Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Rick Stein - Un tur al pietelor din Japonia
421 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cel mai scump tren din lume
540 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum era viata normala in Egiptul antic?
465 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum era viata normala in Egiptul Antic?
274 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum schimba banii chinezi locuintele in Africa
339 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Povestea lui Dumnezeu / Subtitrat / Episod 3
1.260 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Africa: Fauna din Serengeti
375 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ngorongoro-Tanzania
905 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Malawi
898 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Garibaldi, luptatorul pentru libertate si femeia
41 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Vizitand - Tanzania

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 22.02.2013  Adauga la favorite 1.279 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Tanzania, oficial Republica Unita a Tanzaniei, este o tara in estul Africii care este marginita de Kenya si Uganda in nord, Ruanda, Burundi si Republica Democrata Congo in vest si Zambia, Malawi si Mozambic in sud. In partea de est este marginita de Oceanul Indian. Denumirea tarii provine de la combinatia dintre Tanganika, care este teritoriul principal, si Zanzibar, tarmul arhipeleagului. Cele doua foste colonii britanice unite in 1964, au format Republica Unita Tanganika si a Zanzibarului, care in acelasi an a fost redenumita Republica Unita a Tanzaniei. In 1996 oficialitatile guvernamentale au fost transferate din Dar es Salaam la Dodoma, care a devenit astfel capitala politica a tarii. Insa, Dar es Salaam ramane principalul centru comercial.

Avand 945,087 km², Tanzania este a treizeci si una tara din lume ca intindere (urmatoarea dupa Egipt), fiind ca suprafata de 4 ori mai mare decat Romania . Tanzania este comparabila ca marime cu Nigeria. Relieful Tanzaniei este muntos in nord-est, acolo unde Muntele Kilimanjaro, cel mai inalt varf din Africa, este situat. La nord si vest se gasesc Marile Lacuri si Lacul Victoria (cel mai mare lac din Africa) si Lacul Tanganyika (cel mai adanc lac din Africa, cunoscut pentru speciile unice de peste). Centrul Tanzaniei cuprinde un larg platou cu campii si teren arabil. Tanzania contine multe parcuri intinse si importante din punct de vedere ecologic, cu fauna salbatica, incluzand faimosul Parc National Ngorongoro Crater, Serengeti in nord, si Parcul National Mikiumi si Selous Game Reserve in sud. Parcul National Gombe, situat in vest este cunoscut ca locul unde Dr. Jane Goodall studiaza comportamentul cimpanzeilor.

Guvernul Tanzaniei gaseste ca departamentul de turism s-a angajat intr-o campanie de promovare a cascadelor Kalambo din sud-estul Tanzaniei regiunea Rukwua ca una dintre principalele destinatii ale Tanzaniei pentru numerosii turisti. Cascadele Kalambo sunt pe locul doi ca inaltime in Africa si sunt localizate langa Lacul Tanganyika.
Tanzania este situata la sud de ecuator, pe coasta Oceanului Indian. Marea zona din interior este dominata de platouri extinse, situate la o altitudine medie de 1500 m, care coboara gradual spre coasta. Aceste platouri sunt taiate de o falie uluitoare, vece de 18 milioane de ani - Valea Marelui Rift, de la Marea Rosie pana in Mozambic.Uriasele forte tectonice care au despicat scoarta Pamantului sunt inca active. Zona faliei ajunge in Tanzania in sud, prin Lacul Nyasa, de unde se ramifica. Riftul Central-african continua de-a lungul frontierei de vest a tarii, in timp ce Riftul Est-african traverseaza centrul Tanzaniei.
In nordul Tanzaniei exista imense cratere vulcanice, ca Ngorongoro, si vulcani stinsi ca Muntele Meru, si „Acoperisul Africii", Muntele Kilimanjaro. Marele platou Unjamwezi se intinde intre Riftul Central-african si Riftul Est-african, la circa 1200 m deasupra nivelului marii.



Platourile sunt acoperite de savane vaste, uscate, partial cu o vegetatie asemanatoare ierbii, si de palcuri de copaci, ca si de tufisuri tepoaste, dar suculente . Acacia avand coroana caracteristica sub forma de umbrela, este marca a savanei, alaturi de faimosul baobab, care s-a adaptat climatului secetos. In timpul sezonului ploios savana uscata se transforma intr-un peisaj inverzit, in plina inflorire. Padurea uscata este situata in vestu si sudul Tanzaniei, caractrizata de un climat secetos. Ea face loc treptat densei paduri tropicale umede de pe versanti. Coasta este acoperita de mangrove, mai ales la gurile raurilor. In afara de acestea, zona este dominata de palmieri care produc nuci de cocos si de plantatii de acaju si de sisal


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.