Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Copacii Dragonului Socotra
1.178 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Afaceri cu sange: Cum functioneaza industria plasmei
292 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Urzica
1.164 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Istoria -Sfantul Graal
65 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Viata inainte de nastere-in pantec
356 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Bioenergia si puterile psihice.
1.583 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Insula mortii
352 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Legaturile Regelui Mihai cu dinastiile Romanov .....
478 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Scandalul chimic - Bloomberg investigheaza
58 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Legenda martisorului
108 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Ce este sangele?

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 13.09.2013  Adauga la favorite 552 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Este lichidul rosu, vascos, care circula la nivelul arterelor si venelor sub actiunea pompei cardiace. Datorita compozitiei sale complexe si circulatiei sale rapide, sangele iriga toate tesuturile, asigura multiple functii. El permite mai ales prin intermediul retelei de capilare interpuse intre circulatia arteriala si circulatia venoasa, transportul gazelor respiratorii (oxigen si dioxid de carbon), cel al substantelor nutritive (glucide, lipide, protide), cel al elementelor necesare mijloacelor de aparare ale organismului impotriva bacteriilor, parazitilor si virusurilor (anticorpi, eozinofile, limfocite, monocite, polinucleare neutrofile). Circulatia sangvina este asigurata de contractiile muschiului cardiac. Acesta trimite la fiecare contractie aproximativ jumatate din sange spre plamani, unde dioxidul de carbon este evacuat in aerul expirat atunci cand oxigenul este absorbit de catre globulele rosii. Cealalta parte a sangelui este trimisa prin aorta spre diferitele tesuturi, de unde se intoarce prin venele cave.

Compozitie - Volumul sangvin este constituit din celule, in proportie de 50% (eritrocite denumite si hematii sau globule rosii; leucocite sau globule albe; trombocite sau plachete) si din plasma:
- Eritrocitele contin, in principal, hemoglobina, pigmentul al carui rol fundamental este de a transporta oxigenul de la nivelul plamanilor spre tesuturi
- Leucocitele cuprind diferite tipuri celulare: polinuclearele neutrofile si monocitele, care joaca un rol esential in apararea nespecifica impotriva infectiilor; limfocitele, suportii celulari ai imunitatii specifice; polinuclearele eozinofile, a caror inmultire dovedeste o alergie sau o parazitoza; polinuclearele bazofile, al caror rol este inca neexplicat.
- Plachetele joaca un rol esential, impreuna cu factorii coagularii, in formarea cheagului sangvin si deci in hemostaza (oprirea hemoragiilor).
- Plasma este un lichid galben-pai, compus din 95% apa usor sarata (9%) si numeroase alte elemente in cantitate variabila, intre care elemente nutritive, deseuri si proteine


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.