Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  personalitati si vedete -asemanare absoluta
979 vizite - 0 comentarii
adaugat de Mariana
 
  Marilyn Monroe si adevarul despre viata ei
1.205 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Viata unei vedete - Tina Turner / Documentar 52 minute
1.314 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sergiu Nicolaescu - O viata de regizor
2.211 vizite - 0 comentarii
adaugat de odette
 
  In memoriam Dumitru Rucareanu,
1.248 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Amy Winehouse - Biografie
1.203 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Brigitte Bardot - Actori celebri
1.332 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Amy Winehouse - Doar 27 de ani
479 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Adevarul despre Brigitte Bardot / Documentar 43 minute
1.153 vizite - 0 comentarii
adaugat de MARCU
 
  Leonard Cohen si Maestrul Zen Roshi
1.336 vizite - 0 comentarii
adaugat de queen
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Alte rubrici >> Vedete
 

 

Cyndi Lauper - Viata unei vedete rebele

 
 
 
 
 
Adaugat de micle 21.01.2012  Adauga la favorite 1.100 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Cyndi Lauper s-a nascut la Boulevard Hospital din Astoria, Queens. Si-a petrecut primii ani din viata in sectiunea Williamsburg a cartierului new-yorkez Brooklyn, dupa care familia ei s-a mutat in Ozone Park, Queens.[3] La varsta de 12 ani Lauper a invatat sa cante la o chitara acustica si a inceput sa isi scrie propriile versuri.[2] Cyndi a parasit liceul convinsa de faptul ca intreaga ei viata se leaga de muzica. Cyndi are o sora, Ellen, care lucreaza ca acupuncturist in sudul Californiei si un frate pe nume Fred, poreclit „Butch".

La 17 ani a plecat de acasa, a ajuns in Canada; in Vermont a luat cursuri de arta la Johnson State College.[2] S-a intretinut singura, avand diferite joburi. La mijlocul anilor '70 a fost vocalist in diverse trupe ca Doc West and Flyer si White and Blues Band. In 1977 si-a deteriorat corzile vocale si a luat un an de pauza. Trei doctori i-au spus ca nu va mai canta niciodata. Antrenorul vocal Katie Agresta a ajutat-o sa isi recastige vocea, invatand-o exercitii vocale corespunzatoare. In 1978 si-a recastigat vocea si, impreuna cu John Turi, a format trupa Blue Angel. In urmatorii ani, trupa s-a impus prin piesele create, o dovada fiind albumul cu care a debutat, semnat de casa de discuri Polydor in 1980. Datorita procesului pierdut in fata managerului Massarsky, Lauper a intrat in faliment si a inceput sa lucreze in magazine de vanzare cu amanuntul.[2] Dupa dezmembrarea formatiei Blue Angel, Lauper a inceput sa cante in cluburi si restaurante.

Lauper devenise o vedeta; in ciuda acestui fapt nu a reusit sa isi pastreze popularitatea. In 1985, a inceput sa lucreze la alte productii, dar singura lansare a fost coloana sonora The Goonies 'R' Good Enough pentru filmul de aventura The Goonies. Un an mai tarziu a aparut True Colors, premiat cu platina pentru melodia cu acelasi nume, dar apreciat doar de o parte din fani datorita noului ritm, oarecum mai linistit.

Cariera lui Cyndi a inceput sa se clatine odata cu aparitia din filmul Vibes (1988). In primavara lui 1989 a lansat cel de-al treilea album al sau si a avut un singur mare hit, I Drove All Night, care a ajuns pe locul 6 si pentru care Lauper a primit o nominalizare la Grammy pentru „Rock Vocal Performance". Datorita dezamagirii vanzarilor ultimului sau album, si-a anulat un turneu in Statele Unite. In 1993 a aparut al patrulea sau album, Hat Full of Stars, iar un an mai tarziu a fost lansat Twelve Deadly Cyns…and Then Some. A castigat un premiu Emmy pentru rolul Marianne din sitcomul Mad About You.

Al cincilea album, Sister of Avalon, a fost dezamagitor in America, iar la sfarsitul anului 1998 a lansat ultimul sau album pentru Epic, Merry Christmas... Have a Nice Life. In 2001 a aparut al saselea sau album, Shine. In cadrul unui nou contract cu Sony Music Lauper a lansat albumul The Body Acoustic, iar in 2008 a aparut Bring Ya to the Brink. In luna decembrie a aceluiasi an, Bring Ya to the Brink a fost nominalizat pentru un premiu Grammy pentru „Best Electronic/Dance Album". In aprilie 2010 Lauper a lansat Give a Damn Campaign, iar pe 22 iunie a aparut Memphis Blues, album ce a ramas pe primul loc timp de 14 saptamani in Billboard Blues Album Chart.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.