Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Muntii Karakorum
1.423 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Yangtze, China
87 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tutunendo -Columbia
282 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Bordeaux,
744 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Top 10 locuri din Budapesta pentru turisti!
98 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Perugia-Italia
1.555 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Fluviul Garonne- France
1.572 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Germany Baden-growing zone
623 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Prairie des Filtres-Toulouse -Franta
600 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Kitai-Gorod -Moscova
535 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Fluviul Volga

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 29.10.2012  Adauga la favorite 7.721 vizualizari

Nota film: 4 / 5 (1 vot )
   
 
Volga (in rusa Bónra, in tatara Idel, Naen, in mordvina Pab, in mari On, in antichitate Rha) este cel mai lung fluviu din Europa, aflat in totalitate pe teritoriul Rusiei. Volga izvoraste din Podisul Valdai situat in nord-vestul Moscovei si are un curs de 3.690 km, fiind inima celui mai mare complex hidrografic al continentului. Volga este al 19-lea fluviu din lume ca lungime, varsandu-se in Marea Caspica, 88 km la sud de orasul Astrahan. La varsare formeaza o uriasa delta. Cursul sau strabate cea mai bine populata si mai dezvoltata regiune a Rusiei. Pe cursul sau s-au construit noua mari hidrocentrale.


Volga este cel mai mare fluviu din Europa din punct de vedere al lungimii, al revarsarii si al bazinului de colectare. Volga este considerat raul national al Rusiei si traverseaza 11 din cele 20 cele mai mari orase ale Rusiei. In Rusia Volga este cunoscuta sub numele de „Bonra" cuvant ce este inrudit cu un cuvant slavic si anume „umezeala", „umiditate".

Fluviul Volga apartine bazinului Marii Caspice. Izvoraste din Dealurile Valdai, la 225 metri deasupra nivelului marii la N-V de Moscova si la aproximativ 320 de kilometri S-E de Saint Petersburg. Volga trece la est de Lacul Sterj, Tver, Dubna, Ribinsk, Iaroslavl, Nijni Novgorod si Kazan. De acolo se indreapta spre sud si trece pe langa Ulianovsk, Toliatti, Samara, Saratov si Volgograd, apoi se varsa in Marea Caspica langa Astrahan care se afla la 28 de metri sub nivelul marii.

Cea mai strategica intorsura a Volgai este atunci cand se indreapta catre Don (cel mai mare rau al Rusiei). Volgograd, fostul Stalingrad este localizat aici.

Fluviul Volga are foarte multi afluenti, cei mai importanti fiind Kama, Oka, Vetluga si Sura. Volga impreuna cu afluentii sai formeaza sistemul fluviului Volga, care dreneaza aproape 1.350.000 km2 in cea mai populata zona a Rusiei. Delta Volgai are o lungime de aproape 160 km si cuprinde peste 500 de canale si numeroase rauri mai mici. Este cel mai mare estuar din Europa si este singurul loc din Rusia unde se pot intalni specii de pelicani, flamingo si lotisi. In timpul iernii o mare parte din lungimea Volgai ingheata timp de aproximativ 3 luni.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.