Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Irisi Vincent Van Gogh
1.263 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Limba turca-lucrurile din casa
1.309 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Un barbat singuratic
337 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  „Femeile din Alger
30 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Hilma af Klint
192 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  .„Baiat cu pipa"
21 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  . Casa Vernescu sau Casa Lens-Vernescu.
1.073 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Muzeul Theodor Pallady - Casa Melik
1.105 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Arta visului lui Remedios Varo
233 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cele mai scumpe picturi din Lume - Documentar BBC
1.461 vizite - 0 comentarii
adaugat de Alexandra
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cultura >> Arta
 

 

Leonar Cohen a murit linistit in casa sa din Los Angeles

 
 
 
 
 
Adaugat de zaharia 11.11.2016  Adauga la favorite 1.079 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Leonard Cohen, celebrul artist, cantaret si autor a murit la varsta de 82 de ani. Anuntul a fost facut chiar pe pagina sa oficiala de Facebook. "Tatal meu a murit linistit in casa sa din Los Angeles," a spus Adam Cohen intr-o declaratie. "A compus pana in ultimul moment cu umorul sau atat de particular. "

„Anuntam cu regret ca legendarul poet, textier si artist, Leonard Cohen, a trecut in nefiinta. L-am pierdut pe unul dintre cei mai respectati si prolifici muzicieni. La Los Angeles va fi organizata in curand o ceremonie de comemorare. Familia face apel la respectarea intimitatii in timpul funeraliilor", se arata in mesajul postat pe pagina de Facebook a lui Leonard Cohen.

Cantaretul Leonard Cohen a murit la varsta de 82 de ani. Existau dovezi ca acesta nu era in cea mai buna stare de sanatate, insa intr-un an in care au murit Prince, David Bowie si producatorul trupei The Beatles, Sir George Martin, moartea bardului canadian a produs o unda de soc.

Leonard Cohen, compozitorul si cantaretul canadian cu voce de bariton care imbina spiritualitatea cu dragostea in cantecele sale s-a stins din viata la varsta de 82 de ani, a declarat fiul sau, joi: "Tatal meu a murit linistit in casa sa din Los Angeles," a spus Adam Cohen intr-o declaratie. "A compus pana in ultimul moment cu umorul sau atat de particular. "

Cohen, poet recunoscut, romanciar si calugar budist zen aspirant, a combinat muzica folk cu teme intunecate si inspirate din sexualitate, care i-au adus o sumedenie de fani la nivel mondial si l-au plasat intre muzicieni precum Bob Dylan sau R.E.M.

Cohen, care declarase in trecut ca s-a apucat de muzica pentru ca nu-si putea castiga existenta ca poet, a devenit faimos in perioada de ascensiune a muzicii folk, in anii 1960. In timpul acelor ani, a calatorit pe marile rute ale muzicii folk alaturi de artisti ca Dylan, Joni Mitchell, Joan Baez si altii.

Cu mai putin de o luna in urma Leonard Cohen declara: "Nu sunt pregatit sa mor, m-am autoironizat. Intentionez sa traiesc mult"

"Nu cred ca voi putea termina acele cantece la care lucrez. Poate, cine stie? Poate voi avea energia necesara, nu stiu. Dar nu indraznesc sa ma incred in vreo strategie spritiruale. Nu indraznesc sa fac asa ceva. Am ceva munca de facut. Sa am grija de afaceri. Sunt gata sa mor. Sper sa nu fie prea inconfortabil. Cam asta imi asum", marturisea artistul, intr-un interviu pentru The New Yorker.

Ulterior, in seara zilei de 13 octombrie, la sesiunea de auditie pentru noul sau album, Coehn le-a spus fanilor ca doar incerca sa faca o afirmatie filosofica care a fost prost inteleasca.

"Am spus ca sunt gata sa mor recent si cred ca am exagerat. Tot timpul m-am autoironizat. Intentionez sa fiu nemuritor.", a declarat artistul. Leonard Cohen spera sa creeze dupa "You Want It Darker", noul sau album care va fi lansat in curand, doua noi albume la care a inceput deja sa lucreze.

Totusi el recunostea ca nu se afla intr-o stare optima de sanatate in ultimul timp adaugand ca: "Fiul meu si fiica mea m-au sustinut amandoi extrem de mult, in special in timpul recuperarii. Am fost binecuvantat si sunt recunoscator ca imi sunt alaturi."

In ziua in care a implinit 82 de ani, pe 21 septembrie, legendarul Leonard Cohen a decis sa le ofere fanilor sai un cadou special. A lansat o noua piesa melancolica si tulburatoare, intitulata "You Want It Darker".

Leonard Cohen ca om si artist

Leonard Cohen a inceput sa cante la chitara la varsta de 13 ani. A urmat cursurile Universitatii McGill, unde a castigat premiul McNaughton pentru creatie, inainte de absolvire. Si-a publicat primul volum de poezie, "Let Us Compare Mythologies" la un an dupa aceea, cu un succes rasunator.

Judy Collins, nume de top al folk-ului anilor '60, inregistreaza o versiune a piesei "Suzanne", care ajunge rapid un hit. Solista ii propune lui Cohen sa o urmeze in turnee si astfel debutul lui are loc in vara anului 1967, la The Newport Folk Festival. Au urmat doua concerte cu casa inchisa in New York si o aparitie la CBS Network, unde Cohen isi interpreteaza cantecele si isi recita poeziile.

Cohen semneaza un contract cu studioul de inregistrari Columbia si, in 1968, lanseaza primul sau album, "The Songs of Leonard Cohen", un material devenit hit folk si care starneste valva in mediile muzicale, asigurandu-i un renume inegalabil printre cantareti si textieri. Au urmat, printre altele, "Songs From a Room"(1969), "Songs of Love and Hate"(1971), "New Skin for Old Ceremony" (1974), "Death of a Ladies' Man" (1977) si "I'm Your Man" (1988).

Artistul canadian a parasit scena muzicala la inceputul anilor '90 pentru a se stabili si trai intr-o manastire budista din California, unde a devenit calugar si a primit prenumele Jikan, care inseamna "tacere".

In 2011, Leonard Cohen a fost recompensat cu Helpmann Award pentru concertul sau sustinut in Australia, la Hanging Rock, cu premiul Printul Asturiei pentru Litere si cu Glenn Gould Award pentru contributia adusa artelor.

Artistul canadian a sustinut un concert la Bucuresti in septembrie 2012.

Cohen a suferit de reprize de depresie de-a lungul vietii sale si uneori a incercat sa le suprime in consum de alcool si droguri.

A mai publicat alte volume de poezie in perioada in care a trait pe insula greceasca Hydra, in anii 1960 si a intrat in atentia publica cu romanul sau experimental "Beautiful Losers" in 1966, dar si cu primul sau album, "Songs of Leonard Cohen," in 1968.

Cu totul, Leonard Cohen a publicat peste 12 romane si carti de poezie si a inregistrat peste 20 de albume.

http://www.mediafax.ro/


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.