Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Hanoi Old-Vietnam
281 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pioneertown Motel – O calatorie in Vestul Salbatic
349 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Conacul familiei din Sri Lanka abandonat
270 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pamukkale-Turcia
1.605 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Itsukushima
198 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Preikestolen Norvegia
93 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Main Street si piata Casemates
99 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Zafra-Spania
204 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lacul Eola Park, 512 E Washington St, Orlando , FL, SUA
127 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Salema-Portugalia
205 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Miclosoara un loc uitat de timp

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 20.08.2013  Adauga la favorite 858 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Miclosoara pare astazi desprinsa dintr-un basm.
Taranii din zona inca folosesc caii pentru a-si lucra pamantul, iar cirezile de vaci trec in fiecare zi sunandu-si talangile pe langa conac. Peisajul este fermecator iar oamenii sunt a€˜ai loculuia€™
Satul este una dintre cele mai vechi asezari documentate in regiune. Castelul de aici e mentionat oficial prima oara in anul 1211 ca o fortareata la granita dintre teritoriul donat Cavelerilor Teutoni si Ungaria.
Miclosoara se afla in Covasna, la aproximativ 3-4 ore de Bucuresti, intre Brasov si Targu Mures.
Oamenii sunt influentati in mare parte de natura, insa cladirea in care locuiesc conteaza deasemenea foate mult... Cu aceasta idee in gand Tibor Kalnoky a inceput restaurarea unor case traditionale din Miclosoara si a pus pe picioare o locatie turistica vizitata si foarte apreciata de turisti straini insa aproape necunoscuta sau prea putin cunoscuta, pana azi.
Unul dintre primii oaspeti in Miclosoara a fost Excelenta Sa Richard Ralph, Ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti.
Casele de oaspeti din Miclosoara dateaza din secolul 18- 19 insa au fost restaurate, pastrandu-si farmecul original.
Mobilate cu antichitati in stilul Saxon si secuiesc casele de oaspeti au sali de baie luxoase si moderne. Camerele sunt pline de obiecte vechi si traditionale. Toate camerele au paturi duble dotate cu saltele facute din lana. Pentru a pastra atmosfera de liniste si senzatia de calatorie in timp, in camere nu exista televizor sau radio. Insa pe rafturi puteti gasi o serie de carti interesante...
Desi este un sat pierdut parca in timp, in Miclosoara puteti juca biliard in sala de biliard a casei de oaspeti, puteti merge la sauna sau puteti sa va relaxati cu un pahar de palinca in mana in comfortabile fotolii din fata semineului.
iIn pivnita de vinuri ce dateaza din secolul 17, mesele se iau la lumina lumanarii, intre sticlele de vin, ca intr-o scena de roman de secol 19.
Mancarea este excelenta in Miclosoara. Legumele, lactatele si carnea provin chiar din sat. Turistii care au fost in Miclosoara au fost incantati de mesele oferite
Desi mancarea este excelenta, cazarea cu adevarat unica si peisajele fermecatiare, unii dintre voi ar putea crede ca, fara televizor sau radio, va veti plictisi in Miclosoara. Daca sunteti dependenti de internet sau televizor nu ar fi o idee buna sa stati mai mult de 3 zile aici, insa daca din contra, cautati sa evadati din oras, aveti toate sansele sa nu va mai doriti sa plecati prea curand din Miclosoara.
Iarna este superba in Miclosoara. Zapada se asterne adesea din Noiembrie si ramaneA in sat pana spre primavara. Astfel evadarea in basm va fi completata de senzatia de timp oprit in loc...

Simtindu-te ca un print sau ca o printesa, nu trebuie sa te temi ca te vei plictisi. Iarna ai ocazia sa skiezi in Poiana Brasov. Un microbuz gratuit va poate face transferal in Poiana in mai putin de 1 ora. Iar seara, dupa ski ce poate fi mai placut decat relaxarea in casuta ta de basm, langa foc, dupa o cina ca in povesti?
Aici in Miclosora poti sa inveti cum sa iei urma animalelor salbatice in zapada. Aici vei putea descoperi urme de lupi, vulpi sau ursi, alaturi de un ghid profesionist.
Si fiind iarna nu poti rata plimbarea cu sania trasa de cai. Incalziti de paturi veti putea admira peisajul din sanie si va veti simti un erou dinyt-o poveste.
Tot iarna puteti trece raul inghetat pentru a ajunge la o pestera in care veti admira sute de stalagmite de inaltimea unui om, ce seamana cu niste siluete albastrui de copii.
Iar daca zapada este intr-atat de mare incat sa faca imposibile plimbarile pe munte, puteti sa incaltati pantofii de zapada pe care ii au pregatiti cei din Miclosoara.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.