Conturul ochiului este o componenta importanta a machiajului. Pentru a potenta culoarea naturala a ochiului, femeile au apelat de-a lungul timpului la numeroase trucuri.
Printre optiunile pe care le avem la dispozitie in minunatul secol 21 se numara fardurile de pleoape, creioanele de contur, rimelul/mascara si nu in ultimul rand, tusul de ochi.
Poate ca instrumentul care presupune cea mai mult migala, tusul de ochi are o precizie mult mai mare fata de celelalte farduri traditionale, daca este folosit corect.
Tusul de ochi a fost folosit pentru prima oara in Egipt si Mesopotamia, pentru trasarea unei linii negre de-a lungul ochiului si evidentierea acestuia. A fost folosit adesea si de femeile arabe si a devenit un trademark al gheiselor.
In zilele noastre, folosirea tusului de ochi este adeseori asociata modei gotice si se raspandeste si in randul culturii emo. Tusul de ochi poate fi folosit atat de femei, cat si de barbati, cu o doza mare de curaj.
Texturi intalnite pentru eye-liner:
- textura lichida - este cea mai des intalnita si cea mai dificil de aplicat. Recipientul acestui tip de tus este o sticluta mica, iar aplicarea se face fie cu ajutorul unei pensule lungi, fie cu o pensula de tip carioca;
- baza de pudra - mai putin intalnita in Romania, aceasta textura se aplica folosind un creion din lemn;
- textura din ceara - aceste tipuri de eye-linere sunt creioane cu varfuri cerate care inlesnesc aplicarea tusului;
- nuanta kohl este cea mai intalnita in materie de eye-linere, iar paleta coloristica se bazeaza pe nuante inchise de negru carbune si maro. Il puteti gasi sub forma de creion sau pudra.