Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Braga -Portugalia
22 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Barcelos-Portugalia
444 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Bom Jesus do Monte-Braga, Portugalia
29 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Bom Jesus do Monte-la 6 km est de Braga
18 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Palatul Episcopal din Braga, Portugalia
22 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Se (Catedrala) Braga Portugalia
32 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sé Catedral de Braga-Portugalia
17 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Portugalia
1.406 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Aveiro Portugalia
28 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Funchal Madeira -Portugalia
1.143 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Braga-Portugalia

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 05.11.2013  Adauga la favorite 1.020 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Braga este un oras si municipiu in nord-vestul Portugaliei, in provincia Minho, capitala a districtului Braga si unul din cele mai mari si mai vechi orase ale tarii. El se afla in valea riului Cavado. Orasul se distinge printr-un mare numar de pieti si de biserici. Calitatea sa de centru religios si teologic de frunte al Bisericii Romano-Catolice si de sediu al Arhiepiscopului Primat al Portugaliei i-a adus supranumele de „Oras al Arhiepiscopilor" si de „Roma Portugaliei". Cu timpul localitatea a devenit si un insemnat centru industrial si tehnologic. Ca numar de locuitori - 175,073, Braga este al cincilea oras al Portugaliei, dupa Lisabona, Porto, Vila Nova de Gaia si Amadora. Ea este si capitala regiunii metropolitane Minho, cu o populatie totala de 826,833 locuitori (2007) si care este unul din regiunile cu cea mai rapida crestere economica din Uniunea Europeana. Aria urbana se intinde intre riul Cavado si riul Este si este legata prin cai ferate de Porto (la distanta de 53km) si de Lisabona.

In trecut Braga a apartinut provinciei istorice denumite Entre Minho e Douro, adica „Intre Minho si Douro", delimitata de riul Minho la nord si de riul Douro la sud. Braga este unul din cele mai vechi orase din Europa, fiind infiintat in timpul dominatiei romane sub numele de Bracara Augusta si capitala provinciei romane Galaecia
Spre deosebire de Lisabona, Evora si Coimbra, Braga nu a beneficiat in veacul al XVI-lea de profiturile aduse de Perioada Marilor descoperiri. Ea a iesit totusi din situatia economica mai precara datorita numeroaselor lucrari publice finantate de arhiepiscopul Diogo de Sousa, care au inclus largirea strazilor, constructia de pieti publice, ridicarea de spitale si de biserici. El a facut ameliorari ale cladirii catedralei si i-a adaugat o noua capela in stil manuelian. Datorita lui Diogo de Sousa orasul a intrat din era medievala in cea a Renasterii si a devenit cu adevarat „Roma Portugaliei".

In secolul al XVIII-lea Braga a cunoscut o noua perioada de prosperitate cand arhiepiscopi si arhitecti precum Andre Soares si Carlos Amarante i-au daruit inca un sir de edificii publice impunatoare in stil baroc. Atunci au fost cladite o noua primarie, biblioteca publica, sanctuarul catolic Bom Jesus do Monte si numeroase palate.





Biserica San Paulo din Braga, sec.al XVI-lea
.

Orasul a avut insa mult de suferit la inceputul secolului al XIX-lea de pe urma invaziei napoleoniene. In a doua jumatate a acestui veac datorita si portughezilor repatriati din Brazilia, Braga a avut parte de noi infrumusetari, de noi inovatii arhitectonice si imbunatatiri ale infrastructurii. Noile presiuni demografice si urbanistice din secolul al XX-lea au necesitat si ele noi ajustari ale infrastructurii.


Braga si zona inconjuratoare se distinge printr-o mare bogatie de locuri de importanta istorica ca de pilda Catedrala (Se), Sanctuarul Bom Jesus si Samiero.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.