Se stie deja ca femeile au o afinitate pentru bijuterii, farduri si incaltaminte. Acestea din urma se pare ca necesita o atentie mai mare atunci cand le cumparam, deoarece pot provoca diverse neplaceri daca nu sunt respectate principiile de baza cand sunt confectionate.
Ca sa nu te confrunti cu probleme de sanatate si de estetica a picioarelor tine cont de urmatoarele reguli:
1.Cumpara, intotdeauna, incaltaminte pe masura ta, ba chiar cu jumatate de numar mai mare, care sa nu te jeneze deloc, inca de la prima purtare.
2.Mergi la cumparaturi si probeaza pantofii seara, cand picioarele sunt mai umflate. Intotdeauna laba piciorului si degetele trebuie sa stea lejer in pantof.
3.Tocurile trebuie sa fie intre 3 cm si 5 cm, nici prea joase, nici prea inalte.
4.Foloseste branturi din materiale naturale pentru a atenua presiunea cu solul cand mergi.
5.Evita materialele sintetice care nu lasa piciorul sa respire.
6.Ai grija ca talpa sa fie flexibila, sa permita miscarea degetelor cand mergi.
7.Vara, mergi desculta ori de cate ori ai ocazia. Pe plaja, prin iarba..
Inainte de a-ti imbogati garderoba cu incaltari noi, tine cont de aceste mici sfaturi si de complicatiile la care esti supus cand porti ceva ce nu ti se potriveste.
Hallux Valgus este numele afectiunii care duce la strambarea degetului mare cu tendinta de a-l incaleca pe celalalt. Aceasta afectiune este data de tocurile inalte si varfurile ascutite ale incaltarilor.
Boala Morton apare in general la persoanele cu platfus, dar si la persoanele care poarta pantofi prea stramti sau prea largi. Cu timpul, boala duce la deformarea piciorului, a coloanei vertebrale sau a oaselor bazinului.
'Piciorul atletului' este o afectiune data de ciuperca care se dezvolta in incaltamintea sport. E o boala care nu doare, insa necesita mult timp pentru a fi vindecata.Apare intre degetele de la picioare, da mancarimi si senzatie de arsura