Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Basin Head Provincial Park-insula printului Edward
85 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Insula Changuu (Insula Inchisorii) Tanzania
587 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Insula Iraklia-Grecia
727 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Insula Rutland
726 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Insula Reunion
841 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  5.Insula Nisyros,Grecia
2.399 vizite - 0 comentarii
adaugat de tita
 
  Insula Saaremaa, Estonia
1.509 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  INSULA RAB
1.564 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Insula Fogo -Capul Verde
270 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Nabih Saleh-Bahrain .
820 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Insula Printului Edward

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 06.09.2013  Adauga la favorite 615 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Insula Printului Edward (PEI sau PEI; franceza: Ile-du-Prince-Edouard, galeza scotiana: Eilean o' Phrionnsa) este o provincie canadiana constand dintr-o insula cu acelasi nume, precum si alte insule. Provincia maritima este cea mai mica provincie canadiana in suprafata de teren, cat si populatie. Insula are si alte cateva nume: "Gradina de Golf", referindu-se la peisajul luxuriant pastoral si a terenurilor agricole in intreaga provincie.
Inainte de afluxul de europeni, oamenii Mi'kmaq locuiau pe Prince Edward Island. Ei au numit-o Epekwitk Island, insemnand "odihnindu-se pe valuri. Nativii au crezut ca insula a fost formata de catre Marele Spirit introducand pe apele albastre un lut rosu inchis, forma in forma de semiluna.

In 1534, Jacques Cartier a fost primul european care a vazut insula. Ca parte din coloniei franceze Acadia, insula a fost numita "Ile Saint-Jean".

Dupa Asediul Louisbourg (1745) in timpul razboiului regelui George's, New England a capturat, de asemenea, Ile Saint-Jean (Prince Edward Island). New England a avut o forta de doua nave de razboi si 200 de soldati stationati la Port-La-Joie. Pentru a recastiga Acadia, Ramezay a fost trimis de la Quebec in regiune. La sosirea la Chignecto, l-a trimis pe Boishebert la Ile Saint-Jean intr-o recunoastere pentru a evalua dimensiunea fortei de New England-ului. Dupa intoarcerea lui Boishebert, Ramezay i-a trimis pe Joseph-Michel Legardeur de Croisille et de Montesson, impreuna cu peste 500 de barbati, dintre care 200 au fost Mi'kmaq, la Port-La-Joie. In iulie 1746,. batalia sa intamplat in apropierea raului York. Montesson si trupele sale au ucis patruzeci de New Englezi si i-au capturat restul. Montesson a fost laudata pentru ca sa remarcat in prima sa comanda independenta.

Expulzarea acadienilor[modificare]

Aproximativ o mie de acadieni au trait pe insula, dintre care multi au fugit de pe insula la continent care era numit Nova Scotia, in primul val de expulzare britanic ordonat in 1755, ajungand la o populatie de 5.000 de. Cu toate acestea, multi altii au fost deportati cu forta in al doilea val de expulzare, dupa Asediul de Louisbourg (1758). In Saint-Jean Ile (1758) Generalul Jeffery Amherst a ordonat colonelului Andrew Rollo sa captureze insula. Multi Acadieni au murit in drum spre expulzarea in Franta: la 13 decembrie 1758, nava de transport Ducele William s-a scufundat si 364 au murit. O zi mai devreme Violet sa scufundat si 280 au murit;. Cateva zile mai tarziu Ruby sa scufundat cu 213 la bord.

Colonie britanica[modificare]

Marea Britanie a obtinut insula din Franta in conformitate cu termenii Tratatului de la Paris in 1763 care a stabilit Razboiului de Sapte Ani. Britanii au numit noua lor coloniei St John's Island. Primul guvernator britanic de St John's Island, Walter Patterson, a fost numit in 1769. In 1770, el a avut o cariera controversat in cursul care contesta titlul terenurilor si conflictul incercarilor initiale de a popula si dezvolta insula in cadrul unui sistem feudal. Intr-o incercare de a atrage colonisti din Irlanda, intr-una din primele sale actiuni (1770) Patterson a condus asamblarea insulei coloniale si de a redenumi-o insula "New Irlanda", dar guvernul britanic sa opus prompt. Numai Consiliul Coroana de la Londra ar putea schimba numele unei colonii.

Confederatia[modificare]





Prince Edward Island map 1874
In septembrie 1864, Prince Edward Island a gazduit Conferinta Charlottetown, care a fost prima intalnire in procesul care a condus la articolele de Confederatiei si crearea de Canada in 1867. Prince Edward Island nu a gasit punctul de vedere al uniunii favorabile si a ezitat la aderare, in 1867, alegand sa ramana o colonie a Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei. La sfarsitul anilor 1860, colonia a examinat diferite optiuni, inclusiv posibilitatea de a deveni un dominionul lui discret in sine, precum si delegatiile de divertisment din Statele Unite, care s-au interesat de Prince Edward Island pentru aderarea la Statele Unite ale Americii. In 1871, colonia a inceput constructia unei cai ferate si frustrat de Great Britan's Colonial Office, au inceput negocierile cu Statele Unite..[1] In 1873, prim-ministrul Sir John A. McDonald, nerabdator pentru a contracara expansionismul american cu care se confrunta Scandal din Pacific, a negociat ca Prince Edward Island sa se alature Canadei. Guvernul Federal al Canadei si-a asumat datoriile coloniei extinse de cale ferata si au convenit sa finanteze un buy-out din ultimi proprietari absenti ai coloniei pentru a elibera insula mandatului de inchiriere si de la orice noi imigranti care intra in insula. Prince Edward Island a intrat Confederatie la 1 iulie 1873. Ca urmare a gazduirii reunirii inaugurala a Confederatiei, Conferinta Charlottetown, Prince Edward Island se prezinta ca "locul de nastere al Confederatiei" cu mai multe cladiri, o nava feribot, si Confederatia Bridge (construita in 1993-1997). Cladirea mai proeminent in provincie cu acest nume este Centrul Confederatia Arte, prezentata ca un cadou pentru locuitorri Prince Edward Island de 10 guverne provinciale si Guvernul Federal, la centenarul Conferintei de la Charlottetown, in cazul in care se afla in Charlottetown ca o monument national la Parinti "al Confederatiei".




Intre 250 - 300 milioane de ani in urma, aburii de apa dulce curgeau din muntii vechi si aduceau namol, nisip si pietris in ceea ce este acum Golful St Lawrence. Aceste sedimente acumulate formau un bazin de sedimentare, care se completeaza pana la roca insulei. Cand ghetarii Pleistoceni s-au retras aproximativ 15.000 de ani in urma, resturile glaciare ar fi fost lasate in urma pentru a acoperi cele mai multe din zonele care vor deveni insula. Aceasta zona a fost legata de continent printr-o fasie de pamant, dar atunci cand nivelul de ocean a crescut, deoarece ghetarii s-au topit, acesta banda de teren a fost inundata, formand insula.








Coasta insulei Prince Edward pe langa Cavendish
Iernile sunt moderat reci, cu ciocniri de aer rece Arctic si aer bland Atlantic provocand leagane frecvente de temperatura. Din decembrie pana in aprilie, insula are, de obicei multe furtuni (care poate produce ploaie, precum si zapada) si viscole. De obicei temperaturile de primavara, raman reci pana cand gheata se va topit in mare, de obicei, la sfarsitul lunii aprilie sau inceputul lunii mai. Verile sunt moderat calde, dar rareori incomode, cu temperatura maxima zilnica, numai ocazional, ajunge la 30 ° C (86 ° F). Exista precipitatii ample pe tot parcursul anului, desi este cea mai grea in toamna tarzie si la inceputul iernii si primavara la mijlocul.



Prince Edward Island are un nivel ridicat de reprezentare politica, cu patru membri ai Parlamentului, patru senatori, 27 de membri in Adunarea Legislativa si doua orase, sapte orase si comunitati rurale, peste cinci sute de consilieri municipali si primari. Acest lucru ofera un total de 566 de oficiali alesi pentru o populatie (in 2006) de 135851.




In mod traditional, populatia a fost impartita in mod egal intre catolici si protestanti afilieri. Recensamantul din 2001 a indicat numarul de aderenti pentru Biserica Romano-Catolica cu 63240 (47%) si diferite biserici protestante cu 57805 (43%). Aceasta a inclus Biserica Unita din Canada, cu 26570 (20%); Biserica Prezbiteriana cu 7885 (6%) si Biserica Anglicana din Canada cu 6525 (5%); cei cu nici o religie nu au fost printre cele mai scazute din provincii cu 8705 (6,5%).

Prince Edward Island are o universitate, Universitatea din Prince Edward Island (UPEI), situata in orasul Charlottetown. Universitatea a fost creata de Insula pentru a fi inlocuita cu Prince of Wales College si Universitatea St Dunstan's. UPEI este, de asemenea, casa, Colegiului Atlantic veterinar, care ofera singurul program de medicina veterinara. Holland College este un colegiu in comunitatea provinciala, cu campusuri in intreaga provincie, inclusiv instalatiile de specialitate, cum ar fi Academia de Politie Atlantic, Centrul de Instruire Marina, si Institutul Culinara din Canada. Sistemul de scoala din Prince Edward Island are doua districte scolare de limba engleza, de Est si de Vest, precum si un district francofon. Districtele in limba engleza au un total de 10 scoli secundare si 54 de scoli elementare si intermediare, in timp ce cartierul francofon are 6 scoli care sa acopere toate clasele. Prince Edward Island, impreuna cu majoritatea regiunilor rurale din America de Nord, se confrunta cu un ritm accelerat de emigrare a tinerilor. Guvernul provincial estimeaza ca inscrierea la scoala publica va scadea cu 40% in timpul anului 2011.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.