Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Katharine Hepburn - cea mai mare actrita de film ?
1.086 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  William Hurt
985 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Loretta Young - Actori celebri
1.217 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Hedy Lamarr-cea mai inteligenta femeie de la Hollywood
1.334 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Charli Chaplin - Un geniu al cinematografiei
1.326 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Humphrey Bogart - Actori celebri
1.339 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mehmet Akif Alakurt
6.627 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Jefferson Airplane si Rockul Psihedelic
1.811 vizite - 0 comentarii
adaugat de borsa
 
  Mari actori - Goldie Hawn
1.416 vizite - 0 comentarii
adaugat de sanda
 
  Fleetwood Mac - Anii de inceput 1967 - 1970
998 vizite - 0 comentarii
adaugat de babe
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Alte rubrici >> Vedete
 

 

Spencer Tracy

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 29.08.2013  Adauga la favorite 1.189 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Spencer Tracy (n. 5 aprilie 1900 – d. 10 iunie 1967) a fost un actor de scena si de film, de doua ori castigator al premiului Oscar, care a aparut in 74 de filme intre 1930 si 1967. Tracy este privit in general ca unul dintre cei mai buni actori de film americani ai tuturor timpurilor.


Ca multi alti colegi de breasla, Tracy a ajuns la Hollywood dupa o scurta cariera pe Broadway. Printre regizorii care l-au remarcat s-a numarat in primul rand John Ford. Tracy s-a aratat foarte pasionat de polo, dedicandu-si foarte mult timp acestui sport care, alaturi de consumul de alcool, amenintau intr-o perioada sa-i distruga cariera lui Tracy, studiourile amenintand cu rezilierea contractelor. James Cagney vorbea despre actorii care incercau sa-i imite stilul si trasaturile cu orice pret. Acelasi actor mai adauga ca, atunci cand venea vorba de Spencer Tracy, aceleasi personaje nu gaseau ce sa imite. Pur si simplu putea sa joace orice rol, fara a lasa vreun indiciu asupra adevaratei sale fete. De aceea a avut succes si in comedii, drame sau horror-uri. A castigat Oscarul cu rolul unui marinar in Captains Courageous, dar a fost capabil sa joace si rolul principal in Dr. Jekyl and Mr. Hyde, rolul lui Edison, precum si al unui judecator in Judgement at Nuremberg.
Cele mai bune duo-uri le-a reusit alaturi de Clark Gable si de partenera sa din viata de zi cu zi, Katharine Hepburn. Hepburn si Tracy au jucat impreuna in noua filme. Povestea lor de dragoste i-a ajutat fara indoiala si pe ecran. Fie ca a fost vorba de o drama ca Without Love sau de comedii pe tema bataliei dintre sexe, cum ar fi Adam’s Rib (Coasta lui Adam), State of the Union sau Pat and Mike. Din cauza apartenentei la catolicism, Spencer Tracy nu a divortat niciodata de sotia sa, cu care se casatorise in 1923, dar cei mai frumosi ani si i-a petrecut alaturi de Katharine Hepburn.
De numele lui Tracy se leaga prima performanta in ceea ce priveste premiile Oscarur, el fiind cel dintai actor care a reusit sa castige prestigioasa statueta de doua ori in ani consecutivi. Este vorba de anii 1937 (Captains Courageous) si 1938 (Boys Town). Pe langa cele doua premii, Tracy a mai obtinut alte sapte nominalizari, pentru filmele San Francisco, Father of the Bride (Tatal miresei), Bad Day at Black Rock (O zi grea la Black Rock), The Old Man and the Sea (Batranul si marea), Inherit the Wind (Procesul maimutelor), Judgement at Nuremberg (Procesul de la Nurnberg) si Guess Who’s Coming to Dinner (Ghici cine vine la cina). Primul film din lista, San Francisco, a reprezentat si prima colaborare cu Clark Gable, in timp ce ultimul titlu, Guess Who’s Coming to Dinner (1967), a reprezentat totodata ultimul film din cariera lui Spencer Tracy, acesta incetand din viata la doua saptamani dupa terminarea filmarilor. In aceasta productie a avut-o ca partenera pe Katharine Hepburn, castigatoare a Oscarului pentru rolul din film, dar care a jurat sa nu vada filmul, fiind indurerata de pierderea celui iubit. In volumul autobiografic intitulat “Me", Hepburn a povestit cum Tracy s-a trezit in ultima sa noapte sa-si faca un ceai, s-a dus la bucatarie si tot ce s-a mai auzit a fost zgomotul unei cesti sparte. Spencer Tracy a reusit sa se impuna datorita profesionalismului sau desavarsit, marturie in acest sens fiind si spusele bunului sau coleg de platou, Clark Gable: “De fiecare data cand ma intreaba cineva cum trebuie sa fie un profesionist in meseria noastra, ii spun sa se duca sa-l intrebe pe Spence


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.