Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
01:27
  Tan si Bran - Interviu 1847
2.206 vizite - 0 comentarii
adaugat de husein
 
  Interviu despre Omul invizibil - Stanley Kubrick -Part 1
1.618 vizite - 0 comentarii
adaugat de aires
 
  Stanley Kubrick - Regizor, scenarist si producator
1.319 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Despre Portocala Mecanica a lui Stanley Kubrick Part 1/2
1.935 vizite - 1 comentarii
adaugat de aires
 
  Portocala Mecanica a lui Stanley Kubrick la 40 de ani
1.643 vizite - 1 comentarii
adaugat de aires
 
  Despre Portocala Mecanica a lui Stanley Kubrick Part 2/2
1.663 vizite - 1 comentarii
adaugat de aires
 
  James Coburn - Mari actori,mari regizori
1.588 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Thelma Todd - Intre mister si scandal
1.110 vizite - 0 comentarii
adaugat de dobre
 
  Jayne Mansfield - un sex simbol al Hollywoodului
1.447 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mari actori - Mickey Rourke
1.327 vizite - 0 comentarii
adaugat de sanda
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Alte rubrici >> Vedete
 

 

Stanley Laurel

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 04.10.2013  Adauga la favorite 1.218 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Arthur Stanley Jefferson cunoscut mai ales sub numele Stan Laurel, a fost un actor si regizor, devenit celebru in cuplul de comici Stan si Bran.

Tatal sau a fost actor si acest lucru l-a motivat pe Arthur sa devina actor la randul lui. Nu a facut prea multa scoala, iar acest lucru l-a facut pe Arthur sa se alature trupei lui Fred Karno, unde acesta s-a intalnit cu viitorul star, Charles Chaplin. In 1912 au facut un turneu in Statele Unite, unde Chaplin a ramas, dar Stan s-a intors inapoi in Anglia. In 1916, Stan a revenit in Statele Unite.

In 1917, Stan a facut primul sau film, "Nuts in May", iar la premiera filmului in public s-a aflat insusi Charles Chaplin si producatorul Carl Laemmle. Amandoi au fost impresionati de acest film. Succesul acestui film l-a incurajat pe Stan sa faca si alte scurt-metraje comice, impreuna cu Gilbert M. Broncho Billy Anderson, Larry Semon si Hal Roach. Stan si-a schimbat numele de familie in Laurel.

Laurel a mai aparut intr-un film, numit "Lucky dog" , impreuna cu un actor care avea numele de scena Babe Hardy. Intre cei doi a aparut o prietenie, care nu a fost, insa, foarte puternica. Stan a declarat mai tarziu ca nu se mai vazuse cu Babe Hardy de 2-3 ani.

Abia in 1925 Laurel si Hardy s-au intalnit din nou, la studiourile lui Hal Roach. La acea vreme, Laurel regiza filme, iar Hardy era in distributia lor de aproape doi ani. Dintre aceste filme putem mentiona "Yes, yes Nanette" (1925), "Wandering Papas" (1926), scrise si regizate de Stan Laurel, iar Babe Hardy era in distributie sub numele sau adevarat, Oliver Hardy. In 1926 au inceput sa joace impreuna, insa nu ca o echipa. Unul din regizorii de la studiourile Hal Roach, Leo McCarey (regizor al mai multor filme extraordinare: "The bell of ST. Mary's" sau "Going my way" a format un parteneriat cu cei doi comici geniali. Laurel si Hardy au fost cat se poate de amuzanti in filmul Putting pants on Philip" (1927), film care i-a transformat pe cei doi in adevarate staruri. Au continuat sa faca filme inca 20 de ani. Laurel si Hardy sunt cunoscuti ca formand una din cele mai longevive echipe de comici din toate timpurile. Ei au incetat sa mai faca filme in 1950, dar Stan si Oliver au facut un tur al Angliei si au aparut in multe spectacole timp de cativa ani.

In 1960 i s-a inmanat un premiu Oscar special, pentru creativitatea sa in materie de comedie. Cinci ani mai tarziu, Laurel a murit.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.