Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  St. Christoph, Austria
854 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lech – Zurs am Arlberg-Austria
77 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Warth-Schrocken (Austria)
38 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Top 10 Atractii Turistice Viena (Austria)-ghid calatorie
1.942 vizite - 0 comentarii
adaugat de oscar
 
  Saalfelden am Steinernen Meer-Austria
161 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Hall in Tirol -Austria
1.175 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Austria
631 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Bregenz- Austria
585 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Hallstatt, Austria
780 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  . Crevasa Leutasch, Austria
130 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Arlberg-Austria

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 22.10.2012  Adauga la favorite 903 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Regiunea Arlberg este una dintre cele mai frumoase mega-statiuni de schi din Europa.

Cei 280 km de partii sunt deservitie de 86 instalatii de transport pe cablu. Aceste partii de schi si snowboard deservesc toate categoriile de varsta si nivele de pregatire, incepand de la partii usoare, placute, pentru familii, partii carving (ex. funpark-uri Cyber Area), partii grele pentru profesionisti, pana la partii panoramice de mare altitudine.

Iubitorii freeride-ului sunt asteptati cu 180 km partii neamenajate, cu zapada neatinsa, la toate gradele de dificultate.

Pentru profesionisti sunt pregatite mai multe partii de competitie, cu posibilitate de cronometraj: 2 partii de slalom urias in zonele Zurs si Rendl si o partie de slalom paralel in zona Lech.

Pentru snowboarderi sunt pregatite 2 funpark-uri moderne si bine dotate in zonele Rendl si Lech. In afara de diferitele half pipe-uri si trambuline, funpark-ul din Rendl va ofera si un washboard! (mai multe trambuline unul dupa celalalt).

Datorita altitudinii mari (sectiunile superioare la 2800 m), sezonul de schi si snowboard tine din luna noiembrie pana la inceputul lunii mai, iar in cazul precipitatiilor reduse regiunea este dotata de o retea moderna de tunuri de zapada.

Regiunea Ski Arlberg este alcatuita din mai multe statiuni de schi:

St. Anton am Arlberg
St. Christoph
Stuben
Zurs
Lech
Sonnenkopf - Kostertal

In Austria doar in aceasta statiune se poate opta pentru heliski, bineinteles cu insotitori profesionisti ; pretul unei urcari si coborari incepe de la 350 Euro.

Compania locala Wucher organizeaza excursii pe Mehlsack (Zuger Schafberg), care in cazul unui grup de minim 4 persoane costa 310 Euro.

Ca posibilitati de apres ski, in satele cu un istoric mai mult de 700 ani, va recomandam: numeroase restaurante si baruri, centre wellness, excursii cu sanii trase de cai, piste de sanius nocturn, trasee de ture marcate si intretinute si in timpul iernii, piste de schi fond (atat pentru stilul clasic, cat si pentru skating, etc.)

Localnicii acorda o atentie deosebita protejarii mediului inconjurator. De exemplu, in localitatea Oberlech, nici nu se poate intra cu masini, iar casele si in general unitatile de cazare sunt incalzite cu combustibil ecologic.

Cea mai lunga partie din regiune este St. Anton-Valluga, cu o lungime de 10,5 km. Daca ajungeti in zona ar fi o greseala sa ratati partiile Schindlergrat-Ulmer Hutte-Valfagehr (St. Anton ) si Der Weise Ring (Lech-Zurs ), dar si versantii Schlegelkopf merita o incercare, in unele portiuni au o latime de 300 m!

In premiera mondiala in statiunea Lech au fost puse in functiune telescaune cu incalzire si la ora actuala functineaza chiar 7 instalatii moderne de acest gen.
Incepand din sezonul 2000/2001, pana in sezonul 2005/2006 regiunea Arlberg a castigat in fiecare an titlul de “TOP SKIRESORT". In anul 2009 regiunea a castigat bine meritatul titlu de cea mai buna statiune de freeride din lume. Speciliastii ADAC au avut dreptate!

Skipass-ul din Arlberg este valabil si pe partiile din Sonnenkopf, dar nu si pe regiunea Warth-Schrocken .

In viitorul apropiat investitorii din zona vor sa lege in retea regiunile Schrocken si Arlberg, mai ales ca partiile exista deja.

Multi schiori si snowboarderi spun, ca regiunea Arlberg trebuie vizitata, dar sa nu uitam, ca este si cea mai scumpa statiune din Austria, unde pe munte o portie de spaghete poate costa si 15 Euro.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.