Cauta:   

 

 
a
Tomorrow Belongs to Me
1975
 
Melodiile
se deruleaza
automat

 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
Harvey
 

 

Alex Harvey Band - Gamblin' Bar Room Blues / 1975

 
 
 
 
 
Adaugat de flautul 29.04.2012  Adauga la favorite 1.515 vizualizari

Nota film: 5 / 5 (1 vot )
   
 
Gamblin' Bar Room Blues - The Sensational Alex Harvey Band


Alex Harvey (2 Mai 1935-2 Aprilie1982) a fost un muzician rock scotian.

Cu "The Sensational Alex Harvey Band", el si-a construit o reputatie ca unul dintre cei mai vi si interesanti cantareti a perioadei 1970 "glam rock".

Harvey sa nascut in 1935 in districtul Kinning Park din Glasgow, Scotia, un cartier din clasa muncitoare, in cazul in care si-a petrecut copilaria si tineretea [2] de catre propriul cont.,

El a lucrat intr-un numar de locuri de munca, de la tamplarie la mesele de la un restaurant si la sculptura pietrelor funerare, inainte de a gasi succesul in muzica.

El a inceput in grupuri skiffle in 1954.

Radacinile sale muzicale au fost in Dixieland jazz si muzica skiffle, care sa bucurat de popularitate considerabila in Anglia si Scotia in timpul anilor 1950.

Din 1958-1965, el a fost lider al trupei "Alex Harvey's Big Soul Band", cantand blues si rock and roll-si

Petrece o perioada considerabila de timp calatorind in Regatul Unit si Germania.

El a castigat, de asemenea, un concurs numit "Scotland's answer to Tommy Steele."

Harvey a devenit puternic identificat cu ritmul britanic si muzica blues, desi el a fost la fel de capabil de a canta melodii rock.

Dupa ce a parasit formatia "Alex Harvey's Big Soul Band", el a incercat pentru scurt timp o cariera solo, dar cu putin succes.

In 1967, el a gasit-o directie pozitiva pentru cariera lui atunci cand a devenit membru al trupei Hair lansata pe scena londoneza a Hair Rave Up.

Aceasta trupa a inregistrat albumul live Hair Rave Up, care continea si melodii originale Harvey si alte melodii, nu de la etapa de spectacol.

In 1970, Harvey a format un Atelier Rock cu Ray Russell, primul lor album, auto-intitulat albumul continea o versiune timpurie a "Hole In Her Stocking", ca mai tarziu, sa apara melodia Framed.


Harvey a ramas cu "Hair" timp de timp de cinci ani.

Harvey a jucat, de asemenea, un rol esential in formarea trupei "Stone the Crows" prin prezentarea fratelelui sau mai mic, Leslie Harvey, cantareatei Maggie Bell.

Tragic,formatia Les Harvey a fost electrocutat intr-un accident ciudat in timp ce efectuea un turneu cu trupa in 1972.

In 1972, Harvey format trupa "Sensational Alex Harvey Band " (de multe ori prescurtata SAHB) cu chitaristul Zal Cleminson, basistul Glen Chris si verul sau Hugh McKenna si Ted la clape si tobe, respectiv, toti membrii formatiei numita anterior "Tear Gas". cantand rock progresiv..

SAHB a produs o serie de albume extrem de apreciate si turnee de-a lungul anilor 1970.

Trupa nu a cunoscut succesul in Statele Unite, asa cum a facut in Marea Britanie, dar a avut un recenzii bune in anumite orase din SUA, in special din Cleveland, in cazul in care primul grup a cantat la Agora Ballroom, in decembrie 1974.

Melodiile "Next" si "The Impossible Dream" au devenit foarte populare.

In Cleveland criticii muzicali au observat ca "The Sensational Alex Harvey Band" -au facut valva in acest oras, in timp ce in alte orase, oamenii au venit doar
pentru a-i vedea.

The Sensational Alex Harvey Band a avut 40 de hit-uri in Marea Britanie cu single-ul "Delilah", un re-make al melodiei lui Tom Jones, care a ajuns nr 7 in 1975, si, de asemenea, cu "Boston Tea Party" (iunie 1976)

Dupa ce Harvey parasit grupul mai tarziu in acel an 1975, alti membri au continuat cu formatia "SAHB ... fara Alex".

Harvey s-a re-alaturat grupului de rock in 1978, dar s-au destramat la scurt timp dupa aceea.

La data de 4 februarie 1982 in timp ce asteapta sa ia un feribot inapoi , dupa efectuarea ultimului sau concert cu trupa sa noua,"The Electric Cowboys, Harvey a suferit un violent atac de cord.

Intr-o ambulanta in drum spre spital, el a suferit un al doilea infarct la rand, aceasta fiind-ui fatal.

Aceasta a avut loc cu o zi inainte de ziua sa de nastere cand ar fi implinit 47 de ani, la Zeebrugge, Belgia.

La inmormantare a fost a doua lui sotie, Trudy, si cei doi fii (Alex, de prima lui sotie Maria Martin, si Tyro).

In 2002, a fos publicata o biografie a lui Harvey de John Neil Munro - The Sensational Alex Harvey

"The Sensational Alex Harvey Band" a fost nominalizata ca cea a cincea trupa scotiana ca marime din toate timpurile (intr-un studiu din 2005).

In 2004, SAHB s-a modificat si, doi de ani mai tarziu, a lansat un album live oferind multe melodii clasice SAHB.

La 4 februarie 2012, un copac Rowan a fost plantat in memoria lui Alex la Peoples Palace museum din Glasgow de catre Alex Harvey Jr. si celorlalti membri ai trupei.

O carte in editie limitata intitulata "Alex Harvey:ultimul dintre idolii adolescentilor", cu fotografii de Janet Macoska si editata de catre Martin Kielty a fost lansat pentru a coincide cu aniversarea a 30 de la moartea lui Alex Harvey.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.