Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Istoria sunetului punk al rebeliunii
295 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tate Modern galerie- Londra
42 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce este POP ART?
185 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Henry Fuseli: Pictorul cosmarurilor
110 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Eilat la Marea Rosie in 2016
1.004 vizite - 0 comentarii
adaugat de Alexandra
 
  Enid Blyton - scriitoare
1.747 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Eilat - Peisaje Marea Rosie
1.018 vizite - 0 comentarii
adaugat de maxim
 
  Maytszishan - Templul Budist din China
1.379 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Dan Iordachescu-biografie
1.680 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Oskar Kokoschka (1886-1980):
327 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cultura >> Arta
 

 

Grota din scoici-comitatul Kent-Marea Britanie

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 11.09.2017  Adauga la favorite 927 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
In apropierea portului din orasul Margate, Anglia, exista una dintre cele mai frumoase si misterioase grote din lume. Descoperita din intamplare de localnicul James Newlove, in anul 1835, pasajul spiralat subteran are o adancime de 21 de metri si este decorat cu aproximativ 4.6 milioane de scoici.


De atunci si pana astazi nimeni nu a putut spune cu exactitate cine si mai ales cand a construit imensa grota. Milioanele de scoici sunt lipite pe pereti si pe tavan cu ajutorul unui adeziv facut din morar si peste iar dispunerea acestora nu este intamplatoare, scoicile sunt aranjate cu multa migala si rabdare sub forma mai multor forme geometrice, ceea ce inseamna ca artistul sau artistii care au lucrat la decorare ei au pierdut foarte mult timp pentru a putea umple cei aproximativ 600 de metri patrati.

Cum nu exista niciun studiu stiintific propriu-zis, este imposibil de spus cand a fost construit grota. Conform unei legende locale, grota ar fi fost construita de catre o persoana extrem de bogata undeva in anii 1700, moment in care in Anglia erau la moda in randul claselor sociale inalte detinerea de cladiri „excentrice".

Altii nu sunt la fel de convinsi de acest lucru si sustin ca aceasta este mult mai veche, tocmai pentru ca nu apre consemnata existenta ei in vreun document, fiind imposibil ca ceva atat de grandios, daca a fost construit in 1700, sa nu fie inregistrat de istoricii acelor vremuri.


Din pacate, starea actuala a pesterii nu este foarte buna. Pasajele au fost iluminate cu lampi pe gaz pentru mult prea mult timp, provocand degradarea scoicilor si a mortarului folosit. In momentul in care lampile pe gaz au fost inlocuite cu iluminatul electric, in 1932, multe scoici isi pierdusera deja culoarea lor originala si stralucirea. Umiditatea si scurgerile de apa au contribuit si ele la deteriorarea interiorului, supravegheat in prezent de un ONG local special creat pentru conservarea locului.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.