Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  5 pasi catre o alimentatie sanatoasa
2.034 vizite - 0 comentarii
adaugat de info
 
  Reguli pentru o nutritie sanatoasa
1.524 vizite - 0 comentarii
adaugat de info
 
  Sfaturi pentru o viata sanatoasa
37 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sfaturi pentru o toamna sanatoasa
744 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  AI GRIJA DE RINICHII TAI
669 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  SECRETUL pentru a depasi rapid virozele, gripa si raceli
98 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cea mai sanatoasa paine | dr. Virgiliu Stroescu
659 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Stil de viata sanatos: 7 sfaturi pt o viata sanatoasa
516 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  PREDIABET
108 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Excesul de trigliceride - pericol pentru sanatate
899 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

50 de schimbari pentru o viata sanatoasa

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 17.07.2017  Adauga la favorite 787 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
1 Inlocuieste in sezonul rece carnea in exces si mancarea gatita cu gustari bazate pe legume si fructe congelate: sunt la fel de hranitoare precum cele proaspete intrucat au fost procesate la momentul lor de coacere.
2 Alege ciocolata neagra in locul celei cu lapte: are mai multi antioxidanti, mai putin zahar si aduce beneficii mult mai numeroase sanatatii decat cea cu lapte.
3 Consuma gustari sanatoase, din fructe si legume. De exemplu, un sos salsa de inmuiat chipsurile la film contine rosii, ardei iute, ceapa, ulei de masline, coriandru si zeama de lamaie.
4 Asezoneaza salatele cu ulei de masline, care este mult mai sanatos decat asa-numitele dressinguri dietetice pe care le gasesti in supermarket. Din doua linguri cu ulei de masline si doua cu otet, obtii un sos excelent!
5 Renunta la cocktailurile alcoolice facute cu bauturi racoritoare dietetice! Te vor imbata mai repede decat cele cu bauturi racoritoare normale, cum este ice tea. Iar asta, pentru ca indulcitorii artificiali trec mai repede decat zaharul prin sistemul tau digestiv.
6 Inlocuieste cremele de branza sau maioneza din salate si gustari cu pasta de avocado (piure din miez, amestecat cu condimente). Este mult mai sanatoasa si mai folositoare in mentinerea siluetei.
7 Da chipsurile din cartofi pe cele de… grau pentru o gustare sanatoasa: cumpara lipie integrala de la supermarket, tai-o in bucatele si coace-le in tava din cuptor la foc mare vreo 15 minute, pana devin aurii. Merg de minune cu pasta de avocado!
8 Inlocuieste sarea si sosul de soia cu suc de mere, suc de struguri albi, vin alb, rosu sau un otet aromat atunci cand gatesti carne sau legume! Vor fi mult mai pline de savoare, dar si mai sanatoase.
9 Mananca fructele si legumele cu tot cu coaja (atunci cand sunt comestibile – chiar si cartofii copti in coaja), pentru ca aceasta contine fibre insolubile care absorb apa din tractul digestiv si usureaza digestia.
10 Transforma mustarul in sosul tau preferat si uita de maioneza si ketchup: prima are grasimi si calorii din plin (o lingura cu maioneza contine 11 grame de grasimi si 99 de calorii), iar cel din urma da pe dinafara de zahar (trei linguri cu ketchup au 100 de calorii si 24 g de zaharuri).
11 Esti innebunita dupa painea cu unt? Avem o versiune mai sanatoasa pentru ea: uleiul de masline. Trei linguri din acest ulei pe zi pot scadea nivelul trigliceridelor si pot creste nivelul colesterolului bun. Asezoneaza cu busuioc si rosii tocate si obtii o minunata bruscheta.
12 Treci pe ceai verde si lasa cafeaua doar pentru ocaziile cand ti-e pofta cu adevarat! Ceaiul te energizeaza la fel de bine, dar nu-ti ameninta sanatatea cu substantele carcinogene pe care cafeaua le contine.
13 Fa-ti o gustare sanatoasa din unt de arahide si capsune! Vitamina E din arahide este transformata de vitamina C din fructe intr-o forma optima pentru organismul uman.
14 Poseta supradimensionata este cel mai bun accesoriu pentru… durerile de spate. Schimb-o cu un rucsacel cochet, care distribuie in mod uniform greutatea pe spatele tau!
15 Oblojeste un stomac atacat de gastrita cu cate o lingurita de miere luata dimineata, inainte de micul dejun. Si nu mai bea cafea imediat ce te-ai dat jos din pat!
16 Daca te paste o laringita, forteaza-te sa bei multe lichide si sa faci gargara cu apa cu sare de cateva ori pe zi (½ lingurita cu sare la un pahar cu apa)!
17 Nu te mai scarpina daca ai facut o iritatie a pielii sau te-a intepat vreo insecta! Pune o cana cu fulgi de ovaz in cada umpluta cu apa calduta si fa o baie linistitoare pentru piele.
18 Tine minte pentru la vara: daca n-ai un unguent cu aloe vera pentru arsurile solare, foloseste un pliculet umed de ceai: taninul pe care il contine contribuie la reducerea inflamatiilor.
19 Tine telefonul cu mana, nu cu umarul ca sa nu-ti obosesti inutil muschii gatului si ai umerilor! Oricum, sunt toata ziua solicitati in mod gresit de pozitia necorespunzatoare la birou.
20 Nu te apleca sa ridici obiecte grele, ci fa o genuflexiune, apuca obiectul si apoi indreapta-te! Ai voie sa ridici maximum 13 kg pana la nivelul coatelor si sapte kilograme pana la nivelul umerilor.
21 Cea mai rapida solutie de „reparare" a unui stomac deranjat este un ceai de menta, NU produsele farmaceutice! In ciuda credintei din popor ca „menta constipa", aceasta, de fapt, regleaza sistemul digestiv.
22 Mananca in farfurii mici de culoare alba! Portiile pe care le mancai de obicei iti vor parea mai mari si vei mai reduce din ele.
23 Mananca la ore fixe: trei mese principale si doua gustari. Acest ritm iti va regla metabolismul si te va impiedica sa ciugulesti in nestire, chiar si cand stai la televizor.
24 Mancarea este o resursa de energie, nu o metoda de distractie! Asa ca scoate-ti familia in parc sau vizitati un muzeu, nu restaurantele fast-food!
25 Daca esti mare iubitoare de dulce, dar cu teama pentru silueta, ingaduieste-ti o prajitura cu ciocolata dimineata, la micul dejun! Pana pe seara, vei arde toate caloriile pe care ti le degaja in corp.
26 Fa miscare in aer liber chiar si cand temperatura este foarte scazuta! O jumatate de ora de alergat prin frig arde mult mai multe calorii decat acelasi timp petrecut pe banda, in sala de fitness.
27 Evita combinatia carne + piure de cartofi: amidonul fermentat impiedica digestia proteinelor din carne! Gateste un piure de conopida fiarta cu o lingurita cu unt, sare si un pic de usturoi.
28 Rareste sedintele de aerobic si completeaza cu antrenamente cu greutati! Daca ai sub 40 de ani, aceste antrenamente trebuie sa ocupe 20% din totalul timpului dedicat miscarii; daca ai intre 40 si 50 de ani – 30%, iar daca ai peste 50 de ani – 40%.
29 Stai de vorba cu un prieten cand ai vreo problema, nu tine in tine! Acumularea frustrarilor este doar un nume mai pretentios pentru stres.
30 La serviciu, ridica-te in picioare ori de cate ori ai ocazia: cand vorbesti la telefon, cand ai nevoie de ceva de la un coleg. O ora in plus de stat in picioare pe zi te face sa arzi 500-600 de calorii in plus pe luna.
31 Cand simti ca lucrurile din jur te coplesesc si-ti creste tensiunea, respira o data si bine, profund decat des si sacadat, ceea ce nu face decat sa-ti creasca pulsul si mai tare!
32 Pune ciocolata jos cand stresul te imbie spre frigider si ia-ti in brate copilul! Joaca alaturi de el te relaxeaza. Sau cere ajutorul animalutului de casa.
33 Cand stranuti sau tusesti, protejeaza-ti gura cu dosul bratului sau al cotului, nu cu palma! O sa imprastii mai putini microbi.
34 Cand folosesti toaleta dintr-un loc public, daca nu exista vreo posibilitate sa te asezi (solutii de dezinfectare a colacului sau colac de unica folosinta), stai in pozitia aleasa pana iti golesti vezica! Majoritatea femeilor se intrerup cand apare senzatia de usurare, iar asta poate duce la infectii ale vezicii urinare.
35 Daca iei pranzul la serviciu, nu face asta direct in fata calculatorului, pe biroul pe care-l folosesti zilnic. Un studiu a dovedit ca pe aceasta zona patruleaza de 400 de ori mai multi microbi decat pe un colac de toaleta!
36 Nu-i mai cere medicului de familie antibiotice pentru orice: acestea ataca bacteriile, nu virusurile, astfel incat s-ar putea sa fie inutile pentru problema ta. Plus ca iti destabilizeaza flora intestinala.
37 Foloseste o periuta de dinti electrica in locul celei clasice: curata mai bine, regleaza singura presiunea aplicata asupra dintilor si, astfel, previne gingivita!
38 Scade temperatura din casa la 18-20 de grade Celsius si pune un umidificator in functiune! Altfel, un habitat prea calduros si arid iti usuca mucoasele nazale si te face sensibila la contractarea unui raceli sau a unei gripe.
39 Foloseste sampon de copii pentru curatarea ranilor in loc de apa oxigenata: este mult mai bland cu pielea!
40 Trezeste-te in zilele tale libere la aceeasi ora ca atunci cand pleci la serviciu! Asa iti ajuti organismul sa mentina cu usurinta acest program de somn si in restul zilelor, cand chiar ai nevoie de adormit si trezit devreme.
41 Uita de grijile provocate de insomnie! Da-te jos din pat, citeste sau scrie ceva, repara un lucru stricat. Important este sa-ti ocupi mintea cu ceva util, nu cu stresuri legate de lipsa de somn. Si nici privitul la televizor nu e o solutie.
42 Pauzele de 10-15 minute la fiecare ora sunt bine-venite la serviciu. Cu atat mai mult cu cat inlocuiesti nenumaratele cafele cu exercitii de intindere a corpului amortit de statul pe scaun.
3 Muta spalatul rufelor, calcatul, impaturitul lor, stersul prafului, al vaselor, al geamurilor in partea a doua a zilei: miscarile repetitive te vor relaxa si te vor pregati de somn.
44 Nu-ti mai propune sa alergi 40 de minute sau sa marsaluiesti o ora! Stabileste tintele altfel: propune-ti sa alergi cinci tururi de stadion sau sa faci o mie de pasi. O sa vezi ca iti vine mai usor sa-ti atingi obiectivul.
45 Intercaleaza mersul normal cu topaitul, mai ales cand iesi cu copilul in parc: iti intensifica ritmul cardiac si iti intareste oasele.
46 Ai grija sa pastrezi postura corecta cand mergi: spatele drept, privirea inainte, genunchii intinsi. Vei arde mai multe calorii si intaresti grupele de muschi esentiale.
47 Fa exercitii in reprize de cate zece minute in loc sa te inhami dintr-odata la un antrenament continuu de o ora!
48 La hipermarket, parcheaza-ti caruciorul pentru cumparaturi la capatul raionului si fa mai multe drumuri inainte si inapoi intre rafturi ca sa aduni tot ce ai nevoie!
49 Da-ti locul de pe canapea pentru o minge de gimnastica, pe care s-o pui tot in fata televizorului! Iti intaresti abdomenul in timpul acesta.
50 Ia medicamentele cu apa daca asa scrie in prospectul lor, nu cu suc ori cafea sau alta bautura la indemana! Doar asa pastilele pot fi dizolvate cum se cuvine.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.