Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  A Saptea Pecete (1957) Ingmar Bergman / Drama 96 min
2.895 vizite - 0 comentarii
adaugat de buster
 
  Ingmar Bergman Fanny si Alexander (Suedia 1982) 181 min
1.208 vizite - 0 comentarii
adaugat de charly
 
  Tacerea (1963) Ingmar Bergman / Drama 91 minute
2.412 vizite - 0 comentarii
adaugat de aires
 
  Oul sarpelui (1977) Ingmar Bergman / Drama 119 min
2.707 vizite - 0 comentarii
adaugat de MARCU
 
  Oul sarpelui (1977) Ingmar Bergman / Drama 119 min
2.331 vizite - 0 comentarii
adaugat de stefan
 
  Lumina iernii (Suedia 1962) Drama Ingmar Bergman 75 min
2.523 vizite - 0 comentarii
adaugat de sirena
 
  Europa '51 (1952) / Drama cu Ingrid Bergman / 118 min
2.903 vizite - 0 comentarii
adaugat de sirena
 
  Izvorul Fecioarei (1960) Ingmar Bergman / Drama / 85 min
2.519 vizite - 0 comentarii
adaugat de stefan
 
  Fanny si Alexander (1982) Ingmar Bergman / Partea 1
1.222 vizite - 0 comentarii
adaugat de stefan
 
  Fanny si Alexander (1982) Ingmar Bergman / Partea 2
1.203 vizite - 0 comentarii
adaugat de stefan
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Filme complete
 

 

Persona (Suedia 1966) Drama Ingmar Bergman / 84 min

 
 
 
 
 
Adaugat de buster 15.06.2013  Adauga la favorite 1.600 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
Nota IMDB: 8.2
   
 
Persona (1966)

Nota IMDB: 8.2
****** O nominalizare BAFTA

Regia:Ingmar Bergman
Cu:Liv Ullmann, Bibi Andersson
Gen film:Drama

Persona este un film realizat, scris, regizat si produs de regizorul suedez Ingmar Bergman, lansat in 1966, avandu-le ca protagoniste pe actrita suedeza Bibi Anderson si norvegiana Liv Ullmann.

Bergman a considerat mereu acest film ca fiind unul dintre cele mai importante ale sale. Astfel, in cartea sa "Imagini", regizorul suedez scrie, "Astazi cred ca in [filmul] Persona - si apoi mai tarziu in [filmul] "Plansete si soapte" - am mers atat de departe cat am putut merge. In aceste doua cazuri de totala libertate [artistica], am atins secrete care nu pot fi spuse in cuvinte, si pe care doar cinematografia le poate descoperi." Tot atunci, Bergman a adaugat: "Cu diferite ocazii, am spus ca Persona mi-a salvat viata - si aceasta nu este o exagerare. Daca nu as fi avut curajul de a face acest film, as fi fost probabil total devastat. Un lucru semnificativ, pentru prima data nu mi-a pasat daca rezultatul va fi un succes comercial [sau nu]...".

Filmul trateaza relatia dintre doua femei, Elisabet, o actrita care inregistrase numeroase succese anterioare unui spectacol al piesei Electra, in timpul careia devine muta, si Alma (care semnifica suflet in spaniola si portugheza), sora medicala desemnata ingrijirii conditiei sale. Unii critici au interpretat filmul ca fiind inspirat de piesa Cel [mai] puternic, a dramaturgului suedez August Strindberg.

Persona este considerat, de catre numerosi critici si realizatori de filme, ca fiind unul dintre cele mai importante filme realizate vreodata. Eseista si scriitoarea Susan Sontag este unul din criticii de film care a scris extensiv despre acest film, numindu-l "capodopera lui Berman". Un alt critic a caracterizat Persona ca fiind "una dintre cele mai mari opere de arta ale secolului [20]". . Publicatia de specialitateSight and Sound a cotat filmul, intr-unul din sondajele sale de opinie, ca fiind al cincilea dintr-o lista scurta desemnand primele zece filme ale tuturor timpurilor.

"Persona este o meditatie asupra individului, asupra acestuia si a relatiilor lui cu altii: desigur, nu este vorba aici decat de o variatie pe tema centrala a operei bergmaniene, dar de data aceasta regizorul trateaza tema sa favorita cu o profunzime si o rigoare fara egal, epuizand toate implicatiile." –Marcel Martin, 1967 (Cinema).


Persona este un film realizat, scris, regizat si produs de regizorul suedez Ingmar Bergman, lansat in 1966, avandu-le ca protagoniste pe actritele suedeza Bibi Andersson si norvegiana Liv Ullmann.

Bergman a considerat mereu acest film ca fiind unul dintre cele mai importante ale sale. Astfel, in cartea sa Imagini, regizorul suedez scrie, "Astazi cred ca in [filmul] Persona -- si apoi mai tarziu in [filmul] Plansete si soapte -- am mers atat de departe cat am putut merge. In aceste doua cazuri de totala libertate [artistica], am atins secrete care nu pot fi spuse in cuvinte, si pe care doar cinematografia le poate descoperi." [1]. Tot atunci, Bergman a adaugat

„ Cu diferite ocazii, am spus ca Persona mi-a salvat viata - si aceasta nu este o exagerare. Daca nu as fi avut curajul de a face acest film, as fi fost probabil total devastat. Un lucru semnificativ, pentru prima data nu mi-a pasat daca rezultatul va fi un succes comercial [sau nu] ...[1] "

Filmul trateaza relatia dintre doua femei, Elisabet, o actrita care inregistrase numeroase succese anterioare unui spectacol al piesei Electra, in timpul careia devine muta, si Alma (care semnifica suflet in spaniola si portugheza), sora medicala desemnata ingrijirii conditiei sale.

Unii critici au interpretat filmul ca fiind inspirat de piesa Cel [mai] puternic, a dramaturgului suedez August Strindberg

Persona este considerat, de catre numerosi critici si realizatori de filme, ca fiind unul dintre cele mai importante filme realizate vreodata.

Eseista si scriitoarea Susan Sontag este unul din criticii de film care a scris extensiv despre acest film, numindu-l "capodopera lui Berman".

Un alt critic a caracterizat Persona ca fiind "una dintre cele mai mari opere de arta ale secolului [20]".

Publicatia de specialitate Sight and Sound a cotat filmul, intr-unul din sondajele sale de opinie, ca fiind al cincilea dintr-o lista scurta desemnand primele zece filme ale tuturor timpurilor.


Distributie:

Bibi Andersson ... Alma, The Nurse

Liv Ullmann ... Elisabeth Vogler, The Actress
Margaretha Krook ... The Doctor

Gunnar Bjornstrand ... Mr. Vogler


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.