Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Obiective turistice din Romania
766 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  SULINA - obiective turistice
652 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Obiective turistice Mauritius
550 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Top 35 cele mai frumoase locuri din tara
82 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Iasi - obiective turistice
492 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
04:03
  Suceava - Obiective turistice
1.452 vizite - 0 comentarii
adaugat de TheBlackwing
 
  Calator prin Romania-Maramures
162 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Turism Arges,
634 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Uzerche -Franta
1.023 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Insula Gaiola.
793 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Buzau - prezentare obiective turistice

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 04.10.2012  Adauga la favorite 1.236 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Municipiul Buzau este resedinta si cel mai mare oras al judetului Buzau, din regiunea istorica Muntenia, Romania. Avand 134.227 locuitori la recensamantul din 2002, este al optsprezecelea oras ca populatie din Romania. Orasul se afla pe malul drept al raului Buzau, in dreptul iesirii acestuia dintre dealurile subcarpatice de curbura, intr-o regiune cu clima temperata.

Buzau, al carui nume este atestat documentar din anul 376 e.n., a fost un important targ si sediu episcopal ortodox in Evul Mediu. Activitatile economice principale din oras in epoca medievala au fost comertul si agricultura. Dupa incheierea unei perioade de distrugeri succesive in secolele XVII– XVIII, economia Buzaului a capatat si o importanta componenta industriala, in paralel cu dezvoltarea unui sistem de invatamant. In aceasta perioada a fost construit si Palatul Comunal, cladirea emblematica a orasului, a fost amenajat parcul Crang, principala zona verde si, tot atunci, Buzau a devenit un important nod feroviar. In perioada comunista, orasul s-a extins mult, triplandu-si populatia, si au fost construite numeroase fabrici, din care mare parte functioneaza si astazi, in contextul trecerii la o economie de piata.

Printre personalitatile marcante originare din Buzau se numara politicianul Alexandru Marghiloman, poetul Vasile Voiculescu, dramaturgul George Ciprian si cantareata Mihaela Runceanu. De asemenea, in acest oras au locuit temporar Ion Luca Caragiale, care a detinut un restaurant in oras; sculptorul Constantin Brancusi, care si-a instalat sculptura Rugaciune in cimitirul Dumbrava; si biologul George Emil Palade, laureat al Premiului Nobel pentru medicina, care a studiat in Buzau, absolvind liceul B.P. Hasdeu in acest oras.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.