Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Ho Si Min -Vietnam
1.191 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Delta Dunarii: Paradisul aproape pierdut
404 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Undele cerebrale Delta
213 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Delta Dunarii de la Murighiol spre Periprava
1.220 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Delta Dunarii - Amazonul Europei / Documentar 99 minute
1.133 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Delta Dunarii- paradisul aproape pierdut
1.049 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Delta Dunarii- paradisul aproape pierdut
1.029 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Delta Dunarii- paradisul aproape pierdut
513 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Okavango Delta, Botswana
1.021 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Delta Dunarii - Caii salbatici (Romania)
1.129 vizite - 0 comentarii
adaugat de mariab
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Delta Mekongului-Vietnam

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 24.05.2013  Adauga la favorite 832 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Vietnamezii o denumesc: dong bang song Cuu Long, adica Delta celor Noua Dragoni. Dincolo de pompoasa si onorabila denumire pentru cea mai mare delta din Peninsula Indochina, Delta Mekong-ului este sinonima, in multe privinte, cu insasi cultura, civilizatie si ethosul poporului vietnamez. Este o delta de dimensiuni mari, care acopera in sezonul ploios o suprafata de 39.000 kilometri patrati. Fiind o delta situata intr-o regiune joasa de coasta, Delta Mekong-ului este foarte usor predispusa inundatiilor de proportii, cu toate ca, in ultimii ani, s-a constatat ca fenomenul de incalzire globala si-a pus si aici amprenta, sub forma aridizarii

Datorita altitudinii foarte scazute, specialistii presupun ca daca anotimpurile ploioase vor continua cu aceeasi intensitate, in anul 2030, intreaga delta va fi inundata. Cele mai afectate provincii vor fi Ben Tre si Long An, circa 51%, respectiv 49% din suprafetele lor urmand sa se afle la 1 metru sub ape. Descoperirile arheologice din siturile Oc Eo si Funan sugereaza ca delta a fost fundamentul cresterii si dezvoltarii regatelor Funan. De-a lungul zbuciumatei istorii a Vietnamului, locuitorii sai s-au refugiat deseori in delta, de unde lansau atacuri-fulger asupra invadatorilor.

Intreaga regiune este faimoasa pentru culturile sale de orez care produc aproape jumatate din cantitatea necesara Vietnamului pentru consumul intern - fapt care plaseaza Vietnamul pe locul doi, dupa Thailanda, pe lista producatorilor de orez, la nivel mondial. De fapt, Delta Mekongului produce singura mai mult orez decat Japonia si Corea de Sud la un loc. Pe langa acest aspect, zona adaposteste o industrie piscicola axata pe comercializarea pestilor din speciile basa, somnul Tra si variate specii de creveti. Delta a fost declarata recent "Comoara Biologica", un numar de peste 1.000 de noi specii de animale fiind descoperite aici in ultimii ani, incluzand o specie de sobolan salbatic despre care lumea stiintifica credea ca disparuse.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.