Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Secrete si trucuri pentru BUCATARIE
694 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Talisman pentru bogatie si sfaturi pentru libertate!
1.266 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  3 sfaturi pentru fotografii de Craciun reusite
1.619 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
02:38
  Cum sa te comporti cu partenera ....dupa sex
3.181 vizite - 0 comentarii
adaugat de tony
 
  Descopera 10 cele mai bune sfaturi pentru cusut
347 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sfaturi pentru o viata sanatoasa
2.025 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sfaturi pentru o viata sanatoasa
964 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  27 DE TRUCURI SI SFATURI UTILE PENTRU CURATENIE
695 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa-ti planifici o vacanta (sfaturi pentru incepatori
440 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sfaturi pentru somnul bebelusului
1.690 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sfaturi practice
 

 

14 sfaturi pentru a te feri de firgul iernii

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 03.12.2013  Adauga la favorite 832 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
1. O gura de oxigen

Chiar daca frigul de afara te indeamna sa stai in casa, imbraca-te gros si iesi. Miscarea in aer liber pompeaza oxigen in celule si astfel circulatia sangelui si metabolismul primesc un impuls de energie. Organismul se caleste, iar pielea devine mai frumoasa. Acest transport de energie te incalzeste, nu vei mai fi asa friguros.

2. Respira adanc

Daca totusi nu poti iesi din casa, deschide larg ferestrele si umple-ti plamanii cu oxigen. Inspira, tine respiratia cateva secunde si expira puternic. Repeta procesul dupa 2 minute si astfel organele interne si glandele sunt masate si producerea de hormoni stimulata. Toate acestea duc la schimbarea dispozitiei tale.

3. Otet de mere impotriva bolilor

Amesteca - imediat dupa inviorarea de dimineata - 1 lingura de otet cu 1 lingurita de miere si un pahar cu apa calda si bea "licoarea" obtinuta imediat, cu inghitituri mici. Intareste sistemul imunitar si activeaza digestia.

4. Dusuri alternative

Nu te poti trezi dimineata? Racesti tot mai rapid? Dusurile alternative par a fi solutia ideala a acestor probleme. Alternanta de temperaturi stimuleaza circulatia, iti intareste sistemul imunitar si te caleste.

5. Zambetul face minuni

Zambetul, care se stie deja, are un efect pozitiv asupra ta, te face si mai frumos. O mimica optimista iti modifica dispozitia!Un truc care te ajuta sa depasiti starea despresiva: cand esti deprimat, priveste o poza ce te face fericit si stai asa timp de 5 minute. Chiar functioneaza!

6. Forta, cu ajutorul miscarii

Fie ca mergi cu bicicleta sau faci gimnastica cu greutati, important este sa fii in miscare. Cei care isi mentin corpul si circulatia sangelui in mod regulat la turatie maxima isi antreneaza si vasele sanguine. Astfel, frigul este mai usor de suportat si esti inarmat impotriva infectiilor. Toate aceste le poti face, insa, fara exces: corpul supus permanent la superperformante, va ramane fara suficienta forta pentru a lupta cu virusii.

7. Stimularea timusului = buna dispozitie

Timusul, glanda endocrina, este plasat in spatele sternului si reprezinta centrul sistemului imunitar. Il poti stimula in mod direct, lovind usor cu degetele in zona decolteului ( chiar pe mijloc), in jur de 20 de repetari.

8.Pete de culoare

Decoreaza-ti locuinta cu materiale colorate (perne, cuverturi, draperii etc.).Cu ele inviorezi ambianta camerei si, de asemenea, au efecte speciale: rosul-activeaza; verdele-echilibreaza; portocaliu-binedispune; albastru-deconecteaza si te ajuta sa ai un somn linistit.

9. Relaxare in cada

Zilele firguroase sunt adesea agitate si induc de la sine o stare de stres si agitatie. Daca vrei sa te relaxezi dupa o astfel de zi, fa o baie cu uleiuri eterice. Apa nu trebuie sa fie prea fierbinte, la 40�C ea oboseste organismul si asa destul de solicitat. Temperatura apei este de preferat sa creasca treptat.

10. Beti, beti!

Nu ai energie, te simti obosit? Poate nu bei suficiente lichide! In general, in anotimpurile reci uitam sa bem, sa ne hidratam organismul cu lichide. Sunt necesari cel putin 1-2 litri de lichid pe zi, pentru ca organismul sa functioneze normal. Ideal ar fi sa bei: apa, sucuri naturale, ceaiuri de plante, 8 pahare mari pe zi. In ceea ce priveste cafeaua, se recomanda sa se consume in cantitati reduse, 1-2 cesti pe zi.

11. Terapia cu muzica

Melodiile si armoniile influenteaza sentimentele: linistesc, stimuleaza si incanta. Un adevarat balsam: muzica lui Bach, Beethoven, Mozart, Vivaldi, sau orice alt gen de muzica pe care il preferi.

12. Placerea de a citi, ca-n copilarie

Cufunda-te intr-o lectura placuta, uita de stresul cotidian si de problemele ce adesea iti dau dureri de cap. La fel de eficiente sunt si filmele ce te binedispun. Cel mai bun antidot al cenusiului de afara este lumea colorata a sentimentelor tale.

13. Ingrijirea picioarelor

O baie fierbinte ( la picioare), asigura irigarea puternica a sangelui, iar picioarele se incalzesc. Dintre toate partile corpului, iarna picioarele sunt cele carora trebuie sa le acorzi cea mai mare atentie. Dupa baie este indicat masarea acestora cu crema.

14. Lampi si lumanari aromate

Aromele pot alunga oboseala si starea depresiva.Cea mai simpla metoda sunt lampile si lumanarile parfumate. Pentru aceste stari cele mai bune arome sunt: de muscata, iasomie, trandafir, salvie si santal.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.