Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Mireille Darc - O actrita si femeie libera
843 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Roman Polanski - Un geniu si scandalul lui
1.396 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Alain Delon
1.849 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Janis Joplin - Documentar BBC / 48 minute
1.210 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Leonard Cohen si muza lui - Marianne Ihlen
1.128 vizite - 0 comentarii
adaugat de MARCU
 
  - Je cherche apres Titine CHARLIE CHAPLIN
1.070 vizite - 0 comentarii
adaugat de Mariana
 
  Gina Patrichi,o doamna a teatrului romanesc
1.170 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Aurelian Andreescu
2.794 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Marianne Faithful - Made in U.S.A. (Jean-Luc Godard)
1.340 vizite - 0 comentarii
adaugat de pasta
 
  Madonna Nude Backstage 2005/2006
1.188 vizite - 0 comentarii
adaugat de noua
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Alte rubrici >> Vedete
 

 

Emmanuelle Riva

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 05.12.2014  Adauga la favorite 1.042 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Pe numele complet Paulette Germaine Riva, tanara viitoare actrita a avut inca de la inceput multe obstacole de surmontat pana sa paseasca pe o scena adevarata. Asta nepunand la socoteala spectacolele scolare de sfarsit de an din perioada adolescentei, evenimente pe care le-a bifat cu constiinciozitate, in ciuda unui tata extrem de sever, pentru care termenul “actrita" era sinonim cu cel de “prostituata".

Emmanuelle ajunge la Paris in 1953, la 26 de ani, unde da o proba pentru a fi admisa la “Centrul de arte dramatice". Alege sa joace o scena din piesa “On ne badine pas avec l’Amour", de Alfred De Musset. Este angajata pe loc ca actrita de teatru .Intr-o seara, un barbat care o viziteaza in cabina ei de machiaj se dovedeste a fi tanarul regizor debutant Alain Resnais. El vazuse niste afise cu Emmanuelle facute pentru piesa in care aceasta juca si i s-a parut potrivita pentru filmul pe care el insusi dorea sa-l realizeze. Ceea ce l-a atras la ea a fost “acea expresie enigmatica si melancolica" de pe fata ei.

Ulterior Emmanuelle accepta rolul in filmul lui Alain Resnais, film care se va numi “Hiroshima, mon amour", va fi cel mai reprezentativ produs al noului val francez si ii va lansa in lumea cinematografica atat pe tanarul regizor, cat si pe Emmanuelle Riva. De mentionat ca si pentru “Amour", regizorul Michael Haneke a ales-o pe actrita tot observind-o intr-una din fotografiile ei recente. A existat, totusi, un casting cu cateva actrite de varste apropiate ei, insa curand a devenit clar ca Emmanuelle este alegerea cea mai potrivita

.In afara de “Hiroshima, mon amour", Emmanuelle a jucat intr-un numar mare de filme, din care amintim mai recenta trilogie a lui Krysztof Kieslowski, “Trois couleurs". In timp ce partenerul ei din “Amour", Jean-Louis Trintignant a avut rolul principal in “Trois couleurs: Rouge" (1994), Emmanuelle Riva a aparut in “Trois couleurs: Bleu" (1993).

In 2012, anul in care a filmat drama “Amour", Emmanuelle Riva a jucat si intr-o comedie: “Tu honoreras ta mere et ta mere" (“A Greek Type of Problem", titlul in engleza).Chiar daca are in spate o cariera indelungata, cele mai multe premii si nominalizari – cel putin sapte premii – le-a obtinut cu filmul lui Michael Haneke, “Amour". Pentru rolul ei din “Amour", Emmanuelle Riva (85 de ani) a devenit cea mai varstnica actrita nominalizata vreodata pentru sectiunea Cea mai buna actrita la Premiile Oscar.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.