Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Tort iepuras
4.116 vizite - 0 comentarii
adaugat de mariab
 
  Tort Sorina
1.711 vizite - 0 comentarii
adaugat de Sorina Cuisine
 
  Pizza tort
1.023 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tort cu bezea / Cake with meringue
1.433 vizite - 0 comentarii
adaugat de Sorina Cuisine
 
  Tort cu crema de mascarpone
2.942 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Fara zahar si faina! Tort cu ciocolata in 5 min
539 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Coaste de porc la cuptor in Atelierul de Gusturi
1.530 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tort trufa de ciocolata
2.102 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tort dietetic cu mac cu crema de lamiae!
33 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tort Medovik
382 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Retete culinare
 

 

Tort mozaic

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 07.07.2016  Adauga la favorite 2.445 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Pentru blat:
•275g zahar pudra
•6 oua
•325g+25 g faina(va trebuie 25 g separat de cele 325g)
•250g unt(82% grasime)
•25g cacao
•un pliculet praf de copt(10g)
•esenta vanilie
Pentru crema:
•200g ciocolata neagra
•200ml smantana lichida pentru frisca
Pentru sirop:
•100g zahar tos
•150ml apa
•3-4linguri cognac
Pentru glazura:
•100g ciocolata alba
•200ml smantana lichida pentru frisca
Mod de preparare:




Preincalzim cuptorul la 190 de grade.Ungem cu unt si tapetam baza cu hartie de copt la trei tavi pentru tort cu diametrul de 20cm sau 4 tavi cu diametru de 16-17cm.

Prepararea blatului:

Mixam untul care trebuie sa fie moale(la temperatura camerei) cu zaharul pudra, aproximativ 4 minute, pana se obtine o crema spumoasa. Punem esenta de vanilie.Batem putin ouale si le adaugam treptat peste compozitia de unt mixand in continuare pana se incorporeaza complet.Daca observati ca s-a branzit compozitia cumva ,sa nu va speriati, se va omogeniza cand adaugati faina.
Separat amestecati faina cu praful de copt (cele 325g) si incorporati amestecand usor in compozitia de unt,zahar si oua. Cand faina este incorporata complet si amestecul e omogen ,impartiti compozitia rezultata in doua parti egale in doua castroane.
Intr-o parte puneti 25g faina si in cealalta parte 25g cacao(cernuta) si amestecati pana se incorporeaza complet. Veti avea doua compozitii,una alba si una neagra.
Veti pune compozitia alba intr-un pos si compozitia neagra in alt pos pe care le veti taia putin la capat. Incepeti sa puneti acum compozitia in tavi dupa cum urmeaza:luati posul alb si turnati un inel pe marginea unei tavi,apoi luati posul negru si turnati pe marginea celeilalte tavi si pe urma inversati adica turnati in continuare un inel negru langa cel alb si unul alb langa cel negru si faceti asa alternand culorile(compozitiile) pana cand tavile sunt umplute.
Faceti la fel si cu celelalte doua tavi daca aveti patru tavi de 16cm ,iar daca aveti 3 tavi de 20cm mai puneti o tava identica cu una din celellate doua pregatite,de preferat sa incepeti sa puneti pe margine compozitie cu cacao si pe urma sa alternati pana este gata si aceasta tava.
Bagati tavile in cuptor si coaceti 20 minute.Blaturile sunt gata in momentul in care daca apasati usor cu degetul este usor elastic adica revine dupa apasare.Le lasati sa se raceasca in tava.

Pregatirea ganache-ului de ciocolata neagra:

Incingem smantana pentru frisca fara sa clocoteasca apoi oprim focul si adaugam ciocolata neagra maruntita si amestecam pana se topeste si devine o compozitie omogena si bagam la frigider sa se raceasca.Dupa ce s-a racit mixam compozitia 2-3 minute pana se face o crema ganache.Atentie!Daca mixati prea mult riscati sa se intareasca prea tare.In aceasta situatie o puteti repara adaugand putina frisca batuta mai moale.

Pregatirea siropului:

Caramelizam zaharul pe foc si cand se topeste si devine maroniu deschis adaugam apa si lasam sa fiarba pana cand zaharul este dizolvat ,adica aproximativ 2-3 minute.Atentie!Cand puneti apa,zaharul se cristalizeaza si ies aburi,sa nu va speriati, dupa fierbere siropul este ok. Dupa ce s-a racit adaugam si cele trei linguri de cognac.

Pregatirea ganache-ului de ciocolata alba(glazurii):

Topim ciocolata alba pe baie de aburi(atentie daca se inmoaie o luati imediat de pe foc pentru ca la o temperatura prea mare ciocolata alba se arde si se intareste).Adaugam peste ciocolata topita 100ml smantana pentru frisca fierbinte(sa fie doar incinsa nu o fierbeti absolut deloc) si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.Dupa aceea adaugam inca 100ml smantana pentru frisca rece,amestecam si punem in frigider sa se raceasca.Dupa ce s-a racit mixam cateva minute pana se transforma intr-o crema pufoasa de ganache de ciocolata alba.

Montarea tortului se face astfel:

Luam fiecare blat in parte si il taiem la suparafta ca sa obtinem un blat perfect drept.Cu resturile de blat care va raman o sa va arat altadata cum puteti face niste bomboane minunate.

Punem pe platoul de tort primul blat care are marginea alba si il insiropam foarte putin,mai bine zis il ungem cu o pensula de bucatarie si apoi punem un strat subtire de ganaj de ciocolata neagra dupa care puneti al doilea blat,acesta sa fie unul cu margine de cacao,se insiropeaza putin si apoi se unge si acesta cu crema de ciocolata neagra, apoi punem urmatorul blat cu margine alba de data asta ,il insiropam usor si ungem cu crema neagra si ultimul blat va fi cu margine de cacao pe care il insiropam usor.
Practic alternam blaturile dupa culori.La final uniformizam marginile tortului cu putina crema de ciocolata neagra si apoi dupa ce il lasam 5 minute in frigider il imbracam in ganache-ul de ciocolata alba.
Deasupra vom forma patratele de sah cu ajutorul cremei de ciocolata neagra. Punem intr-un pos crema si trasam linii verticale si apoi orizontale formand patratele si imbracam o parte din ele cu crema neagra formand astfel o tabla de sah. Nu este un tort usor de facut dar daca il veti face veti avea o satisfactie nemaipomenita si musafirii dvs vor fi incantati.Are un aspect deosebit si gustul este direct proportional cu aspectul.Acestea fiind spuse va urez spor la treaba si pofta buna la final!


CristineCuisine


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.