Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Piept de pui in bacon cu salvie si mar
2.703 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Carnati de pui
825 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Rulada de pui reteta, rulouri de pui
491 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Reteta ostropel de vitel.
1.842 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Drob de pui pentru Pasti
1.810 vizite - 0 comentarii
adaugat de MARCU
 
  Drob de pui
1.563 vizite - 0 comentarii
adaugat de Sorina Cuisine
 
  3 retete de piept de pui delicioase
216 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Top
456 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cartofi cu pui la cuptor.
474 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ostropel de pui cu mamaliga
2.902 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Retete culinare
 

 

Secrete pentru reteta de Ostropel de pui

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 17.02.2020  Adauga la favorite 599 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Ingrediente:

6 ciocanele de pui
O ceapa medie
4 catei mari de usturoi, sau mai multi daca sunt mai mici
30 g unt gras
O lingura nu foarte plina de faina (15 g)
250 ml pasata de rosii si 250 ml de apa pe care le veti combina
Patrunjel verde pt servit
Putin ulei
Otet
Sare, piper si cimbru dupa gust
Mai intai, ca sa ne asiguram ca ciocanelele de pui se vor gati bine, le impungem cu cutitul pe mijloc, pe langa os, astfel incat cutitul sa iasa pe partea cealalta. Asa permitem caldurii sa patrunda pana in centru iar carnea nu va ramane cruda.

Punem o tigaie incapatoare pe foc. Dupa ce s-a incins bine adaugam putin ulei, si punem carnea. Ciocanelele se pot inlocui cu pulpe dezosate, sau cu altfel de carne, de curcan, de porc… Punem un capac deasupra, ca sa evitam stropii de ulei, dar il punem intr-o rana ca sa iasa si aburii. Focul trebuie sa fie mediu.

Intre timp putem taia ceapa solzisori si cateii de usturoi feliute cat de subtiri. Ostropelul se face cu mult usturoi. Daca vreti puteti sa puneti mai mult decat am recomandat in reteta, dar nu v-as sfatui sa puneti mai putin.

Pe un ochi de aragaz cu o flacara mai mica punem alta tigaie. Adaugam untul si il lasam sa se topeasca, apoi punem ceapa. Ea nu se caleste ca in ulei, ci mai mult se innabusa pentru ca untul contine si o fractie de apa. Trebuie sa lasam ceapa cu focul foarte, foarte mic sa se innabuse incet, si mai amestecam din cand in cand.

Intre timp, mai intoarcem si carnea de pui daca este cazul. Rabdarea este foarte importanta in aceasta reteta. Lasati carnea sa se rumeneasca incet pe toate partile, iar ceapa sa se innabuse la fel de lent. Dupa ce a devenit moale si sticloasa, adaugam usturoiul taiat subtire si il mai lasam si pe el cateva minute bune. Stiu, cateva minute pare mult timp pt usturoi dar daca aveti un ochi suficient de mic la aragaz, usturoiul nu se va arde ci doar isi va elibera treptat toata aroma.

Dupa ce toata bucataria miroase a usturoi, adaugam faina. Nu vrem sa o prajim ca sa devina grea pt stomac si la un foc atat de mic nici nu se poate. Ii permitem sa stea in tigaie doar cat sa absoarba untul, apoi stingem cu o cantitate mica de suc de rosii amestecat cu apa. In acest moment putem da focul mare. Dupa ce mixtura s-a ingrosat turnam alta portie de lichid si tot asa pana il terminam pe tot.

Condimentam sosul cu sare, piper, si cimbru dupa gust. Se poate pune si un condiment iute pentru cine prefera.

Un alt mic secret pentru un gust echilibrat este otetul; o lingura sau doua, tot dupa gust. Sosul de ostropel are nevoie de aciditate. Cateodata sucul de rosii este destul de acid si nu nu mai este nevoie de otet, dar de multe ori trebuie sa suplimentam.

Cand si carnea este gata, cu un prosopel de hartie tamponam excesul de ulei din tigaie, si turnam deasupra sosul. Mai fierbem ostropelul cateva minute. Daca sosul devine prea gros, mai diluam cu putina apa, si mai gustam din nou pentru condimente.

Presarati cu patrunjel verde si serviti cald.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.