Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Reteta de paste cu oua‼
626 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Paste cu oua si branza
193 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum se vopsesc ouale de Pasti
1.490 vizite - 0 comentarii
adaugat de MARCU
 
  Reteta de carbonara de vinete
211 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  2 retete cu dovlecei
655 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Macaroane cu branza sarata
489 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mancare cu vinete cu paste Fettuccine
295 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Paste cu ciocolata
379 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mancare cu vinete -Sef Paul Constantin
281 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  3 retete cu conserve de ton
669 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Retete culinare
 

 

Reteta de Oua de Paste vopsite natural

 
 
 
 
 
Adaugat de MARCU 14.04.2017  Adauga la favorite 1.383 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Metoda de vopsire folosind ingrediente naturale (foi de ceapa, varza rosie, turmeric, etc) este una traditionala. Pe vremuri, cand nu se gaseau vopseluri pentru oua, asa cum se gasesc acum, gospodinele foloseau aceste ingredinte naturale pentru a vopsi ouale. Se mai folosea si vopsea pentru lana, dar s-a depasit momentul acela.

Vopsirea oualor cu ingrediente naturale este similara vopsitului cu vopsea obisnuita. Ouale se fierb in apa impreuna cu ingredientele selectate. Pentru o culoare mai intensa, in functie de ingredientul folosit, se pot lasa ouale peste noapte in combinatia pentru vopsit.

Se pot folosi o sumedenie de ingrediente pentru vopsitul oualor in culori diferite. Foi de ceapa alba, foi de ceapa rosie, frunze de varza rosie, turmeric, zat de cafea, patrunjel, spanac, sfecla, etc. In functie de timpul de fierbere al oualor si de ingredientele pe care le folositi ouale vor avea culori de intensitate diferita.

Eu am vopsit ouale, asa cum veti vedea mai jos, folosind coji de ceapa alba, sfecla, varza rosie si turmeric. Am fiert ouale in amestecul de apa si ingrediente si apoi le-am lasat sa se raceasca in amestecul pentru vopsire. Folosind turmeric am obtinut oua galbene, cu varza rosie au iesit albastre, cu foile de ceapa alba au capatat o culoare rosie inchisa, iar cu sfecla rosie au iesit maro deschis.

Am folosit oua albe pentru ca din cate stiu acestea se vopsesc mai usor. In apa in care am fiert ouale, pe langa ingrediente, am folosit si sare si otet. Otetul are rolul de a fixa culoarea.

Exista doua variante de a vopsi ouale in mod natural: sa fierbeti ouale pentru 30 de minute in apa cu ingredientele folosite pentru vopsire sau puteti sa fierbeti apa+ ingrediente de vopsire (30 de minute), sa lasati vopseaua sa se raceasca, sa o strecurati si apoi sa fierbeti ouale in apa colorata pana cand capata culoarea dorita. Daca folositi a doua varianta cred ca ouale vor capata o culoare mai uniforma.

Orice varianta de vopsire alegeti este important de retinut ca aceasta metoda de vopsire este una 100% naturala, fara chimicale si substante sintetice. Ouale capata culori minunate si sunt mult mai sanatoase.

Eu am vopsit cate 4 oua cu fiecare culoare, dar se pot vopsi si mai multe folosind cantitatile de mai jos. Daca nu sunteti siguri ca ies culorile suficient de intense cu cantitatile de mai jos puneti mai multe foi de ceapa/varza/turmeric etc. Important este ca ingredientele si ouale sa fie acoperite cu apa.

Daca doriti sa folositi varianta cu vopsea obisnuita aveti un tutorial aici. Tot in reteta aceea puteti sa vedeti cum se decoreaza ouale cu frunze. Decorarea cu frunze se poate face indiferent de ce metoda de vopsire alegeti.

Prep Time : 10 minutes. Cook Time : 30 minutes

Ingrediente:

oua - 16 bucati
varza rosie - 1 bucata
ceapa - 10 bucati, coaja de ceapa
sfecla - 2 bucati
turmeric - 3 linguri
otet - 8 linguri
sare - 8 lingurite

Instructiuni:

Ouale se spala intr-o solutie slaba de apa si detergent pentru a fi degresate si pentru ca vopseaua sa prinda bine.

Sfecla se curata de coaja si se taie in cubulete. Se desfac frunzele de varza rosie si se toaca si ele.

Ceapa se spala si se decojeste. Cel mai simplu e sa planificati cateva feluri de mancare cu ceapa (fasole batuta spre exemplu) pentru a obtine cojile de ceapa si a folosi si ceapa.

Se pregatesc patru oale/cratiti. In trei dintre ele se pun cate 4 oua. Peste oua se pun ingredientele, cate un tip de ingredient in fiecare oala: foile de ceapa, frunzele de varza tocate si cubuletele de sfecla.

Se acopera cu apa pana cand ingredientele sunt acoperite. In cea de a patra cratita se pune apa si se amesteca cu turmeric, se adauga apoi cele 4 oua ramase. In fiecare cratita se pun doua lingurite cu sare si doua linguri de otet.

Toate cratitile se pun la foc potrivit si se lasa sa fiarba pentru 30 de minute.

Ouale se lasa sa se raceasca in apa colorata si apoi se scot pe un gratar pentru a se scurge si a se usca.

Daca doriti culori mai intense puteti sa lasati ouale peste noapte in apa colorata.

Se servesc cu pofta si moderatie.
Pofta mare si spor la treaba!


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.