Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Lacul Baikal (Rusia).
1.098 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Codul Voynich - Cel mai misterios manuscris din lume
423 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Dresura de cai-Rosi Hochegger
718 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cel mai mare tunel din lume: mineri cu fata spre munti
59 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Chan Chan (Peru) - Cel mai mare oras din chirpici
375 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cel mai intortocheat sens giratoriu din lume
1.425 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Aldabra
1.976 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  ERIHON, CEL MAI VECHI ORAS DIN LUME
368 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cei mai mici oameni din lume
517 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mosel, Germania
1.223 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Kingda Ka, cel mai mare montagne-russe din lume

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 11.04.2013  Adauga la favorite 905 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Povestea montagne-russe-urilor incepe mai devreme decat ati crede, in secolul al XIV-lea, cand mai multi nobili rusi construiau in apropiere de Sankt Petersburg un “munte" din zapada cu o inaltime de 25 de metri pentru a se putea da cu sania intr-un mod cat mai spectaculos.

De la micile damburi construite din zapada si ranforsate cu lemn a ramas pana in ziua de azi numele de “munte rusesc", sau “montagne russe", dupa forma franceza care a fost adoptata in mai multe limbi. In mod paradoxal, in rusa acest tip de traseu se numeste “americanskie gorki", sau muntii americani, poate dupa popularitatea extrema pe care acest tip de distractie a capatat-o peste Ocean.

Primele montagne-russe-uri moderne, daca se poate spune asa, au aparut ca o incercare a unei companii miniere de a castiga cativa dolari in plus din transportul de pasageri pe o ruta feroviara miniera foarte abrupta. Un sistem care, in mod normal, era folosit pentru transportul carbunelui din varful unui deal pana la baza a devenit o atractie turistica in Summit Hill, Pennsylvania, dupa ce compania miniera a inceput sa vanda bilete celor care cautau senzatii tari. Traseul dura doar cateva minute, iar trenurile erau puse in miscare doar de atractia gravitationala. Ideea s-a dovedit atat de buna incat in mai putin de un secol deja existau deja zeci de parcuri de distractii care foloseau astfel de trasee pentru amuzamentul publicului.



In 1919, un inginer numit John Miller a creat un nou sistem de ancorare a trenurilor pe sine, bazat pe trei seturi de roti, care reducea semnificativ riscul de deraiere a vagoanelor si permitea construirea de trasee mult mai complicate decat pana in acel moment. De atunci, tehnologia a evoluat atat de mult incat astazi sunt folosite trenuri lansate electromagnetic, iar viteza maxima de poate fi atinsa depaseste 200 de kilometri la ora, in conditii de siguranta maxima.

Kingda Ka, cel mai mare montagne-russe din lume, este in Statele Unite, in cadrul parcului de distractii Six Flags Great Adventure, din New Jersey. Cu o inaltime maxima de 139 de metri, cam cat o cladire cu 45 de etaje, montagne-russe-ul are o cadere in unghi drept care propulseaza pasagerii pana la o viteza de 205km/h in doar 3,5 secunde, un record invidiat chiar si de cele mai rapide masini de curse. Fortele la care sunt supusi cei in cautare de senzatii tari sunt asemanatoare unui avion de vanatoare: de cinci ori forta gravitatiei.



Cel mai mare traseu din afara Statelor Unite este in Australia, la parcul de distractii Dreamworld, din Queensland. Numit Tower of Terror II, montagne-russe-ul are o inaltime de 115 metri si ofera aceeasi cadere de 90 de grade ca si Kingda Ka, dar cu o viteza mai mica: 160 de kilometri pe ora. In topul mondial, Tower of Terror II ocupa locul al treilea, primele doua pozitii fiind ocupate de trasee din America.



In topul tarilor, Japonia ocupa pozitia a treia, prin montagne-russe-ul Steel Dragon 2000, din orasul Nagashima. Traseul are o inaltime maxima de 97 de metri, iar pasagerii ating 153 km/h, intr-o cadere de 65 de grade. Din cauza pericolului seismic din zona, constructia Steel Dragon a costat peste 50 de milioane de dolari, data fiind cantitatea enorma de otel necesara pentru a intari structura suspendata.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.