Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Edmonton -Canada
866 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  World water park Edmonton
1.158 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Top 5 Atractii Turistice, Otava (Canada) -Ghid calatorie
1.732 vizite - 0 comentarii
adaugat de oscar
 
  Columbia Britanica-Canada
954 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Top 5 Atractii Turistice, Toronto (Canada) - Travel Guid
1.593 vizite - 0 comentarii
adaugat de oscar
 
  Gradinile Butchart, Canada
353 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Calgary - Canada
643 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Saint Joseph's Oratory-Canada
428 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lacul Moraine -Canada
354 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Yukon Canada
426 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Alberta-Canada

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 11.10.2013  Adauga la favorite 1.140 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Alberta este una din provinciile Canadei, avand o suprafata de 661.190 km² si o populatie totala de 3.236.906 de locuitori (2005). Capitala este orasul Edmonton, care este simultan si capitala provinciala cea mai nordica din Canada. Cel mai mare oras este Calgary, important centru economic, se afla in sudul provinciei. Geografic, provincia se intinde intre Muntii Stancosi, aflati in vest, la preeria canadiana din est, respectiv a zonei subarctice a taigalei din nord. Teritoriile care fac parte din provincia Alberta au fost locuite din cele mai indepartate timpuri. Cu 10.000 de ani in urma, stapanii acestor tinuturi erau amerindienii. Pana la sfarsitul secolului al XIX-lea, provincia nu a fost practic administrata in nici un fel. Regiunea ii atragea mai ales pe vanatorii de bizoni si pe negustorii care, in schimbul blanurilor, ii plateau pe amerindieni nu cu dolari ci cu whisky. taigalei din nord.
Parcurile nationale Banff si Jasper din Muntii Stancosi sunt considerate unele dintre cele mai spectaculoase rezervatii naturale din America de Nord. In aceasta zona Muntii Stancosi ating peste 3000 m inaltime. Spre est de munti, dealurile piedmontului adapostesc o fauna diversa (caprioare, cerbi - elk, elani - moose, urs negru si grizzly, lupi, coioti, puma), precum si ferme pentru cresterea vitelor. In continuare spre est, preeria cu clima uscata temperat continentala excesiva este cultivata cu cereale, rapita - canola si fan pentru industria de crestere a bovinelor. Nordul Albertei este acoperit de paduri boreale de conifere. Intreg peisajul Albertei este punctat de sonde de petrol si gaze naturale. Pe langa resursele traditionale de petrol si gaze, in nordul provinciei, in apropierea orasului Fort McMurray, au inceput sa fie exploatate imensele rezerve de nisipuri petrolifere (oil sands). Rezervele de petrol aflate in aceste zacaminte sunt comparabile cu cele ale Arabiei Saudite. Calgary, centrul industriei petroliere, este de asemenea orasul cu al doilea numar de sedii de companii in Canada, dupa Toronto. Astazi orasul este un important centru in transporturi si distributie de marfuri, precum si in industria high-tech. Alberta este locul cu cea mai mare crestere economica anuala din America de Nord (4%), precum si locul cu cea mai educata forta de munca din Canada.

Populatia este un amestec de neamuri din toate colturile lumii, majoritatea albertanilor fiind imigranti la prima, a doua sau a treia generatie. De la anglo-saxonii din Europa de Vest, la ucraineni si alte neamuri est-europene pana la chinezi si alte populatii sud-est asiatice, indieni, sudanezi, arabi, toti traiesc in intelegere si respect reciproc. Indienii nativi, in general, traiesc in rezervatii, in conditii inferioare restului populatiei, fiind subventionati de guvern. In Alberta traieste o minoritate semnificativa de romani. In localitatea Boian din Alberta se afla Biserica Sfanta Maria, a doua biserica ortodoxa romana din America de Nord ca vechime, care a fost desemnata oficial ca monument istoric al provinciei Alberta. Un grup de romani au venit cu peste 100 de ani in urma (1898) din Boianul bucovinean si au intemeiat Boianul albertan. Biserica Sf. Maria a fost construita intre anii 1902 si 1903 si a fost sfintita in 1905.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.