Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Ghid de calatorie in Abu Dhabi
194 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Abu Dhabi
1.136 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Dubai
1.430 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Abu Dhabi- Moscheea Sheikh Zayed
263 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Etihad Towers, Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite
791 vizite - 0 comentarii
adaugat de Iulia Andrei
 
  Doha-Qatar
1.383 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Moscheea Al Mina-Hurgada
120 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Templele Dilwara-India
587 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Catedrala Mezquita Cordoba
379 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Londra-Marea Britanie
1.166 vizite - 0 comentarii
adaugat de alexandra
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Marea moschee din Abu Dhabi

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 15.11.2012  Adauga la favorite 1.017 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Moscheea a devenit rapid o atractie datorita numarului mare de recorduri pe care le detine. Asa cum declara una dintre coautoarele proiectului, Khawla al-Suleimani, "este a treia mare moschee din lume dupa cele de la Mecca si Medina (din Arabia Saudita), cele doua principale locuri sfinte ale islamului". Contrar celorlalte doua, moscheea din Abu Dhabi nu este interzisa nemusulmanilor, dimpotriva. Femeile trebuie sa se drapeze insa din cap pana in picioare in lungi rochii negre – abayas – pentru a li se permite intrarea. Singura interdictie a celor nemusulmani in interiorul moscheii este de a nu atinge Coranul, aflat in toate salile de rugaciune. Moscheea este construita in intregime in marmura de Italia, are patru minarete cu inaltimea de 107 m si 82 de domuri cu sapte dimensiuni diferite. Are 96 de coloane, dintre care 24 principale, in interior si 1.084 in exterior. Mii de pietre rare si semipretioase au fost utilizate pentru decoruri, unele incrustate in marmura. Moscheea detine un fabulos covor iranian lucrat manual, cu o suprafata de peste 6.000 de metri patrati, cel mai mare din lume. Peste 1.200 de lucratori din regiunea Khorassan din estul Iranului au fost mobilizati doi ani pentru a tese covorul ce cantareste 45 de tone, costul sau fiind estimat la 8,5 milioane de dolari. Covorul acopera podeaua salii principale de rugaciune, unde au loc peste 9.000 de credinciosi. Alte doua sali vecine pot adaposti fiecare cate 1.500 de fideli, una fiind rezervata femeilor, care in islam nu se roaga impreuna cu barbatii. Doua ecrane-gigant de televizor permit urmarirea rugaciunilor imamului. O alta emblema speciala este domul principal cu inaltimea de 75 m si diametrul de 32,2 m, clasat si el ca fiind "cel mai mare din lume".
Urmatorul record il reprezinta una dintre lustrele din cristale Swarovski si otel inoxidabil, de fabricatie germana, al carei cost a fost estimat la peste 8 milioane de dolari. Impozanta bijuterie are diametrul de 10 m, inaltimea de 15 m si cantareste peste 9 tone. Interiorul moscheii este placat cu aur si marmura. Echipati cu aparate foto si cu camere de filmat, vizitatorii vin atat din tara, cat si din strainatate. Proiectul a fost lansat in 1998 de fondatorul si primul presedinte al federatiei Emiratelor Arabe Unite, seik Zayed ben Sultan Al-Nahyane, care era si suveranul bogatului emirat petrolier, Abu Dhabi. Asa cum a dorit seicul Zayed, decedat intre timp, moscheea a fost ridicata pe un promontoriu de 9,5 m pentru a putea fi vazuta de departe, pe o suprafata de 22.000 metri patrati, si poate primi peste 40.000 de fideli.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.