Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Osteoporoza - ce este, cum o prevenim si cum o tratam
81 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sindromul de colon iritabil -
189 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sindromul metabolic. Ce este si cum il tratam
37 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sindromul de colon iritabil, analize recomandate
255 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Durerile de urechi pe timp de vara: De ce apar?
526 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum tratam artroza?
1.070 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum tratam raceala - sfatul medicului
1.538 vizite - 0 comentarii
adaugat de info
 
  Cum prevenim enterocolita la copii? -
1.072 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Raguseala
1.239 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Hidrocolonoterapia – indicatii si riscuri
227 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Cum prevenim si cum tratam sindromul colonului iritabil

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 10.07.2017  Adauga la favorite 1.016 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Sindromul colonului iritabil, este o boala care afecteaza intestinul gros. Persoanele care sufera din cauza acestui sindrom, mentioneaza faptul ca experimenteaza simptome precum: balonare, flatulenta, durere abdominala sau crampe. De asemenea, aceste persoane sunt lipsite de energie, se simt in permanenta bolnave si experimenteaza durere pe durata contactului sexual. Inca nu este cunoscuta cauza exacta a acestei afectiuni, insa anumite teorii spun ca persoanele cu aceasta disfunctie prezinta o sensibilitate mai mare, la nivelul tesutului din colon. Sindromul colonului sensibil este o afectiune cronica si daca vei lua pastile cu pumnul, nu vei rezolva nimic!

Iata cateva sfaturi de prevenire a acestei afectiuni:

1. Alimente care duc la formarea sensibilitatii in colon

Produsele lactate, alimentele procesate, cafeaua, alcoolul, sucurile carbohidrate sau alimentele procesate sunt doar o parte din produsele care irita colonul si duc la aparitia constipatiei. Trebuie sa stai cat mai departe de aceste produse. Iti recomand sa consumi produse bogate in fibre, precum semintele, fructele sau legumele si sa consumi 8 pahare de apa pe zi.

2. Alimente care duc la aparitia diareei datorate colonului itritabil

Cum unele alimente constipa, altele produc diaree. In aceasta categorie intra alimentele grase, sorbitolul, fructoza si ciocolata. Unii oameni au intoleranta la lactoza si se pot confrunta cu aparitia diareei, in momentul in care consuma lactate. Bea multa apa inainte de masa si evita sa consumi alimente care dezvolta flatulenta, precum ceapa, varza sau brocooli.

3. Medicamente care irita colonul

Unii oameni se pot confrunta cu sindromul colonului iritabil, atunci cand iau medicamente precum antibioticele, antidepresivele sau antiinflamatoarele. Nu lua medicamente fara prescriptia medicului si spune-i daca suferi de sindromul colonului iritabil, inainte de a incepe tratamentul.

4. Stresul si anxietatea

Uneori, mintea ta poate agrava si mai mult simptomele colonului iritabil. Daca te simti stresat, anxios sau depresiv, din cauza problemelor din viata de zi cu zi, trebuie sa stii ca impactul asupra colonului tau este unul foarte puternic! Incearca sa dormi, alimenteaza-te bine si daca nu reusesti, cere ajutor de specialitate.

5. Dezechilibrele menstruale duc la iritarea colonului

De cele mai multe ori, femeile prezinta sindromul colonului iritat ori de cate ori sunt in perioada menstruatiei. In acest caz, nu prea ai multe de facut, in afara de a te odihni si a consuma cat mai multa apa. Daca simptomele persista si dupa ce menstra s-a incheiat, cere ajutorul unui medic.

Nu lasa netratat sindromul colonului iritabil, deoarece simptomele sale se pot croniciza, ajungand in timp sa se transforme in boli mult mai grave!


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.