Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Cum alegem culoarea vopselei de par
417 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum alegem vinul perfect pentru sarbatorile de iarna
541 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum ne alegem masina?
164 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum alegem rochia perfecta
1.030 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum alegem un brad artificial pentru Carciun
1.562 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Transforma orice televeizor intr-un Smart
259 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum alegi numele pisicii
1.677 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum alegem costumul de baie
585 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa alegem garantat un pepene verde dulce si copt
952 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum alegem o bijuterie
194 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sfaturi practice
 

 

Cum ne alegem televizorul.

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 18.03.2016  Adauga la favorite 556 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Mai intai de toate, trebuie sa “descifrezi" ce inseamna fiecare caracteristica tehnica a televizorului prezentat la raft.
LCD – este prescurtarea de la Liquid Crystal Display. Acestea au la baza cristale lichide care sunt iluminate de o singura lampa fluorescenta.
LED – este prescurtarea de la Light Emitting Diode (dioda emitatoare de lumina), iar acestea reprezinta de fapt un LCD, dar care foloseste mici becuri pentru iluminare. Pot fi televizoare cu iluminare laterala si din spate.
OLED – inseamna Organic Light-Emitting Diode. Este folosita mai ales atunci cand ecranul depaseste in diagonala 100 cm, iar avantajele principale sunt consumul redus de energie electrica, dar si o calitate de exceptie a imaginii.
HDReady – acest tip de televizor este capabil sa afiseze o imagine cu o rezolutie minima de 1280 x 720 pixeli, dar sunt multe dintre ele care au o rezolutie si mai buna, de 1366 x 768 pixeli.
FullHD – daca alegi un astfel de aparat, beneficiezi de o rezolutie de 1920 x 1080 pixeli, asadar calitatea imaginilor este mult mai ridicata decat a celor HDReady.
zolutie a imaginii de 3840 x 2160 pixeli, asadar este de 4 ori mai mare decat rezolutia FullHD (de aici si denumirea). Pentru a te putea bucura la maximum de aceasta rezolutie, televizorul trebuie sa aiba un ecran cu diagonala mare (minimum 123 cm).
SmartTV – adica televizorul inteligent, permite conectarea la retea si navigarea pe internet, utilizarea aplicatiilor, a serviciilor de streaming, conectarea altor periferice precum tableta, laptopul sau smartphone-ul.

Foarte important de luat in considerare:

Rata de refresh: adica viteza la care imaginile sunt afisate pe ecran intr-o secunda. Aceasta are ca si unitate de masura hertul, iar, de obicei, cu cat rata de refresh e mai mare, cu atat este mai bine, imaginile fiind redate mult mai fluid.
Contrastul: diferenta dintre cel mai luminos punct de pe ecran si cel mai inchis punct de pe ecran. Cel mai indicat este sa analizezi in magazin calitatea imaginii.
In ceea ce priveste diagonala ecranului, trebuie sa se tina cont de distanta dintre televizor si ochii privitorului. Diagonala potrivita reprezinta o treime din distanta de vizionare, asadar, daca distanta de la televizor la ochii privitorului este de 3 metri, atunci diagonala trebuie sa fie de circa 100 cm (1 metru ).


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.