Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Top 10 Atractii Turistice, Los Angeles (California) Ghid
2.859 vizite - 0 comentarii
adaugat de oscar
 
  Muzeul J. Paul Getty-Los Angeles
500 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Centrul Getty Los Angeles
40 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Strada Olvera Los Angeles
411 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Route 66 USA
433 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Beverly Hills-California
979 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Parcul Runyon Canyon, Los Angeles
394 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  The Broad-San Francisco
35 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Biblioteca Huntington, Los Angeles
423 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Los Angeles-California
653 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

'Los Angeles

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 13.10.2011  Adauga la favorite 803 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Los Angeles, cunoscut ca L.A. ori in mod colocvial [the] „City of Angels" (Orasul Ingerilor), este cel mai mare oras din statul California si al doilea ca marime a populatiei din Statele Unite, fiind intrecut doar de New York City.

In 1781 spaniolii au intemeiat un oras in zona vestica a Statelor Unite, pe nume El Pueblo de Nuestra Senora Reina de los Angeles. Dominatia spaniola a incetat in 1821, insa Statele Unite au preluat controlul orasului 30 de ani mai tarziu. Aparitia cailor ferate, precum si celebra "Goana dupa aur" a adus in aceste tinuturi foarte multi emigranti. Stabilirea dupa 1913 aici a marilor studiouri cinematografice va avea efectul unei explozii a afacerilor, cea ce va aduce acestui oras numele de tara fagaduintei.

Orasul este denumit familiar L.A. (pronuntie, el ei) de catre locuitorii sai si are o clima sub-tropicala extrem de blanda. Extinderea enorma a zonei urbane a facut din Los Angeles orasul cu cea mai mare arie de intindere din Statele Unite. Economia orasului se bazeaza pe o diversificare foarte mare a industriei. De fapt, statul California reprezinta o putere economica clasificata la nivel mondial de state pe locul 7, iar economia orasului Los Angeles contribuie semnificativ la cea a Californiei.

Los Angeles a fost incorporat ca municipalitate in ziua de 4 aprilie 1850 — doar cinci luni inaintea acceptarii Californiei ca cel de-al treizeci si unulea stat al Uniunii, la 9 septembrie 1850. Los Angeles este capitala comitatului omonim, Los Angeles County. Conform estimarii facute de Biroul recensamantului SUA in 2005, orasul avea o populatie de aproximativ 3,8 milioane de locuitori, fiind centrul economic si cultural al unei zone metropolitane extinse, cunoscuta ca Los Angeles–Long Beach–Santa Ana, cu o populatie totala de peste 12,9 milioane de oameni.[3]

Los Angeles este unul dintre cele mai importante centre culturale, stiintifice, educationale, tehnologice si comerciale ale lumii. A fost gazda a doua editii a Jocurilor Olimpice, in 1932 si 1984. L.A. este gazda a numeroase institutii de renume mondial intr-o multitudine de domenii profesionale si culturale. In mod special, orasul Los Angeles este liderul mondial al producerii si difuzarii mijloacelor de divertisment accesibile tuturora, filme, programe de televiziune si inregistrari de muzica.

Los Angeles este unul dintre cele mai cosmopolite locuri ale lumii. Oameni de pretutindeni au fost constant atrasi de calitatea sa de oras deosebit, vremea sa extrem de blanda, pozitionarea sa geografica de-a lungul a ceea ce se numeste geografic Pacific Rim Gateway, stilul de viata vibrant, energia ce pare a se degaja de pretutindeni si de speranta realizarii visului american


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.