Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Body Bags (SUA 1993) Comedie,Horror,SF /
1.810 vizite - 0 comentarii
adaugat de MARCU
 
  Maica Tereza de Calcuta (1986) Biografic
1.235 vizite - 0 comentarii
adaugat de morcov
 
  Shanghai Surprise trailer - Madonna 1986
1.172 vizite - 0 comentarii
adaugat de jolie
 
  Momente din viata unui politist (UK 1986) Episod 4
850 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Momente din viata unui politist (UK 1986) Episod 23
847 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Antrenorii (SUA 1986) Drama,Sport
1.380 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Placeri (SUA 1986) Drama
499 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Shanghai Surprise 1986 (Madonna & Sean Penn)
1.808 vizite - 0 comentarii
adaugat de jolie
 
  Scoala militara (SUA 1986) Comedie /
3.104 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Harem (1986) cu Ava Gardner si Omar Sharif
2.331 vizite - 0 comentarii
adaugat de polux
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Trailers
 

 

Crimele din Rue Morgue (1986)

 
 
 
 
 
Adaugat de sirena 18.11.2012  Adauga la favorite 949 vizualizari

Nota film: 5 / 5 (1 vot )
Nota IMDB: 5.9
   
 
The Murders in the Rue Morgue (1986)

Noia IMDb:5,9

Regizor: Jeannot Szwarc
Scenaristi: Edgar Allan Poe (story), David Epstein (teleplay)
Cu: George C. Scott, Rebecca De Mornay, Ian McShane

„Crimele din Rue Morgue" (in engleza The Murders in the Rue Morgue) este o povestire a scriitorului american Edgar Allan Poe,

Ea a fost recunoscuta ca prima povestire politista;

Poe se refera la ea ca una dintre "povestile de rationament". Doua lucrari care prezinta unele asemanari cu povestirea lui Poe sunt Das Fraulein von Scuderi (1819) de E.T.A. Hoffmann si Zadig (1748) de Voltaire.

C. Auguste Dupin este un barbat din Paris care rezolva misterul uciderii brutale a doua femei. Numerosi martori au auzit un suspect, desi nimeni nu este de acord cu privire la limba vorbita de acesta. La locul crimei, Dupin gaseste un fir de par care nu pare a fi uman.

In calitate de primul detectiv adevarat din literatura, personajul Dupin a stabilit mai multe procedee literare care vor fi folosite in viitor de alti detectivi fictivi, inclusiv de Sherlock Holmes si Hercule Poirot. Multe personaje ulterioare, de exemplu, urmeaza modelul lui Poe al unui detectiv genial, al unui prieten personal care ii serveste ca narator, si revelatia finala a indiciilor care au dus la rezolvarea cazului. Dupin reapare si in "Misterul lui Marie Roget" si "Scrisoarea furata".


Povestirea se invarte in jurul inexplicabilei duble crime a doamnei L'Espanaye si a fiicei ei in Rue Morgue, o strada fictiva din Paris. Relatarile din ziar arata ca gatul mamei era atat de tare taiat incat capul ei abia se mai tinea de trup, iar fiica ei, dupa ce a fost strangulata, a fost varata in deschizatura ingusta a hornului. Crima a avut loc intr-o camera inaccesibila de la etajul al patrulea, camera care fusese incuiata pe interior. Vecinii care au auzit crima au oferit relatari contradictorii, fiecare sustinand ca el a auzit ucigasul vorbind intr-o alta limba decat a sa. Vorbele erau neclare, iar martorii au spus ca ei nu cunosc limba in care pretind ca au auzit vorbele.

Parizienii Dupin si prietenul sau, naratorul anonim al povestirii, citesc cu interes aceste relatari din ziare. Cei doi traiesc in izolare si nu primesc niciun vizitator. Ei au taiat contactul cu "fostii asociati" si ies afara din casa doar noaptea. "Existam doar pentru noi", explica naratorul. Cand un om pe nume Adolphe Le Bon a fost inchis desi nu existau dovezi care sa indice vinovatia acestuia, Dupin este atat de intrigat incat isi ofera serviciile sale lui "G", prefectul de politie.

Deoarece martorii nu pot fi de acord asupra limbii in care a vorbit criminalul, Dupin concluzioneaza ca ei nu au auzit deloc o voce umana. El gaseste un fir de par la locul crimei, care este destul de neobisnuit; "acesta nu este par uman", a conchis el. Dupin da un anunt in ziar in care intreaba daca cineva a pierdut un "urangutan". La anunt raspunde un marinar, care vine la Dupin acasa. Marinarul ofera o recompensa pentru restituirea urangutanului; Dupin cere toate informatiile pe care le are marinarul despre crimele din Rue Morgue. Marinarul afirma ca el tinea un urangutan captiv pe care-l prinsese atunci cand vasul pe care lucra acostase in Borneo. Animalul scapase din casa marinarului cu briciul de barbierit al acestuia. Cand el a urmarit urangutanul, aceasta din urma a scapat prin escaladarea unui zid si a unei sarme de paratrasnet, intrand in apartamentul din Rue Morgue printr-o fereastra.

Odata ajuns in camera, surprinsa Madame L'Espanaye nu s-a putut apara in fata urangutanului care incerca sa o barbiereasca dupa cum observase ca facea marinarul si i-a taiat accidental gatul femeii cu briciul. Fapta sangeroasa a intaratat si infuriat animalul si a strans-o de gat pe fiica pana cand aceasta din urma a murit. Urangutanul a devenit apoi constient de biciul stapanului sau, de care se temea, si a incercat sa ascunda trupul tinerei femei varandu-l in deschizatura hornului. Marinarul, constient de "crima", a intrat in panica si a fugit, permitand urangutanului sa scape. Prefectul de politie, dupa auzirea acestei intamplari, a mentionat cu sarcasm ca oamenii ar trebui sa-si vada de treaba lor. Dupin raspunde ca G este "prea viclean pentru a fi profund".




Regizor:
Jeannot Szwarc



Scenaristi:
David Epstein
Edgar Allan Poe



Genul:
Mister / Crima / Groaza



Durata:
100 minute


Distributie:


George C. Scott
Auguste Dupin





Rebecca De Mornay
Claire Dupin





Ian McShane
Prefect of Police





Neil Dickson
Adolphe Le Bon





Val Kilmer
Phillipe Huron





Maud Rayer
Melle L'Espanaye





Maxence Mailfort
Inspector Alphonse


Favorite

 
 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.