Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Martin Luther si Zalmoxis si Deceneu
452 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Copacul Inchisoarea Boab
1.290 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Qutb Minar-Qutb Minar
932 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cine l-a ucis pe Martin Luther King?
959 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Orasul Pripyat documentar tradus in romana
319 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Martin Luther King
902 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  KING: Regele in salbaticie
731 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Roger Moore
351 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Brexit subtitrat in romana
897 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sir Roger Moore
1.204 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Roger Martin du Gard

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 09.12.2013  Adauga la favorite 863 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Roger Martin du Gard s-a nascut la Neuilly-sur-Seine, la 23 martie 1881. Dupa solide studii umanistice, reuseste prin concurs de admitere la Ecole des Chartes, obtinand diploma de arhivist paleograf in 1905.

Dupa patru luni petrecute in Algeria, se instaleaza la Paris(1906).Publica primul sau, Devenir! (Sa te realizezi!) in anul 1908, urmat curand de un al doilea, care il consacra in lumea literara: Jean Barois (1913), reconstituire a afacerii Dreyfus si a conflictului dintre religie si stiinta acut trait de generatia contemporana ei. Publicarea acestui roman la Nouvelle Revue francaise ii prilejuieste o decisiva intalnire, ce va deveni curand o profunda prietenie, cu Jacques Copeau si cu Andre Gide. Colaborator al celui dintai, scrie pentru teatrul Vieux-Colombler farsele, in dialect, Le Testament du pere Leleu (Testamentul lui Mos Leleu), jucat in premiera in 1914, publicat in 1920 si La Gonfle (Pompa) (1928). Cu Andre Gide, prin care ii cunoaste pe cei mai importanti scriitori ai epocii, va duce nesfarsite convorbiri si va intretine o importanta corespondenta cu privire la meseria de scriitor si la statutul romanului si al literaturii in general.Ia parte la primul razboi mondial, in cadrul unui grup auto mobil de transport. In anul 1919 incepe sa-si scrie jurnalul.

Fiind pregatit profesional ca paleograf si arhivist, Martin du Gard a adus in operele sale obictivitate si scrupulozitate pentru detalii. Datorita grijii sale fata documentare precum si a atentiei acordate relatiei dintre realitatea sociala si dezvoltarea individuala a personajelor sale, a fost considerat un reprezentant tarziu al realismului si naturalismului in cea mai buna traditie a acestor curente literare predominante in secolul al 19-lea.

Roger Martin du Gard a decedat in 1958 si a fost ingropat in cimitirul Manastirii Cimiez din suburbia Cimiez, a orasului Nice, Franta.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.