Strain Hunters
Vanatorii Strain este o serie de documentare care vizeaza informarea publicului larg cu privire cautarea pentru conservarea plantelor de canabis in forma de rase primitive deosebit de vulnerabile, originare din cele mai sarace zone ale planetei.
Intentia unica a Vanatorilor de tupini este de a identifica, localiza si de a prelua soiuri locale de canabis, care nu au fost inca studiate, in scopul de a oferi oamenilor de stiinta si a medicilor posibilitatea de a consolida in continuare cunostintele de plante de canabis in domeniul medicamentului.
Multe profile anterior necunoscute canabinoizi sunt cuprinse in soiuri primitive de canabis care provin din zone in care nu exista nici o posibilitate de cercetare stiintifica.
Plantele din genul Cannabis sunt utilizate ca plante textile, in scopuri medicinale, iar unele extrase ca droguri. Produsele industriale de canepa sunt realizate din soiuri de Cannabis selectionate pentru a produce o cantitate mare de fibre si un nivel minim de THC (Δ9- tetrahidrocannabinol), o substanta psihoactiva. Substantele psihoactive sunt extrase din florile uscate si frunzele soiurilor selectionate pentru a produce cantitati mari de THC. Diferite extrase de cannabis, printre care si hasisul sunt si ele obtinute din aceste plante.[3]
Canepa are cea mai mare capacitate de industrializare dintre toate plantele tehnice: nimic nu se arunca, totul e valorificat, iar produsele obtinute sunt folosite de la fabricarea banalei funii pana in industria cosmetica sau auto[4]. Dupa cultivarea cu canepa, terenul devine in anul urmator propice cultivarii cerealelor deoarece canepa ucide buruienile.
De asemenea, cantitatea de ingrasamant chimic necesara unei productii bune este mult mai mica decat la alte cv.
Din seminte se produce bere, uleiul utilizat in industria vopselelor, in cosmetica, ulei comestibil sau margarina, partea lemnoasa, care ramane dupa prelucrarea primara, poate fi folosita la realizarea hartiei, a zaharului de lemn, a placilor prefabricate, chiar si a unui combustibil solid cu mare putere calorica, iar din frunze se fac medicamente si ceaiuri medicinale.
Fibrele din canepa pot inlocui fibra de sticla in unele componente din industria auto