Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Viata de zi cu zi in Japonia - Documentar 79 minute
4.471 vizite - 0 comentarii
adaugat de cara
 
  33 de lucruri INCREDIBILE despre JAPONIA
1.447 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Japonia: Memoriile unui imperiu secret
1.465 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Japonia 11 martie 2011I -Motomiya
1.607 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Rick Stein - Un tur al pietelor din Japonia
561 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Comorile pierdute ale lumii vechi.Japonia si samurai
820 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Iarna in Japonia (Curatirea zapezii)
3.001 vizite - 0 comentarii
adaugat de mariab
 
  Brutar francez uimitor! Brutaria lui japoneza!
531 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Japonia, VIS SAU COSMAR?
55 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Japonia 1500 de istorie
454 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Japonia II

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 22.03.2013  Adauga la favorite 601 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Japonia (in japoneza 日本, se citeste Nippon sau Nihon, sens literal: „originea soarelui") este o tara insulara din Asia de Est, situata pe un lant de insule aflate intre Oceanul Pacific si Marea Japoniei, la est de Peninsula Coreeana. Denumirea oficiala este 日本国 Nipponkoku, textual „Tara de la originea soarelui." Este cunoscuta in romaneste si sub numele de Tara Soarelui Rasare. Potrivit legendei, Japonia a fost creata de catre zei care au infipt o sabie in ocean, la scoaterea ei formandu-se patru picaturi ce au devenit insulele principale, precum si o multitudine de insule mici (peste 5000).
Japonia este localizata in Asia de Est, in nordul Oceanului Pacific, fiind formata din 4 insule importante, ce reprezinta un procent de aproximativ 95% din teritoriul Japoniei: Honshu(227414 km2), Hokkaido(78411 km2), Kyushu(42600 km2) si Shikoku(17800 km2), plus numeroase insule mici.

Insulele nipone sunt formate la imbinarea placilor tectonice: placa Pacificului si placa Filipinelor se scufunda sub placa Euroasiatica din vest. Japonia este situata deasupra zonei de scufundare, pe placa Euroasiatica. La imbinarea placilor tectonice crusta pamantului este instabila, ceea ce explica numarul mare de vulcani din Japonia (50 activi si circa 200 inactivi) precum si numarul mare de cutremure (circa 1500 pe an). Cu toate acestea, se sustine ca aceste lucruri contribuie la frumusetea peisajului din Japonia. Izvoarele termale sunt larg raspandite, atat in zonele de munte, cat si in apropierea zonelor de tarm. Totusi, lava si cenusa rezultate in urma eruptiilor vulcanilor au avut, de-a lungul timpului, efecte dezastruoase asupra populatiilor care traiesc in zona apropiata vulcanilor activi.

In cea mai mare parte arhipelagul are un relief muntos si colinar(peste 80%), de varsta relativ recenta, in cadrul caruia se deosebesc regiuni formate in urma cutarilor tertiare si tertiar-cuaternare. 25 de varfuri depasesc 3000 m, altitudinea maxima este Fuji Yama/Fuji-san 3776 m.

Japonia este situata la limita nord-estica a zonei climatice aflate sub influenta musonului asiatic, care aduce o cantitate mare de preicipitatii pe teritoriul tarii. Vremea are o dubla influenta: una a sistemului climatic siberian si a doua. a tipului climatic din zona sudica a Pacificului. Clima este influentata de prezenta Curentului Japoniei(Kuroshio), un curent cald iar nordul este dominat de Curentul Kuril(Oyashio), un curent rece, care actioneaza in estul insulei Hokkaido si la nord de Honshu. Zona intersectiei celor doi curenti este una propice pescuitului. Curentul Tsushima, un brat al Curentului Japoniei, transporta apa calda catre nord, pana in Marea Japoniei. Umiditatea este destul de ridicata tot timpul anului, cu precipitatii ce variaza, in medie, de la 1000 la peste 2500 mm. Temperatura medie variaza de la 17°C, in portiunile sudice, la 9°C, in extremitatea nordica. Hokkaido se confrunta cu ierni vitrege si indelungate, in timp ce restul tarii se bucura de vreme mai blanda in regiunile sudice, care au un climat subtropical. Zona Ryukyu este incalzita de prezenta Curentului Japoniei si are un climat tropical. Shikoku si Kyushu au un climat subtropical. Sezonul taifunurilor incepe din mai pana in octombrie si de obicei, in fiecare an, cateva taifunuri, caracterizate de vanturi puternice si ploi abundente lovesc insulele.

Flora din Hokkaido este caracterizata de paduri de conifere specifice zonei montane(brad, molid si larice), la altitudini mari, si de paduri de arbori nordici cu lemn de esenta tare combinati, la altitudini mai joase. In Honshu, intalnim o flora de tip temperat formata din: chiparos, pin umbrela, brad hemlock, tisa si pin alb. In zonele depresionare intalnim stejarul si arborele de camfor si arbori de bambus. Shikoku si Kyushu sunt vestite pentru vegetatia lor perena. Trestia de zahar si citricele se gasesc in zonele depresionare restranse, arborii cu frunza lata la altitudini mai mari.

In Japonia sunt identificate in jur de 140 de specii de animale. Singura specie de primata este macacul japonez ce poate fi intalnit si in nord. Exista 32 de specii de carnivore, printre care: ursul brun, hermina, nurca, ratonul, vulpea, lupul, morsa si foca. In ape se gasesc crabi si crevete. Mari grupuri de pesti migratori sunt directionate spre Japonia de catre Curentul Japoniei si Curentul Kuril. Speciile de insecte sunt variate si an numar mare. Aici traiesc peste 250 de specii de pasari si 8 specii de reptile.

Calamitati naturale: taifunuri, vulcani, tsunami, cutremure.


Casa Imperiala a Japoniei este condusa de Imparatul Japoniei. Constitutia Japoniei defineste imparatul ca "simbol al statului si al unitatii poporului". El executa datorii ceremoniale si nu are putere reala, nici macar in situatii de urgenta. Suveranitatea este pusa in mainile poporului japonez prin constitutie. Desi statutul sau oficial este disputat, la ocazii diplomatice, imparatul tinde sa se comporte (doar daca are sustinere publica) ca si cum ar fi sef de stat. In 2006, Japonia este singura tara din lume condusa de un imparat. Floarea familiei imperiale japoneze este crizantema. Intre anii 794-1868, Kyoto a fost capitala imperiala a Japoniei.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.