Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Maia Morgenstern - 40 de intrebari
1.192 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ruxandra Sireteanu-In memoroam
1.824 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Loretta Young - Actori celebri
1.213 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sylvester Stallone - O viata de actor
1.502 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Povestea lui Rory Gallagher - Ghost Blues
1.460 vizite - 0 comentarii
adaugat de coco
 
  Gloria Swanson - Documentar Mari actori
1.260 vizite - 0 comentarii
adaugat de jolie
 
  Ella Fitzgerald
957 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Patricia Filip
1.070 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Demir -Murat Unalmis,
400 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Fascinanta Marilyn Monroe - Documentar / 48 min
586 vizite - 0 comentarii
adaugat de TUDOR
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Alte rubrici >> Vedete
 

 

Maia Plisetkaia

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 14.05.2015  Adauga la favorite 1.325 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Maia Mihailovna Plisetkaia ( n. 20 noiembrie 1925, Moscova – d. 2 mai 2015, Munchen) a fost o balerina, maestra in balet, regizoare de balet, coreografa si actrita rusa, considerata cea mai buna balerina rusa si una din cele mai bune balerine ale secolului al XX-lea. Ea a dansat in aceeasi perioada cu renumita balerina rusa Galina Ulanova si in anul 1960 a preluat titlul de prima ballerina assoluta a Teatrulul Bolsoi in detrimentul Galinei Ulanova.


A intrat in lumea dansului la varsta de 3 ani in Scoala de dans din Moscova si in ciuda unei ambiante nu tocmai propice din familie (tatal evreu a fost judecat si executat in 1937 din ordinul lui Stalin , iar mama , actrita Rachel Messerer, de asemeni evreica , a fost deportata impreuna cu fratele intr-un gulag ) , a reusit sa ajunga in scoala de balet a teatrului Bolshoi, prin influenta unchiului si matusii Asaf si Salome Messerer, ambii balerini a acestui teatru . In 1943 Maia devine primbalerina a acestui ansamblu la numai 18 ani , incepandu-si cariera cu baletul Moartea lebedei .

Dupa anii de veto, intreprinde turnee internationale , vizitand tari ca SUA , Franta , Marea Britanie , Italia (unde a fost directoare al Baletului Operei din Roma ) , Argentina (unde a avut un deosebit succes in Teatro Colon intre 1975-76 si unde s-a intors de nenumarate ori ) si deasemeni in Spania (unde a condus el Ballet Lirico Nacional din Madrid); ceea ce i-a permis sa cunoasca si sa colaboreze cu multe personalitati si sa obtina recunoastere internationala in cele mai celebre locatii .

Si-a permis sa rupa cu rutina sovietica incorporand dansul modern si lucrand cu coregrafi ca Alberto Alonso, Maurice Bejart si Roland Petit care au creeat diverse roluri pentru ea : Carmen, "Isadora" si "La rose malade".

Posesoare a unui uimitor port-des-bras, interpretarea sa in dublul rol Odette-Odile in Lacul lebedelor , ca si Moartea lebedei , sunt lectii si sunt considerate de multi ca fiind perfecte . A fost o mare interpreta a rolurilor : Carmen, Kitri in Don Quijote, Noaptea Valpurgiei , Bolero –ul lui Ravel si Raymonda. In schimb a avut sporadice aparitii in Giselle.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.