Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Traditii de Craciun
1.659 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Amorurile lui Kemal Ataturk, parintele turcilor
43 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Se temeau turci de Vlad Tepes?
126 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Zanskar: o nunta ca nimeni altul - Himalaya
267 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Paine turceasca
1.573 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sezatoare populara in satul Tusa
1.494 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Obiceiuri de nunta la greci
4.612 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Originile Craciunului
741 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Casatoria aranjata in Tibet
469 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Nunta traditionala la irlandezi
1.396 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Traditii de nunta in Turcia

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 06.08.2013  Adauga la favorite 3.619 vizualizari

Nota film: 5 / 5 (2 voturi )
   
 
Nunta la turci ocupa un loc special in viata nu numai a tinerilor miri , ci si in a intregii comunitati din care fac parte. Nunta este un mic festival la care participa aproape intreaga comunitate, in special in satele mici din Turcia. Aceasta se desfasoara de-a lungul mai multor etape distincte, intinse pe parcursul mai multor zile de petreceri.

Etapele de desfasurare a nuntii, in ordine cronologica sunt urmatoarele:
- Hotararea de catre parintii baiatului ca este bun de insurat – cautarile unei mirese pe masura baiatului.
- In cazul in care se gaseste o mireasa si parintii sunt de acord, incepe primul pas in initierea mariajului si anume vizita la domiciliul fetei.
- Daca le place fata urmeaza prezentarea mirelui. Apoi daca cei doi se plac, familia baiatului decide sa ceara mana fetei in mod oficial.
- Odata ce s-a dat consimtamantul din partea familiei fetei se face un angajament verbal de logodna. In concordanta cu acordul celor doua familii cu aceasta ocazie se pot pune inelele de logodna pe degete.
- Dupa ce ambele parti si-au terminat pregatirile, la casa miresei se tine o ceremonie de logodna la care participa, in mare parte, mai mult femei. In cadrul acestei ceremonii familia viitorului mire inmaneaza bijuteriile si cadourile cumparate pentru mireasa, dupa care familia miresei, la randul ei, inmaneaza mirelui cadourile cumparate pentru acesta.
- Nunta propriu-zisa este urmatoarea etapa dupa logodna. Inainte de toate vor fi invitati toti membrii comunitatii.
- Ceremonialul nuntii este constituit din doua parti: noaptea de Henna si prezentarea miresei. Noaptea de hena se tine cu o zi inainte de nunta la casa miresei cu participarea femeilor.
- In ziua ce precede noaptea de henna sau cu cateva zile mai inainte zestrea miresei este adusa de la casa acesteia la casa mirelui si tot in acesta zi se pregateste camera nuptiala. Ziua de dinaintea noptii de henna este ziua primirii miresei si startul nuntii.
- Dimineata devreme are loc ceremonialul barbieritului mirelui, oaspetii aflati la casa mirelui merg in mare alai la casa miresei pentru a o aduce la casa mirelui, unde printr-un ceremonial specific ii este prezentata mireasa.
- Dupa cununia religioasa mirele si mireasa intra in camera nuptiala. In timpul petrecut de miri in camera nuptiala, in exterior sunt practicate o serie de ritualuri, in timpul carora se ureaza mirilor bunastare si armonie in familie.


- Ziua de dupa nunta este cunoscuta sub diferite numiri: ziua valului, dezvelirea fetei, punerea naframei sau acoperirea capului. Si la a acest ceremonial participa doar femei si semnifica trecere miresei in randul femeilor casatorite


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.