Cauta:   

 

 
a
Oar
1969
 
Melodiile
se deruleaza
automat

 
  Alexander "Skip" Spence - "War In Peace" / 1969
1.652 vizite - 1 comentarii
adaugat de copa
 
  Alexander "Skip" Spence - Grey/Afro (1969)
1.224 vizite - 0 comentarii
adaugat de copa
 
  Alexander "Skip" Spence - All Come to Meet Her 1969
1.506 vizite - 0 comentarii
adaugat de copa
 
  Alexander "Skip" Spence & Moby Grape - Skip's Song 1969
2.001 vizite - 0 comentarii
adaugat de copa
 
  Alexander "Skip" Spence - Furry Heroine / 1969
1.585 vizite - 0 comentarii
adaugat de copa
 
  Alexander "Skip" Spence - War In Peace / 1969
1.672 vizite - 0 comentarii
adaugat de copa
 
  Alexander "Skip" Spence - Diana / 1968
1.973 vizite - 0 comentarii
adaugat de copa
 
  Alexander "Skip" Spence - Furry Heroine / 1969
1.299 vizite - 0 comentarii
adaugat de copa
 
  Alexander "Skip" Spence - Grey/ Afro / 1969
1.894 vizite - 0 comentarii
adaugat de copa
 
03:44
  Alexander Skip Spence - Little Hands / 1968
1.585 vizite - 0 comentarii
adaugat de copa
 
09:38
  Alexander Skip Spence - Grey/Afro / 1969
1.674 vizite - 0 comentarii
adaugat de copa
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
Alexander ”Skip” Spence
 

 

Alexander "Skip" Spence - Little Hands / 1969

 
 
 
 
 
Adaugat de copa 03.10.2011  Adauga la favorite 2.076 vizualizari

Nota film: 4.5 / 5 (2 voturi )
   
 
Alexander "Skip" Spence - Little Hands 1969


Alexander Lee "Skip" Spence (4/optsprezece/1946-04/saisprezece/1999) a fost un muzician canadian-american de origine si cantareata-compozitoare.

El a fost co-fondator al struguri Moby, si a jucat chitara cu ei pana in 1969. El a lansat un album solo, OAR 1969, si apoi in mare parte sa retras din industria muzicala. El a inceput cariera ca chitarist intr-un line-up-timpurie a Quicksilver Messenger Service, si a fost bateristul pe albumul de debut a lui Jefferson Airplane, Jefferson Airplane ia oprit.

El a fost descris pe site-ul Allmusic ca "una dintre lumini luminoase psihedelice Rock", cu toate acestea, cariera sa a fost marcata de dependenta de droguri, cuplate cu probleme de sanatate mintala, si a fost descrisa de un biograf ca un om care "nu a murit tanar, nici au avut o sansa de a gasi drumul afara. "

Alexander "Treci" Spence a fost nascut in Windsor, Ontario, Canada, in 1946. Tatal sau a fost un mecanic. Familia sa mutat la San Jose, California, la sfarsitul anilor 1950, bazata pe munca tatal sau, gasi in industria aeronautica. La varsta de zece ani, Spence a fost dat prima sa chitara de catre parintii sai.

Cariera in muzica: 1966-1969

Spence a fost chitarist intr-un line-up-timpurie a Quicksilver Messenger Serviciului inainte de Marty Balin recrutat ca el sa fie bateristul pentru Jefferson Airplane. Dupa un album cu Jefferson Airplane, Jefferson Airplane lor de debut ia oprit, a plecat pentru a co-a gasit Moby de struguri, din nou, ca un chitarist.

In timpul sesiunii de inregistrare a albumului Moby struguri de-al doilea, Wow, in 1968, Spence a incercat sa sparga usa unui coleg de trupa lui camera de hotel, cu un topor de foc, in timp ce sub influenta LSD. Deteriorarea Spence in New York si "toporul incidentul de foc", sunt descrise de catre coleg de trupa Jerry Miller, dupa cum urmeaza:. "Skippy schimbat radical atunci cand am fost in New York, au existat unii oameni acolo, care erau in droguri mai tari si un stil de viata mai greu, si unele foarte rahat ciudat. Si astfel, el fel de zburat cu acei oameni fel de Skippy disparut pentru un timp.. Data viitoare l-am vazut, el a taiat barba, si purta o geaca de piele neagra, cu pieptul lui stau, cu unele lanturi si la doar transpiratie ca un fiu de un pistol nu stiu ce naiba a luat o asteptare de, omule., dar doar el omorat. Si urmatorul lucru stiu, el axate usa mea jos in Albert Hotelul [5]. Ei au spus de la zona de receptie ca acest tip nebun a avut loc un topor la cap de portarul lui. " [6]

Dupa cum este descris de catre coleg de trupa Peter Lewis, se pare ca atat Jerry Miller si Don bandmade Stevenson, au fost tinte ale Spence:. "Am avut de a face (album), in New York, deoarece producator (David Rubinson) a vrut sa fie cu familia lui Asa ca am a trebuit sa-si paraseasca familiile noastre si petrece luni, la un moment dat, in camere de hotel din New York. In cele din urma am renuntat si sa intors in California, am primit un apel telefonic, dupa cateva zile.. Ar jucat un concert Fillmore East fara mine , si Skippy a decolat cu unele vrajitoare negru dupa aceea, care au fost hranite l plin de acid. A fost ca si faptul ca scena in film Usi El a crezut ca el a fost anti-Hristos.. A incercat sa taie usa camera de hotel, cu un topor de foc Don ucide (Stevenson), sa-l salveze de la el insusi.

El a mers pana la etajul 52 al cladirii CBS in cazul in care au trebuit sa-l lupte la sol. Si Rubinson presat acuzatiile impotriva lui. Ei l-au luat la mormintele (si apoi la Bellevue) si ca este in cazul in care a scris Oar. Cand a iesit de acolo, el a taiat acel album in Nashville. Si ca a fost sfarsitul carierei sale. Ei l-au impuscat pe deplin de Thorazin timp de sase luni. Ei iau doar te scoate din joc. "

In timpul celor sase luni in Bellevue, Spence a fost diagnosticat cu schizofrenie [8] In ziua eliberarii sale, el a condus o motocicleta,. Si ca mit urban merge (si nu este adevarat in functie de sotia sa), imbracat doar in pijama sale, direct de la Nashville pentru a inregistra albumul solo numai, cu nici alti muzicieni care apar pe ea, acum psihedelice-clasic / folk Oar album (1969, Columbia Records).

Declinul: 1970-1999

Spence a continuat sa aiba implicarea in proiecte minore de struguri mai tarziu Moby si reuniuni. El a contribuit la Granit Creek 20 (1971) si de struguri live (1978), desi colegii lui de trupa inclus intotdeauna cel putin unul dintre cantecele sale si pe inregistrari de grup, indiferent daca el a fost capabil de a efectua cu grupul de la momentul.

El a fost amintit in mod similar de catre Jefferson Airplane, prin piesa lui "My Best Friend", a fost inclus pe albumul grupului suprarealist definitiv perna (1967), in ciuda plecarii lui din grup. [12]

Avand in vedere deteriorarea starii sale si in pofida faptului ca el a fost nu mai functioneaza in banda, Spence a fost sustinuta de catre membrii trupei Moby de struguri pentru perioade lungi de timp. Consumul de voluminos de heroina si cocaina a dus la o arestare in continuare involuntar pentru Spence. Dupa cum este descris de Peter Lewis, "Skippy a fost doar suspendate in jurul valorii de El nu a fost tot acolo de ani de zile, pentru ca el ar fost in heroina tot acest timp.. De fapt, el de fapt Oded o data si l-au avut in morga, in San Jose cu o eticheta pe degetul lui. Dintr-o data sa ridicat si a cerut un pahar de apa. Acum, el a fost aglomerari mari snortin "de cocs, si nimic nu se va intampla cu el. Nu am putut sa-l avea in jurul valorii de el, deoarece ar fi camera de stimulare, care descrie crimele de topor. Asa ca am luat-i un loc mic al lui El a avut un sobolan Little White nume Oswald, care ar sforai prea cocs.. El niciodata nu ar spalat vase lui, si el ar incerca sa obtineti aceste fete mici scoala de gramatica pentru a merge in casa cu el. El a fost foarte rau Unul dintre parinti numite in cele din urma de politisti,. si l-au dus la Spitalul Judetean de sanatate mintala in Santa Cruz. In cazul in care imediat l-am pierdut, si el transformat in sus zile mai tarziu, in sectia de femei ". [13]

Boli mentale, dependentei de droguri si alcoolism impiedicat, astfel, Spence de la sustinerea o cariera in industria muzicala. O mare parte a vietii lui a fost petrecut in ingrijirea terte parti, ca o sectie a statului California, si, fie fara adapost sau in locuri de cazare tranzitorii, in ultimii sai ani. El a ramas in si in jurul San Jose si Santa Cruz, California. Peter Lewis a vizitat in mod regulat Spence in anii din urma ai vietii sale: "In ultimii cinci ani, as merge in sus, el a trait intr-o remorca acolo, Capitola am folosit pentru a inchide in jurul cu el, ne-ar petrece week-end impreuna.. Dar el, practic doar un fel de lovit ... el a fost neputincios intr-un fel in ceea ce priveste posibilitatea de a defini ceva sau controla sentimentele. "

Ca unul din cei patru copii, fiul lui Omar Spence, isi aminteste: "Cand am vazut pe tatal meu, acesta sa rupt inima mea .... Au fost momente de claritate, atunci cand a fost geniu inteligent, iar apoi el ar umbla pe o conversatie cu el insusi. Iata un tip fara adapost pe care majoritatea oamenilor ar merge trecut si mila, si el ar fi spus, "am fost de lucru pe o melodie", si el ar zgaria niste acorduri Barre si note muzicale pe un servetel. "

In 1994, el a participat la un program de muzica pentru bolnavi mintal, sponsorizat de orasul San Jose.

Doi ani mai tarziu, in 1996, el a fost insarcinat sa scrie un cantec pentru coloana sonora a filmului X-Files, cantece in cheia X, desi nu este folosit, a fost inclus pe inregistra mai tribut Oar ca "Land of the Sun".

Spence a murit in 1999, de la cancer pulmonar, cu doua zile inainte de ziua de nastere lui 53 [20] Oar Mai mult:. A Tribute To Treci Spence album, un album oferind contributii de la Robert Plant, Tom Waits, Durocs si Beck, printre altele, a fost lansat cateva saptamani dupa moartea sa. Inainte de lansare, CD-ul a fost jucat pentru Spence de la spital, in etapele sale finale, inainte de moarte.

Spence este inmormantat la Cimitirul Soquel in Santa Cruz County.


Mostenire

Spence a fost descris pe site-ul Allmusic ca fiind "unul dintre Luminilor psihedelica a lui". Spence a scris "Omaha", pentru albumul de cules via Moby primul care revista Rolling Stone enumerate in 2008, ca una dintre cele mai mari 100 de melodii de chitara din toate timpurile.


In iunie, 2008, un Treci Spence Tribute Concert a avut loc in Santa Cruz. Concertul prezentat Spence, fiul lui Omar, care a cantat cu diverse configuratii, de must de struguri Moby, in ultimii ani. Omar Spence, cantand cantece tatalui sau, a fost sustinut de catre Ansamblul Santa Cruz White Album, cu Dale Ockerman si Porter Tiran, atat anterior din Brothers Doobie, si ambii s-au jucat cu membrii diferite de must de struguri Moby, in mai multe trupe in trecut trei decenii. Keith Graves de Quicksilver Messenger Serviciului jucat de tobe.
Peter Lewis sa alaturat grupului pe scena de final.

O suplimentare de Treci Spence tribut concert a avut loc in octombrie, 2008.


Discografie [modifica] Cu AirplaneJefferson Jefferson Airplane ia Off (RCA, 1966)
[Edit] Cu Moby albume GrapeOriginal
Moby struguri (Columbia, 1967)
Wow / struguri Jam (Columbia, 1968)
Moby struguri '69 (Columbia, 1969) [28]
20 Granit Creek (Reprise, 1971)
Struguri vii (Akarma, 1978)
Locul si timpul (Sundazed, 2009)
Moby struguri Live (Sundazed, 2010)
Compilatii
Omaha (Armonia, 1971) [29]
De struguri mare (Columbia, 1972)
Murder in My Heart (Edsel, 1986) [30]
Vintage: cele mai bune din struguri Moby (Columbia / Legacy, 1993)
Crosstalk: Cel mai bun de struguri Moby (Sony International, 2004)
Asculta prietenii mei! Cel mai bun de struguri Moby (Columbia / Legacy, 2007)
[Edit] SoloOar Columbia (1969)
Teren de presa al Soarelui (Sundazed, 1999) unice [31].
OAR (Sundazed, 1999) si extins versiune remasterizata din 1969


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.