Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Whitney Houston - Annual Grammy Awards 1997
1.073 vizite - 0 comentarii
adaugat de Mariana
 
  Whitney Houston - Biografie unei vedete
1.197 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Dolly Parton
996 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mari actori - Brooke Shields
1.630 vizite - 0 comentarii
adaugat de sanda
 
  Patrick Swayze
506 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mari actori - Alec Baldwin
1.319 vizite - 0 comentarii
adaugat de sanda
 
  Toma Caragiu
1.254 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cyndi Lauper - Viata unei vedete rebele
1.097 vizite - 0 comentarii
adaugat de micle
 
  Marianne Faithfull - Documentar BBC 1999 / Episod 5/5
737 vizite - 0 comentarii
adaugat de MARCU
 
  In memoriam Draga Olteanu-Matei
528 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Alte rubrici >> Vedete
 

 

Whitney Houston

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 28.05.2014  Adauga la favorite 1.262 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Whitney Houston (n. 9 august 1963, Newark, New Jersey, d. 11 februarie 2012[3], Beverly Hills, California) a fost o cantareata, manechin, actrita si producatoare americanca. In 2009, Guinness World Records a mentionat-o ca fiind cea mai premiata femeie din toate timpurile. Lista ei de premii include doua Premii Emmy, sase Premii Grammy, 30 Billboard Music Award si 22 de American Music Award, avand in total 415 premii primite de-a lungul carierei in anul 2010. Houston a fost de asemenea una dintre cele mai bine vandute artiste din lume, vanzand peste 170 de milioane de albume, single-uri si videoclipuri Inspirata de cantaretii de soul din familia ei, inclusiv mama ei Cissy Houston, verisoarele Dionne Warwick si Dee Dee Warwick si nasa ei Aretha Franklin, Houston a inceput sa cante muzica gospel la corul bisericii din New Jersey la 11 ani. Dupa ce a inceput sa cante alaturi de mama ei in cluburi de noapte, in zona orasului New York, a fost descoperita de catre seful Arista Records, Clive Davis. Houston a lansat sapte albume de studio si trei albume coloane sonore de film, toate avand certificare diamant, multi-platina, platina sau aur.

Houston a fost singura artista care a avut sapte hituri consecutive pe locul unu in Billboard Hot 100 („Saving All My Love for You", „How Will I Know", „Greatest Love of All", „I Wanna Dance with Somebody (Who Loves Me)", „Didn't We Almost Have It All", „So Emotional" si „Where Do Broken Hearts Go"). Ea a fost al doilea artist dupa Elton John si singura artista care a avut doua premii numarul unu Album Billboard 200 (fostul „Top Pop Album"), in topurile de final de an Billboard Year-End. Albumul de debut al lui Houston, Whitney Houston a devenit cel mai bine vandut album al unei artiste femei la acea vreme. Albumul a fost numit de catre Rolling Stone cel mai bun din 1986 si a fost clasat pe locul 254 in clasamentul 500 Greatest Albums of All Time realizat de aceeasi revista.[8] Al doilea album de studio, Whitney (1987) a devenit primul album al unei artiste care a debutat pe locul unu in clasamentul albumelor Billboard 200.[Aparitiile pe MTV si videoclipul „How Will I Know" le-a influentat pe multe artiste de culoare sa ii calce pe urme.

Primul rol al lui Houston a fost in filmul, The Bodyguard (1992). Coloana sonora initiala a filmului a castigat Premiul Grammy pentru albumul anului. Single-ul principal, „I Will Always Love You", a devenit cel mai bine vandut disc single din istoria muzicii al unei artiste in intreaga lume. Cu albumul, Houston a devenit prima artista (solo sau grup, barbat sau femeie), care a vandut mai mult de un milion de exemplare ale unui album intr-o perioada de o saptamana.Albumul o face singura femeie din top 10 Lista celor mai bine vandute albume din toate timpurile, ocupand locul patru. Houston a continuat sa apara in filme si sa contribuie la realizarea coloanelor sonore, inclusiv filmele Waiting to Exhale (1995) si The Preacher's Wife (1996). Discul single The Preacher's Wife a devenit cel mai bine vandut disc single gospel din istorie.[12] La trei ani dupa lansarea celui de-al patrulea album de studio, My Love Is Your Love (1998) si-a reinoit contractul cu Arista Records.[12] Si-a lansat cel de-al cincilea album de studio Just Whitney in 2002 si albumul One Wish: The Holiday Album cu tema de Craciun in 2003. In 2009, Houston si-a lansat cel de-al saptelea album de studio, I Look to You.

Pe 11 februarie 2012, a murit din cauze necunoscute la Beverly Hilton Hotel in Beverly Hills, California.[13] Rapoartele toxicologice ulterioare au aratat ca ea s-a inecat accidental in cada din cauza efectelor consumului cronic de cocaina si a boli de inima.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.