Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Cum ne pregatim masina pentru iarna?
185 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum imultim hortensiile
1.291 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sfaturi pentru sanatatea copiilor iarna
125 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sfaturi pentru o imunitate de fier in sezonul rece
139 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Trandafirii de gradina in sezonul rece
1.001 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa tratati insolatia
1.476 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum ne pregatim masina de iarna
105 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Fantoma- Machiaj simplu pentru Halloween
1.166 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pergola Bioclimatica Sun Leader
510 vizite - 0 comentarii
adaugat de Sun Leader
 
  Tapiseria din stofa
1.091 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sfaturi practice
 

 

Autoturismul in sezonul rece

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 03.12.2013  Adauga la favorite 1.038 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Pregatirea si intretinerea corecta a masinii pe timp de iarna este de cele mai multe ori neglijata de soferi. Mai jos dezvaluim cateva mici amanunte de care trebuie sa tineti seama in anotimpul rece.



Iarna nu este doar un anotimp de basm, asteptat cu nerabdare de copii si de amatorii sporturilor de iarna, dar reprezinta si o sursa de stres pentru soferi. Temperaturile extrem de scazute afecteaza functionarea corecta a motorului si ingreuneaza pornirea masinii in diminetile geroase. Gheata limiteaza aderenta, gaurile din asfalt aparute din senin dupa topirea zapezii pot distruge anvelopele sau amortizoarele, iar sarea si substantele antiderapante ataca vopseaua masinii. Odata cu sosirea iernii este bine ca masina sa beneficieze de mai multa atentie si un tratament special.



Uleiul de motor – folositi uleiuri de motor cu un grad de vascozitate redus (0W, 5W), pentru o pornire mai rapida si reducerea consumului.



Pornirea la rece – nu turati excesiv motorul imediat dupa pornire, in diminetile geroase, deoarece consumul si uzura vor fi mai mari decat de obicei.



Stergatoarele de parbriz – lasati stergatoarele de parbriz ridicate pe timpul noptii, pentru a prelungi viata lamelelor de cauciuc sensibile la inghet.



Lichidul degivrant – asigurati-va ca rezervorul lichidului de spalare a parbrizului este plin si folositi doar solutii de sezon, rezistente la inghet.



Parbrizul - acoperiti parbrizul cu o folie de aluminiu pentru a evita formarea inevitabila a unui strat de gheata greu de indepartat.



Motorina – alimentati doar cu motorina de calitate, preferabile fiind sortimentele de sezon, deoarece iarna motorina poate ingheta la -20 grade Celsius.



Caroseria – spalati masina chiar si pe timpul iernii, astfel se poate proteja mai bine caroseria de coroziunea provocata de sarea si solutiile antiderapante de pe drumuri.



Bateria – frigul solicita bateria care trebuie menajata prin folosirea rationala a consumatorilor (instalatia audio, climatizarea, etc.).



Eliminarea ghetii de pe geamuri - pe langa o racleta de calitate folositi si un spray anti-inghet pentru geamuri, atentie racletele ieftine sau de proasta calitate pot zgaria parbrizul.



Tineti cont si de conditiile meteo cand porniti la drum si echipati masinile cu lanturi de zapada in zilele cu ninsori abundente sau cu geruri si carosabil acoperit cu gheata


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.