Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  MARI TRADARI CARE AU SCHIMBAT ISTORIA ROMANILOR
71 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mormantul lui Isus
351 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Rusia - Istoria unui Imperiu
535 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Deportatii: Un tren in necunoscut (
233 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Istoria complicata a aurului | Puterea Aurului
149 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Partea II – Cerul coborat pe Pamant
825 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Istoria OZN-rilor
470 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  20 cele mai misterioase descoperiri subterane din lume
74 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Bizantul, imperiul pierdut-Cerul coborat pe pamant
560 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Istoria Orientului Mijlociu -p.2-5
1.614 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Istoria formatiei The Beatles

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 28.03.2013  Adauga la favorite 1.012 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Formatia The Beatles este una dintre cele mai cunoscute formatii din intreaga istorie muzicala. Formatia a fost infiintata in anul 1962, in Liverpool, Anglia, avandu-i ca membri componenti pe John Lennon, Paul McCartney, George Harrison si Ringo Starr. In timpul existentei sale, formatia a creat o adevarata isterie printre fanii muzicii rock, numita “Beatlemania".

Istoria formatiei Beatles

La varsta de doar 16 ani, John Lennon si-a format o mica trupa, The Quarrymen, in martie 1957. John Lennon a fost acompaniat si de tanarul chitarist in varsta de 15 ani, Paul McCartney. Acesta la randul sau l-a invitat pe George Harrison, pe atunci in varsta de 14 ani, la repetitii, urmand ca si acesta sa se alature micului grup. Prietenul lui Lennon, Stu Sutcliffe, a fost introdus in grup, propunanad de asemenea schimbarea numelui in “The Beetles", ca tribut pentru muzicianul Buddy Holly. In luna august, numele formatiei devine “The Beatles".

In primii ani ai existentei, formatia The Beatles s-a mutat in Germania, unde a sustinut numeroase concerte. In anul 1961, formatia lanseaza un single intitulat “My Bonnie".

Intorsi in tara natala, membrii formatiei au inceput sa fie din ce in ce mai cunoscuti, formatia devenind un adevarat succes. Un nou membru este introdus in trupa si anume Ringo Starr, in calitate de tobosar.

Formatia The Beatles a debutat cu albumul Please Please Me, lansat in anul 1963 in Marea Britanie. Opt dintre cele 14 melodii aflate pe acest album au fost compuse de catre Lennon si McCartney. Albumul a fost un adevarat succes, fiind apreciat de catre criticii muzicali si de catre fani, care l-au considerat un album de exceptie chiar si dupa zeci de ani. Albumul a ajuns pe primul loc in Top UK. Unul dintre single-urile extrase de pe acst album este “From Me to You", single care a ajuns pe primul loc in topuri. Single-ul “She Loves You" a fost cel mai apreciat. Concertele nu au intarizat sa apara, formatia creand o adevarata isterie printre fani.

La doar patru luni dupa lansarea primului album The Beatles, cel de al doilea isi face aparitia, fiind intitulat sugestiv With the Beatles. Albumul a fost lansat si peste ocean, unde a fost foarte bine primit.

Formatia a parasit Anglia pe data de 7 februarie a anului 1964, pentru a se lansa, cu mari emotii, in Statele Unite. Formatia The Beatles a fost primita cum nu putea mai bine de catre fanii americani, care au manifestat un interes nemaintalnit pana atunci pentru muzica artistilor din Marea Britanie. Infatisarea membrilor trupei The Beatles a devenit in scurt timp un simbol, multi dintre fani adoptand tunsoarea sau stilul vestimentar al baietilor.

In luna iulie a anului 1964, The Beatles au sustinut un turneu international. Tot in acest an, formatia a realizat un film de comedie, care a avut ca principala tema “Beatlemania". Filmul se numeste A Hard Day’s Night. Soundtrack-ul filmului reprezinta cel de al treilea album The Beatles.

Cel de al patrulea album se numeste Beatles for Sale si a fost produs de catre George Martin.

In anul 1965, un nou film ii aduce in prim plan pe cei de la The Beatles, si un nou soundtrack formeaza albumul cu numarul cinci, purtand numele filmului, Help!. La sfarsitul anului, formatia lanseaza albumul cu numarul sase, Rubber Soul, un album exceptional. Criticii au observat o evolutie in ceea priveste versurile melodiilor.

Urmatorul album va avea si mai mult succes dect precedentul, atat in Europa, cat si in America unde este clasat pe primul loc in top, unde a stat pentru sapte saptamani.

Un alt album de succes a fost si Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band, lansat pe 1 iunie 1967. Albumul include melodii de referinta pentru formatia The Beatles, cum ar fi “Lucy in the Sky with Diamonds" si “A Day in the Life". Albumul a primit critici pozitive, fiind foarte comercial. Albumul The Beatles sau The White Album a fost lansat in 1968, si a primit atat critici negative, cat si critici pozitive. Albumul a fost inregistrat intr-o perioada dificila pentru formatie, atunci cand Ringo Starr a parasit-o pentru ceva timp.

Yellow Submarine este albumul cu numarul 10 al formatiei The Beatles. Criticii sunt de parere ca acesta este cel mai slab album al formatiei.

Ultimul album The Beatles a fost lansat in anul 1970 si poarta numele Let It Be.

Dupa lansarea acestui album, formatia The Beatles s-a destramat, urmand ca fiecare membru sa urmeze o cariera muzicala individuala.

Influenta pe care formatia The Beatles a avut-o asupra culturii muzicale ulterioare a fost imensa.

Stiati ca…

- formatia The Beatles a castigat 7 premii Grammy si 12 premii Ivor Novello?

- in luna iunie a anului 1964 formatia a sustinut un turneu mondial de 19 zile si 32 de concerte?

- dupa ce John Lennon a afirmat ca formatia The Beatles este mai populara decat Iisus, formatia si-a atras critici negative, fiind chiar interzisa in unele state?


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.