Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Tratamentul naturist al menopauzei
102 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ceaiuri bune pentru slabit
1.667 vizite - 0 comentarii
adaugat de aires
 
  Dr. Mihaela Bilic: cele mai bune sfaturi de slabire
180 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa slabim sanatos?
94 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Umflarea varfului piciorului sau a varfului piciorului
42 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  5 fructe bune in diabet
1.021 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sfaturi pentru vacanta de vara
457 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  8 Nutrienti pentru creie
306 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Una din cele mai bune masti pentru par uscat
120 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  De ce trebuie sa mancam ton.
966 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Soarele, cu bune si cu rele

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 17.08.2018  Adauga la favorite 1.097 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
PRO
· Favorizeaza sinteza vitaminei D
Ultravioletele, in special cele UVB, sunt necesare pentru sinteza, la nivelul pielii, a vitaminei D, importanta pentru mentinerea sanatatii oaselor si dintilor. Totusi, utilizarea cremelor cu protectie solara poate bloca acest proces. Si, atunci, ce e de facut? Sa stam in jur de 15 minute la soare, fie inainte de 11.00, fie dupa 17.00, fara a folosi creme fotoprotectoare.

· Induce starea de bine
Sub actiunea soarelui, creste productia de serotonina. Aceasta substanta joaca un rol important in reglarea somnului, in transmiterea impulsurilor nervoase, dar si in asigurarea bunei dispozitii (este numita si hormonul fericirii). Un nivel redus de serotonina poate duce la aparitia depresiei. De asemenea, expunerea moderata la soare combate insomnia.

· Ajuta la tratarea unor boli de piele
Expunerea controlata la soare este benefica si in unele boli de piele. De pilda, in 80% din cazuri, soarele face bine celor cu psoriazis, afectiune care se manifesta prin aparitia pe piele a unor portiuni rosii acoperite cu coji sidefii, localizate in special pe genunchi, scalp si coate. Razele UVA si UVB folosite in fototerapie reduc procesul inflamator si unele simptome ale acestei boli precum mancarimea si durerea. Este bineca expunerea la soare sa se faca dimineata sau dupa ora 16.00.

Stiai ca...

...pe masura ce imbatranim, scade capacitatea corpului de a sintetiza vitamina D?

CONTRA
· Agraveaza diverse afectiuni
Persoanele cu unele boli trebuie sa evite cat pot de mult sa stea la soare. De pilda, la cei cu lupus, o boala de piele care afecteaza pielea, rinichii, inima, plamanii si celulele sangvine, soarele favorizeaza, in 70% din cazuri, aparitia leziunilor cutanate, a durerilor articulare si a oboselii accentuate. De asemenea, la cei cu acnee, cu toate ca, initial, se constata o imbunatatire a aspectului pielii, ulterior, expunerea indelungata duce la astuparea porilor si la blocarea secretiei de sebum.

· Accelereaza imbatranirea pielii
Razele ultraviolete sunt principalul factor implicat in imbatranirea prematura a pielii. Soarele ataca elastina si colagenul, proteine implicate in mentinerea elasticitatii si fermitatii pielii.

· Dauneaza vederii
Si retina are de suferit din cauza radiatiilor solare. Astfel, exista riscul aparitiei arsurilor de retina, persoanele cu ochii deschisi fiind mai vulnerabile. De aceea, este important sa purtam ochelari de soare cu factor de protectie solara UVA si UVB.

· Factor important de risc pentru cancerul de piele
Peste 90% din cancerele de piele sunt puse pe expunerii la soare fara protectie adecvata. In ultimii ani, din cauza subtierii stratului de ozon (care, in mod normal, are rol de protectie), la sol ajung mai multe radiatii ultraviolete, depasind nivelul suportat de piele.De aceea, a crescut si numarul cazurilor de persoane afectate.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.