul gol ar putea ajuta la reglarea hipertensiunii arteriale, reducerea nivelului colesterolului rau si a trigliceridelor.

Imbunatateste digestia
Usturoiul ar putea stimula secretia sucurilor digestive contribuind la imbunatatirea digestiei.



Daca ai avut o cina bogata cu o seara inainte, consumul de usturoi pe stomacul gol a doua zi dimineata poate fi un aliat de nadejde.



Usturoiul poate sa stimuleaze tranzitul intestinal si favorizeaza digestia, putand fi unul dintre cele mai eficiente leacuri din batrani pentru constipatie.



Datorita proprietatilor antioxidante, usturoiul curata intestinele si imbunatateste sanatatea intestinala. De asemenea, consumul regulat de usturoi ar putea fi un tratament naturist pentru Helicobacter pylor


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.