Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Socrate nasterea filosofiei
322 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  " Bucuresti strict secret" - episodul "Mavrogheni
168 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Petre Ispirescu
1.267 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Incondeierea oualor in Bucovina Mestesug la rang de arta
589 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Filippo Brunelleschi
164 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Istoria crestinismului partea a-6-a
800 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  2/7.Oameni de Stiinta spun: "Pamantul a fost creat ! "
1.231 vizite - 0 comentarii
adaugat de goldi
 
  Amorurile lui Carol al II-lea al Romaniei
195 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Nostradamus
1.232 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cea mai lata strada din lume
1.461 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Vangelis Papathanassiou

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 05.06.2013  Adauga la favorite 695 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Numele sau complet este Evanghelos Odyssey Papathanassiou si s-a nascut pe 29 martie 1943 intr-un oras mic in apropiere de Volos, Grecia. Provine dintr-o familie bogata, care a vrut sa-l directioneze de la bun inceput catre o scoala buna. A inceput sa cante la pian la varsta de 4 ani si prima sa aparitie publica cu propriile compozitii a fost la varsta de 6 ani. In perioada studentiei, a fost partea importanta a unui grup pop de succes din Grecia numit Forminx.

In 1960 Vangelis se muta la Paris unde pune bazele celui mai popular grup muzical al Europei din aceea vreme : Aphrodite's Child. In 1970 grupul se destrama si Vangelis porneste o cariera solo cu care incearca explorarea muzicii si sunetului prin instrumente electronice de care era atat de fascinat. La mijlocul anilor 70 Vangelis paraseste Parisul pentru Londra, locul unde si-a fondat propria companie de muzica, permitandu-si astfel dezvoltarea teoriilor sale asupra muzicii si sunetului.

In 1982, coloana sonora pentru „Chariots of Fire" a cistigat Oscarul si i-au asigurat lui Vangelis succesul international. Dupa obtinerea unui Oscar, cariera artistului a atins cotele dorite si i-a adus nenumarate colaborari si viitoare contracte.

Vangelis a colaborat de-a lungul timpului cu artisti ca Jon Anderson, Irene Papas, Michael Kakoyannis, Alan Bates, Fanny Ardant, Markella Hatziano, Kathleen Battle, Jessye Norman, Montserrat Caballe, tenorul grec Konstantinos Paliatsaras si deasemena cu mari regizori precum Roman Polanski, Ridley Scott etc. Vangelis si-a adaugat in repertoriul sau colaborari de muzica pentru teatru si balet, memorabile Coloane Sonore, a orchestrat si a dirijat evenimente live, in aer liber, concerte de gala, a castigat discul de aur si de platina in peste 17 tari cu albumul 1492 - Conquest of Paradise, „Artistul international al anului 1995" si castigarea Leului de Aur la categoria „Cea mai buna coloana sonora".

Albumele lui sunt fuziunii aproape complete intre acustica, muzica traditionala si instrumentatie electronica, Vangelis fiind un pionier al sunetului Analog, care curand isi castiga recunostinta mondiala unde numerosi critici incep sa il considere ca fiind unul din cei mai buni compozitori al acestui secol. Toate compozitile Vangelis sunt orchestrate/aranjate si interpretate de el.

Intr-un interviu Vangelis declara despre industria muzicala urmatoarele :
"Eu scriu muzica in fiecare zi, nu pot sa fac 20 de albume pe an doar pentru a satisface niste oameni de afaceri. Fac muzica pentru ca imi place si voi realiza un album atunci cand vreau eu. Dar este imposibil sa explic asta industriei de muzica. Daca voi deveni cel mai mare creator de muzica din Hollywood, va fi foarte neplacut pentru mine si ma va distruge. Nu ma voi lasa prins intr-o cursa absurda a dorintelor, unde esti obligat sa creezi succese repetandu-te pe tine insuti tot timpul. Poate ca stilul meu este neobisnuit in aceasta industrie, dar si pentru mine este neobisnuit sa fiu in aceasta afacere. Sunt bagat in asta doar pentru ca am nevoie creez ceea ce vedeti in jurul vostru"


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.